Οι τιμές αυξήθηκαν, τα προς το ζην έγιναν δυσκολότερα

πανό99

ΚΡΕΑΤΟΣ, ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΨΑΡΙ ΠΡΕΠΕΙ ξεχασμένα …

Ο ελάχιστος μισθός, που ξέχασε να πάρει κρέας, κοτόπουλο και ψάρι στο σπίτι του επειδή η αγοραστική του δύναμη μειώθηκε μέρα με τη μέρα, τώρα σχεδόν δεν μπορεί να αγοράσει λαχανικά που θα βράσουν την κατσαρόλα του και θα φτιάξουν τη σαλάτα του. Ο ελάχιστος μισθός περιμένει τον νέο ελάχιστο μισθό να καθοριστεί το συντομότερο δυνατό, και παρέμβαση για τη μείωση των τιμών των λαχανικών και των φρούτων σε λογικά ποσοστά.

Sedef BOŞNAK

Από τη μία πλευρά, οι επιπτώσεις της πανδημίας, από την άλλη πλευρά, ενώ οι τιμές απογειώνονται λόγω της διακύμανσης του συναλλάγματος, η εργασία με καθαρό μισθό 3 χιλιάδων 323 TL ανά μήνα πάσχει από πρόβλημα διαβίωσης με τον ελάχιστο μισθό. Επιπλέον, όταν καθυστέρησε ο καθορισμός του νέου ελάχιστου μισθού, ο ελάχιστος μισθός, που σχεδόν δεν είχε αγοραστική δύναμη, δεν μπορούσε πλέον να βράσει μόνο το δοχείο και να πάρει τα λαχανικά για να φτιάξει τη σαλάτα μαζί του.

Οι πολίτες που εργάζονται με ελάχιστο μισθό δεν ξέρουν πώς να ικανοποιήσουν τις βασικές τους ανάγκες, όπως ενοίκιο σπιτιού, υγεία, διατροφή, ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, καύσιμα και παρόμοια.

Χρειάζεται περίπου 700 TL για μια εβδομάδα για λαχανικά, φρούτα, κρέας, κοτόπουλο και γαλακτοκομικά προϊόντα με έναν ελάχιστο μισθό των οποίων η αγοραστική δύναμη λιώνει μέρα με τη μέρα.

Ο πολίτης, ο οποίος είναι κουρασμένος από το ακριβό στη χώρα, δηλώνει ότι χρειάζονται τουλάχιστον 100 TL την ημέρα για να μπορέσουν να βάλουν φαγητό στη σόμπα και ότι αυτή η ανάγκη φτάνει τα 700 TL την εβδομάδα και τα 3,000 TL ανά μήνα.

Οι πολίτες δήλωσαν ότι το κόστος της κουζίνας εξασθένησε τους προϋπολογισμούς τους ενόψει υψηλών τιμών και η αγοραστική τους δύναμη μειώθηκε και κάλεσε τις αρμόδιες αρχές να λάβουν μέτρα και είπαν:

«Η αγοραστική μας δύναμη μειώνεται μέρα με τη μέρα. Όσοι υποστηρίζουν μια οικογένεια 4 ατόμων με ελάχιστο μισθό βρίσκονται σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Οι ελάχιστοι μισθοί που έχουν ήδη ξεχάσει να αγοράσουν κρέας, κοτόπουλο και ψάρι δεν έχουν αφήσει χρήματα στις τσέπες τους όταν λένε ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και φόρους. Ειδικά αν υπάρχει ενοίκιο και τραπεζικές δόσεις, η ζωή γίνεται πιο δύσκολη. Προσπαθούμε σκληρά για ένα μήνα με ελάχιστο μισθό. Η ζωή γίνεται πιο δύσκολη μέρα με τη μέρα. Λόγω της πανδημίας, οι εργοδότες έπρεπε να απολύσουν τους εργαζομένους για ανεργία. Πολλοί υπάλληλοι παρέμειναν άνεργοι. Η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει επείγουσα δράση για τη μείωση των τιμών σε λογικά επίπεδα. Πρέπει να καθορίσει το νέο ελάχιστο μισθό το συντομότερο δυνατό και να δώσει στον ελάχιστο μισθό το δικαίωμα να ζει. “

Οι τιμές έχουν ως εξής

Όνομα προϊόντος (TL / kilo)

1 κιλό Tenderloin 120 TL

1 κιλό βοείου κρέατος 85 TL

1 κιλό Lamb / Beef 90 TL

1 κιλό μεγέθους λαιμού 80 TL

1 κιλό ροδάκινο / κεφτεδάκι / χάμπουργκερ 80 TL

1 κιλό μπέικον 85 TL

Στολή συκωτιού 75 TL

Λαιμός 80 TL

Κοτόπουλο 30-50 TL

Γάλα 6,5-8 TL

1 κιλό hellim 35-55TL

1 μπολ γιαούρτι 10-15 TL

Ούτε 10 TL

Λευκό Τυρί 20-30 TL

1 δωδεκάδα αυγά 13 TL

1 ψωμί σολομού 2,5 TL

1 φέτα ψωμί 8 TL

Τσάι 10-20 TL

Καφές 6-8 TL

Ζυμαρικά 3,5-4 TL

Bulgur 8-10 TL

Ρύζι 10-15 TL

Κάστανο 40 TL

Φασολάκια 18 TL

πανό134

Σπανάκι (αμπελώνας) 5 TL

Ayşe γυναίκα φασόλια 18 TL

Gomec (Αμπελώνας) 5 TL

Πιπέρι 8 TL

Πιπέρι Capia 15 TL

Πατάτες 4,5 TL

Μελιτζάνα 9 TL

Κολοκύθα 8 TL

Κολοκάς 8 TL

Μπρόκολο (κόκκος) 10 TL

Sarma (χιλιόγραμμα) 8 TL

Λάχανο λουλουδιών 10 TL

Leek (Αμπελώνας) 4 TL

Μανιτάρι 36 TL

Ντομάτες (3 kg) 10 TL

Αγγούρι 4 TL

Σέλινο 7 TL

Golyandro (bağ) 5 TL

Έτος 5 TL

Μαρούλι 5 TL

Ραπανάκι 3,5 TL

Μαϊντανός 3,5 TL

Tere 3,5 TL

Φρέσκο ​​/ αποξηραμένο κρεμμύδι 5 TL

Σκόρδο 4 TL

Stringer 6.5 TL

Καρότο 5 TL

Παράδεισος ημερομηνία 12 TL

Κυδώνι 11,5 TL

Φράουλα 10 TL

Πέτρα 18 TL

Μπανάνα 10 TL

Αχλάδι 12,5 TL

Apple 9 TL

Sultani / Verigo üzüm 15 TL

Γκρέιπφρουτ 8 TL

Μανταρίνι (τσάντα) 20 TL

Πορτοκαλί (τσάντα) 20 TL

Source