Οι τουρκικές αρχές ανταποκρίθηκαν στο Özersay

Χθες η αξιολόγηση των αποφάσεων που σχετίζονται με την καθιέρωση του μαθήματος Özersay, αντέδρασε σε ορισμένα σχόλια από την προσχώρηση στην Τουρκία

Πρόεδρος του Λαϊκού Κόμματος Kudret OzersayΑξιολόγησε την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου σχετικά με τα μαθήματα Κορανίου στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Εδώ είναι το μερίδιο του Özersay:

Δεν νομίζω ότι το Συνταγματικό μας Δικαστήριο απαγορεύει ένα ατομικό δικαίωμα ή ελευθερία. Όπως αναφέρεται σαφώς στο Σύνταγμά μας, το οποίο βασίζεται στον κοσμικό χαρακτήρα, «η θρησκευτική εκπαίδευση και κατάρτιση πρέπει να πραγματοποιείται υπό την επίβλεψη και τον έλεγχο του κράτους» σε αυτήν τη χώρα (άρθρο 23/4).

Βλέποντας την αιτιολογημένη απόφαση, όλοι καταλαβαίνουν σαφέστερα γιατί το σχετικό άρθρο του νόμου θεωρείται αντισυνταγματικό και ακυρώνεται. Σε μια εποχή που υποστηρίζεται ένα μοντέλο λύσης δύο κρατών, η ανεξαρτησία της ΤΔΒΚ, ενός από αυτά τα δύο κράτη, και ιδίως των δικαστηρίων της, είναι θέμα που πρέπει να γίνει σεβαστό από όλους.

Σε αυτό το πλαίσιο, από ορισμένους αξιωματούχους από την Τουρκία και την Κύπρο, βιαστική δήλωση της τουρκικής δικαιοσύνης, δεν θα πληγωθεί καθόλου με όρους σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

.Source