Οι τουρκο-ελληνικές σχέσεις θα είναι καλύτερες το 2021

πανό99

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κιράκος Μικοτάκης αξιολόγησε τις τουρκο-ελληνικές σχέσεις σε ειδική συνέντευξη που έδωσε στο ελληνικό τηλεοπτικό κανάλι Antena πριν από την ανακοίνωση της επανάληψης των διερευνητικών συνομιλιών στις 25 Ιανουαρίου.

Ελληνοτουρκικές σχέσεις το 2021, είπε ότι πιστεύει ότι το μέλλον είναι καλύτερο επίπεδο σε σύγκριση με το 2020 Miçotakis, περικοπή το 2016 και το οποίο θα ξεκινήσει ξανά στις 25 έως τις 61 Ιανουαρίου. Γύρος διερευνητικών συνομιλιών “Ελπίζουμε από την αρχή την έναρξη αυτών των διαπραγματεύσεων. Καθίστε και μιλήστε με την Τουρκία, είναι πολύ καλύτερο να μιλήσουμε παρά όχι. το σημαντικό είναι ότι ένα πλαίσιο για αυτές τις διαπραγματεύσεις. Εάν η Τουρκία και τώρα μεταξύ μας στοχεύουμε στον καθορισμό των θαλάσσιων περιοχών δικαιοδοσίας στην ανατολική Μεσόγειο “, είπε.

Ως παράδειγμα αυτού, ο Miçotakis ανέφερε “τις συμφωνίες που υπέγραψε η Ελλάδα με την Ιταλία και την Αίγυπτο για τον καθορισμό των θαλάσσιων δικαιοδοσιών και τη συμφωνία των μερών να προσφύγουν στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για να καθορίσουν τις περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας μεταξύ της Ελλάδας και της βορειοδυτικής γειτονικής Αλβανίας”.

Η Τουρκία ανέφερε περιστασιακά «ιδιοκτησία ορισμένων νησιών στο Αιγαίο, οπλισμό τους», τονίζοντας ότι δεν συζητήθηκε από καμία ελληνική κυβέρνηση για θέματα όπως ο Miçotakis, «στοχεύουμε στην εξεύρεση μακροπρόθεσμων λύσεων με την Τουρκία. Αυτό θα ωφελήσει τόσο την Τουρκία όσο και την ΕΕ της Τουρκίας Υπεράσπισε την άποψη ότι θα επηρεάσει θετικά τις σχέσεις τους.

Source