Οι Τούρκοι Επιστήμονες ανέπτυξαν ένα διαγνωστικό σύστημα διάγνωσης κοροναϊού σε 10 δευτερόλεπτα

Στόχος του είναι να αντικαταστήσει τις δοκιμές PCR εξωτερικής προέλευσης του συστήματος υψηλής τεχνολογίας “Diagnovir”, το οποίο θεωρείται ότι είναι το πρώτο στον κόσμο, κατασκευασμένο στην Τουρκία.

Αφού οι πρώτες περιπτώσεις έχουν καθιερώσει συνεργασία με τα αποτελέσματα των μηνών μελέτης φαίνεται να είναι πολλά υποσχόμενος χρόνος στον πρύτανη του Πανεπιστημίου Bilkent της Τουρκίας Δρ. Ο Αμπντουλάχ Αταλάρ εξήγησε στον ανταποκριτή της ΑΑ. Δηλώνοντας ότι ο κοροναϊός προκάλεσε τον κόσμο να πέσει στα γόνατά του, ο Atalar είπε: “Ο κοροναϊός έχει μέγεθος σωματιδίων 150 νανόμετρα. Οι ερευνητές μας του UNAM έχουν ασχοληθεί με σωματίδια νανο-μεγέθους εδώ και χρόνια. Επομένως, αυτό το ζήτημα βρίσκεται στον τομέα των καθηγητών μας που ασχολούνται με τη νανοτεχνολογία.” μίλησε.

Αμέσως μετά την έναρξη του κοροναϊού μπορεί να δει στην Τουρκία, δείχνοντας ότι ξεκίνησε το έργο για την ανάπτυξη ενός δοκιμαστικού συστήματος που δίνει γρήγορα αποτελέσματα Προγόνων, συνέχισε:

“Το έργο έχει ολοκληρωθεί και έχει αναπτυχθεί μια μέθοδος που μπορεί να αντικαταστήσει την PCR και είναι πολύ γρήγορη, δηλαδή, σε δευτερόλεπτα. Εάν είναι θετική, δίνει άμεσα αποτελέσματα, σε περίπτωση αρνητικότητας χρειάζεται λίγο περισσότερο χρόνο με τους ελέγχους. Ακόμα κι αν η PCR αυτών που βρέθηκαν θετικές με αυτή τη μέθοδο είναι αρνητική, είναι μερικές ημέρες. αφού είδαμε την επιστροφή σε θετικό PCR. αυτή η συσκευή είναι εντελώς τουρκικά προϊόντα. χωρίς τη σύζυγό του από την Τουρκία θα επωφεληθεί από αυτήν την τεχνολογία σε όλο τον κόσμο. Αυτό οφείλουμε στον εκπαιδευτή μας στο Bilkent UNAM και στο ερευνητικό περιβάλλον. “

Επισημαίνοντας τη σημασία του γρήγορου ελέγχου του κορανοϊού, ο Atalar είπε, “Τα κιτ είναι επίσης πολύ φθηνά, μπορούν να γίνουν σειριακές δοκιμές με τη συσκευή. Είναι πολύ σημαντικό να διαπιστώσετε ότι ένα άτομο είναι θετικό πολύ γρήγορα και να καραντίσει την επιδημία. Η τεχνολογία μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε επιδημίες που μοιάζουν με κοροναϊούς. έχει χαρακτηριστικά. ” Μίλησε με τη φόρμα.

Ο Πρύτανης των Προγόνων, ακολουθώντας την εισαγωγή νέων τεχνολογιών στην Τουρκία, επισημαίνοντας ότι θα διαδώσει τον κόσμο “την επόμενη περίοδο και πιστεύουμε ότι στη χώρα μας η παρούσα εφεύρεση έφερε πολύ θόρυβο στον κόσμο.” χρησιμοποίησε την έκφραση.

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ

Bilkent University Bilkent University National Nanotechnology Research Center (UNAM), ο κύριος ερευνητής του γιατρού Bülend Ortaç του fotonikçi, επιστήμονες υλικών και κοροναϊός ως ομάδα εργασίας που αποτελείται από επιστήμονες που εργάζονται στον τομέα της βιολογίας αμέσως μετά το ενδιαφέρον για την Τουρκία δήλωσε ότι άρχισαν να εργάζονται για να αναπτύξουν ένα νέο κιτ δοκιμών.

Δηλώνοντας ότι η εργασία που πραγματοποίησαν για την ανάπτυξη του διαγνωστικού συστήματος και του κιτ χρησιμοποιώντας οπτικές μεθόδους χρειάστηκε 7 μήνες, ο Ortaç είπε: «Έχουμε θετικά αποτελέσματα στις μελέτες της δεύτερης φάσης. Εδώ, είδαμε ότι οι δοκιμές που κάναμε με ασθενείς με κοροναϊό τόσο στο εργαστήριο όσο και στο νοσοκομείο έδωσαν αποτελέσματα με μεγάλη ακρίβεια». μοιράστηκε τις γνώσεις του.

Δηλώνοντας ότι το έργο έχει μετατραπεί σε προϊόν, η Ortaç συνέχισε ως εξής:

“Έχουμε αναπτύξει ένα γρήγορο κιτ και μια συσκευή που μπορεί να κάνει ταχεία διάγνωση με μια οπτική συσκευή μόνο για στοματικά επιχρίσματα. Ενώ η δοκιμή PCR είναι μια μέθοδος με υψηλό περιθώριο σφάλματος και δίνει αποτελέσματα 2-3 ημέρες μετά την έναρξη της νόσου, το σύστημά μας δίνει αποτελέσματα εντός δευτερολέπτων και στο αρχικό στάδιο της νόσου. Είναι πολύ, πολύ υψηλό, με ποσοστό 99%. Στις δοκιμές μας σε ασθενείς, έχουμε αποτελέσματα πολύ πριν από τις εξετάσεις PCR.

Αναφέροντας ότι η υψηλή τεχνολογία που έχουν αναπτύξει είναι ένα εντελώς νέο σύστημα, ο Ortaç δήλωσε ότι έχουν υποβάλει αίτηση για διεθνές δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για το δικαίωμα στην πνευματική προστασία.

ως μια γρήγορη και αξιόπιστη μέθοδος ανίχνευσης ιών, τα συστήματα στην Τουρκία και η φωνή πιστεύουν ότι θα χρησιμοποιηθούν ευρέως στον κόσμο. Έχει προγραμματιστεί να ολοκληρώσει τα απαραίτητα δικαιώματα το συντομότερο δυνατόν, να ξεκινήσει η σειριακή παραγωγή του προϊόντος και να το φέρει στους χρήστες εντός περίπου 2 μηνών. Αυτό θα συμβάλει στον έλεγχο της πανδημίας και θα είναι δυνατή η σημαντική ανακούφιση της κοινωνικής ζωής. ” βρήκε την αξιολόγηση.

“ΒΑΣΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ Ή ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΙΟΥ”

Ο φυσιολόγος γιατρός Ali Aytaç Seymen, ένας από τους ερευνητές του UNAM, μοιράστηκε τις πληροφορίες ότι το νέο διαγνωστικό σύστημα λειτουργεί λαμβάνοντας μόνο δείγματα σιέλου από το στόμα εξαλείφοντας βαθιά μπατονέτες από τη μύτη, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν δυσφορία στους ασθενείς σε άλλες εξετάσεις.

Δηλώνοντας ότι το δείγμα δείγματος που ελήφθη από τον ασθενή δίνει αποτελέσματα εντός 5-10 δευτερολέπτων εάν είναι θετικό και εντός 20-30 δευτερολέπτων εάν το δείγμα είναι αρνητικό, ο Seymen είπε, “Στις κλινικές μελέτες που κάναμε, έχουμε δοκιμάσει ότι λειτουργεί με ποσοστό ακρίβειας 99 τοις εκατό. Το σύστημα λειτουργεί με βάση τη νανοτεχνολογία. Στην έρευνα διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, δεν υπάρχει μελέτη παρόμοια με το σύστημα που έχουμε κάνει. ” είπε.

Υπογραμμίζοντας ότι το διαγνωστικό και διαγνωστικό σύστημα είναι μια οπτικά βασισμένη μέθοδος που αλλάζει το χρώμα της λάμψης παρουσία ιών, ανιχνεύοντας έτσι με υψηλή επιλεκτικότητα, ο Seymen είπε:

“Σε αυτό το σύστημα, τα παθογόνα ανιχνεύονται σε δευτερόλεπτα λαμβάνοντας δυναμικά ένα σήμα φθορισμού μέσω ενός τσιπ ανίχνευσης παθογόνων που αναπτύχθηκε ειδικά για μια συσκευή βιοαισθητήρα. Το δείγμα που λαμβάνεται από έναν ασθενή αναμιγνύεται με ένα ειδικό διάλυμα και ρίχνεται στο τσιπ ανίχνευσης παθογόνων, και εάν υπάρχει κάποιο παθογόνο στο περιβάλλον από τη συσκευή βιοαισθητήρα. Ανιχνεύει την παρουσία παθογόνων με υψηλή ακρίβεια λαμβάνοντας σήμα φθορισμού. Σε αντίθεση με τις κοινές δοκιμές PCR, το σύστημα προτιμάται να χρησιμοποιεί προηγμένα οπτικά αντί για δείγματα επιχρίσματος από βαθιές περιοχές όπως το στοματοφάρυγγα και το ρινοφάρυγγα. Στο σύστημα, οπτικά και ηλεκτρονικά στοιχεία που παρέχουν τόσο ευαίσθητη ανίχνευση ιών όσο και υψηλή επιλεκτικότητα στην ανίχνευση, καθώς και υψηλού επιπέδου βιοτεχνολογία και γνώσεις επιστημονικών υλικών χρησιμοποιήθηκαν στο σύστημα.

“ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΟ PCR”

Ο Πρόεδρος της Ομάδας Ανάπτυξης και Στρατηγικής της Bilkent Holding, Tunç Batum, δήλωσε ότι το σύστημα με το όνομα “Diagnovir” αναπτύχθηκε ως αποτέλεσμα της κοινής εργασίας της Bilkent Holding και μιας εταιρείας που ονομάζεται “EA Technology” που λειτουργεί στη Ζώνη Ανάπτυξης Τεχνολογίας Bilkent CYBERPARK, χρησιμοποιώντας την υποδομή Bilkent UNAM.

Καθώς η ταχύτητα και η ακρίβεια του συστήματος Batumi εντυπωσιάζει απουσία ομολόγων σε όλο τον κόσμο, “Ετοιμάζουμε τη σειριακή υποδομή παραγωγής. Σε 2 μήνες, πρώτα στην Τουρκία, τότε θα προσφέρουμε αυτήν την τεχνολογία στον κόσμο. Χρησιμοποιούνται στη χώρα μας Οι δοκιμές PCR προέρχονται από το εξωτερικό. Στόχος μας είναι μια οικονομικά αποδοτική λύση με αυτόχθονα κιτ δημιουργούμε και πετύχαμε. πολύ φθηνά από την PCR. αυτό το ucuzlukl στην Τουρκία και οι εγκαταστάσεις δοκιμών θα έχουν πολλούς ανθρώπους στον κόσμο. ” είπε.

Ο Μπατούμι σημείωσε ότι όλα τα βήματα σήμανσης, πιστοποίησης και διαπίστευσης έχουν ξεκινήσει για την ευρεία χρήση του συστήματος, το οποίο έχει υψηλό δυναμικό εξαγωγών, τόσο στην Τουρκία όσο και στο εξωτερικό.

Source