Οι Τούρκοι “χτυπούν, δεν είναι κρύο.” Media LM επίθεση στον Dendias για «μάχη» με τον Ts avusoglu (φωτογραφίες)

Έκθεση τουρκικών μέσων ενημέρωσης σχετικά με την αδιαλλαξία του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών, ο οποίος «τόλμησε να ανταποκριθεί στον Μαύλουτ Κάβουσογλου με αυτόν τον τρόπο», ισχυρίζεται ότι ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών αντικατέστησε τον Έλληνα ομόλογό του

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. ΕΔΩ Android για Android և ΕΔΩ για iOS

Οι άγριες επιθέσεις των τουρκικών μέσων μαζικής ενημέρωσης εναντίον του Νίκου Ντεντιά συνεχίζονται, προσπαθώντας να παρουσιάσουν τον Mevlut av Avusoglu ως νικητή της βραζιλιάνικης διπλωματίας με τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης έχουν αναφέρει την αδιαλλαξία του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών, ο οποίος «τόλμησε να ανταποκριθεί στον Μεβλούτ Καβούσογλου με αυτόν τον τρόπο», ισχυριζόμενος ότι ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών είχε αντικαταστήσει τον Έλληνα ομόλογό του.

Στην πραγματικότητα, τα τουρκικά κρατικά μέσα ενημέρωσης συμφωνούν απόλυτα με τη στάση του Ερντογάν, ο οποίος υποστήριξε τον υπουργό του με καθυστέρηση περίπου μιας ημέρας, λέγοντας ότι “έβαλε τον Ντέντια στη θέση του ως απάντηση. “Δεν μπορούν να περιμένουν από το av avogoglu να σιωπά.”

Ακριβώς όπως ο Ερντογάν φρόντισε να υποστηρίξει αυτή τη δήλωση αντιμετωπίζοντας προκλητικά το ζήτημα της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη (συνήθως λέγοντας ότι “η Ελλάδα εξακολουθεί να διορίζει mufti, σαν να είναι κρατικός αξιωματούχος όταν δεν έχει δικαίωμα”), ακολουθήστε τα μέσα ενημέρωσης με ο Τούρκος Πρόεδρος LM Today έσπευσε να δημοσιεύσει άρθρα για νέες προκλήσεις στα ανοικτά των ακτών της Κρήτης.

Όχι μόνο 48 ώρες μετά την επίσκεψη της Dendia, η Άγκυρα αμφισβητεί την μερική οριοθέτηση της ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου. Η Ελλάδα ξεκίνησε το Navtex, το οποίο καλύπτει μια μεγάλη περιοχή της θάλασσας που εκτείνεται από τη νότια Κρήτη στη νότια Ρόδο, νότια της Κρήτης και νοτιοανατολικά στο πλαίσιο της ελληνο-γαλλικής έρευνας. Η Τουρκία βιάστηκε να αντιδράσει με τον Navtex.

Μετά την τακτική του, η Τουρκία επανέλαβε τις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, τις οποίες είχε σταματήσει λίγο πριν από την επίσκεψη της Dendia. Πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι πέταξαν ακόμη και στις 25 Μαρτίου, παρά την παύση των εθνικών αργιών και στις δύο χώρες.

Γιεν Σαφάκ. Η «τουρκική μειονότητα» καταδικάζει τις δηλώσεις του Ντέντια

Σε μια προσπάθεια να δοθεί σταθερός τόνος στις αντιδράσεις στη θέση του Νίκου Δέντια στην Άγκυρα, η σκληρή Γιεν Σαφάκ μεταδίδει τις δηλώσεις των ηγετών των μειονοτικών οργανώσεων, οι οποίες ανταποκρίνονται στις δηλώσεις του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών σχετικά με την ταυτότητα του Μουσουλμάνου μειονότητα στη Δύση.

“Είναι απαράδεκτο για εμάς ότι ο υπουργός Εξωτερικών μας, Νίκος Ντεντιάς, αρνείται την τουρκική ταυτότητα της μειονότητάς μας”, δήλωσε δήλωση του Γιου Σαφάκ Μειονοτικού Συμβουλίου.

Υπάρχει μια μουσουλμανική μειονότητα στην Ελλάδα. “Σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης, η μειονότητα στην Ελλάδα είναι Μουσουλμάνος”, δήλωσε ο Ντέντιας, αρνούμενος την τουρκική ταυτότητα της μειονότητας. Η Τουρκική Ένωση Αλληλεγγύης της Δυτικής Θράκης με έδρα την Κωνσταντινούπολη (BTTDD) καταδίκασε επίσης τις παρατηρήσεις. Η δήλωση του συλλόγου, όπως αναφέρεται από τον πρόεδρό της Necmettin Hussein, αναφέρει: “Η ρητορική ρητορική εμποδίζει τη δημιουργία φιλικών σχέσεων.”

Τα τηλεοπτικά πάνελ αναλύουν τη νίκη του av avogoglu

Οι τουρκικοί τηλεοπτικοί σταθμοί μεταδίδουν όλες τις εκπομπές χθες και σήμερα, στις οποίες οι αναλυτές καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι «η Ελλάδα, δυστυχώς, δεν αλλάζει», ενώ ο ίδιος αντιμαχόμενος τόνος που συνηθίζουμε να επικρατεί στις δημοσιεύσεις ιστότοπων και εφημερίδων. Πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι ο Dendias μίλησε επίσης με τον Τούρκο Πρόεδρο για σχεδόν μία ώρα μετά από προσωπική πρόσκληση του Ερντογάν. Όπως ήταν αναμενόμενο μετά το πινγκ πονγκ μεταξύ των δύο υπουργών, το δείπνο έλαβε χώρα, αλλά η ατμόσφαιρα ήταν λίγο αμήχανη, μετά από λίγα λεπτά παγώματος, η συνομιλία μετατράπηκε σε άσχετα θέματα και κάπως πέρασε η νύχτα.

“Η απάντησή μας σε αυτόν είναι σαφής. “Η μειονότητα που ζει στη Δυτική Θράκη είναι Τούρκος και θα συνεχίσει να ζει ως Τούρκος”, είπε.

Ο Halit Habipoglu, επικεφαλής της Ομοσπονδίας Τούρκων στη Δυτική Θράκη (ABTTF) στην Ευρώπη, έκανε επίσης δήλωση. “Κηρύσσοντας τον εαυτό της ως το λίκνο της δημοκρατίας, η χώρα μας αγνοεί τα πιο βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, χωρίς να μας επιτρέπει να οριστούμε ως Τούρκοι”, δήλωσε ο Habipoglu.

“Η πολιτική των ηγετών της χώρας μας να αρνείται την ταυτότητά μας δεν θα αλλάξει ποτέ το γεγονός ότι είμαστε Τούρκοι”.

Πηγή: In.gr

Source