Οι τρεις κύριες πηγές ανησυχίας … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Η κατάσταση με την επιδημία βρίσκεται στο πιο σημαντικό σημείο της. Η ανησυχία των αρμόδιων υπηρεσιών βρίσκεται στο αποκορύφωμά της λόγω της επιδείνωσης των επιδημιολογικών δεδομένων αφενός και της δημόσιας δυσπιστίας για το εμβόλιο AstraZeneca από την άλλη.

Οι επιστήμονες έχουν ήδη αρχίσει να αναπτύσσουν διεθνή δεδομένα σχετικά με το εμβόλιο για να προετοιμάσουν μια έκθεση στο Υπουργείο Υγείας, η οποία βλέπει ένα ξέσπασμα ανησυχιών σχετικά με την αυξανόμενη επιδημία.

“Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, γιατί είδαμε ότι ο Coreper ήταν υπό τον έλεγχό του, ότι η αδυναμία των κρατών μελών να βρουν μια κοινή πολιτική. Αυτό δεν βοηθά ολόκληρη την ηγεσία. “Το σημαντικό πράγμα τώρα είναι να επικοινωνούμε με διαφάνεια με τον κόσμο”, είπε ΚΑΝΩ ΑΝΑΦΟΡΑ:, Δρ. Oe oi Dorothea Pana.

Ένα μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής σημείωσε ότι αναμένονται περισσότερα δεδομένα για πολύ σπάνιες περιπτώσεις θρόμβου από την Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης (PRAC) և Coreper για να προσδιορίσει εάν αυτά τα συμβάντα σχετίζονται με συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες ή πληθυσμούς. “Εμείς, ως χώρα, βασιζόμαστε στις επίσημες εκθέσεις της Coreper և PRAC”, είπε η κα Pana.

Εκτός από τα εμβόλια, τα οποία είναι σήμερα το νούμερο ένα ανησυχία, καθώς η εξομάλυνση της κατάστασης εξαρτάται από την εφαρμογή του προγράμματος εμβολιασμού, το οποίο έχει αυξηθεί σημαντικά τις τελευταίες ημέρες, έχει αυξηθεί το γεγονός ότι η κοινότητα κυριαρχεί. Βρετανός διευθυντής.

Συγκεκριμένες δοκιμές ακολουθίας ECDC σε 111 θετικά δείγματα από όλες τις κυπριακές πολιτείες που στάλθηκαν τον Μάρτιο έδειξαν ότι όλα συνδέθηκαν με μια βρετανική μετάλλαξη που είναι περισσότερο από 50% πιο μεταδοτική.

“Είχαμε ένα μήνυμα από τη διεθνή κοινότητα ότι θα επικρατούσε ο νέος εκτελεστικός κλάδος. Ήταν κάτι που περιμέναμε στην Κύπρο”, είπε. Από τη θετική πλευρά, σημείωσε ότι κανένα άλλο στέλεχος, όπως εκείνο στη Νότια Αφρική, δεν έχει συνδεθεί με υψηλότερη συχνότητα. «Δεν έχουμε τίποτα νέο για την ασθένεια του βρετανικού στελέχους, αλλά επειδή είναι πιο μεταδοτική, ολόκληρος ο πληθυσμός δεν προστατεύεται, μπορεί έμμεσα να σχετίζεται με την αύξηση των ασθενών στα νοσοκομεία, καθώς μεταδίδεται σε περισσότερους ανθρώπους. Τόνισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ. Η βρετανική μετάλλαξη επικρατεί στην Κύπρο. Βρέθηκε σε όλα τα δείγματα

Λευκωσία με μικροσκόπιο

Η τρίτη μεγάλη ανησυχία είναι η συνεχώς επιδεινούμενη επιδημιολογική εικόνα, όταν κανείς δεν θέλει να σκεφτεί ότι οι περιορισμοί θα επανέλθουν, ότι μπορούν να επηρεάσουν τις διακοπές του Πάσχα.

Σύμφωνα με μια νέα Εθνική Έκθεση Επιδημίας, σημειώθηκε μεγάλη αύξηση των περιπτώσεων στη Λευκωσία և Λάρνακα և Λεμεσός, παρά τη μικρή βελτίωση, εξακολουθεί να έχει τεράστιο βάρος ασθενειών. Τα δεδομένα προκάλεσαν μεγάλη ανησυχία, ειδικά για τη Λευκωσία, λόγω του μεγάλου πληθυσμού τους, αλλά και της σημασίας τους σε σχέση με τη μετεγκατάσταση χιλιάδων εργαζομένων. Οι αρμόδιες υπηρεσίες γνωρίζουν καλά ότι εάν χαθεί ο έλεγχος στην πρωτεύουσα, τα πράγματα θα γίνουν πολύ πιο περίπλοκα.

Ταυτόχρονα, το κουδούνι έπληξε σχεδόν όλους τους δείκτες της λεγόμενης «σκληρής» επιδημίας που σχετίζεται με τη διατήρηση της κατάστασης στα νοσοκομεία, ευτυχώς σε εύχρηστο επίπεδο. Ωστόσο, ο βαθμός θετικότητας υπερβαίνει το 1, που είναι το όριο ασφαλείας για μερικές ημέρες, ενώ ο αριθμός παιχνιδιού (R) διατηρείται επίσης πάνω από 1.

Εξάλλου, ο αριθμός των περιπτώσεων παραμένει σε πολύ υψηλό επίπεδο · υπάρχουν φόβοι ότι ενδέχεται να επηρεάσει τη νοσηλεία στο εγγύς μέλλον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ. Η πύλη εμβολιασμού ανοίγει τα Σάββατα μόνο σε άτομα 57 57 58 ετών

Η πύλη εμβολιασμού ανοίγει με εμπόδια

Και σαν να μην ήταν όλα αυτά, η αδυναμία του Υπουργείου Καινοτομίας να λύσει το τεχνικό πρόβλημα της πύλης εμβολιασμού, η οποία σήμερα ανοίγει μόνο Άτομα ηλικίας 57 և 58 ετών, όχι άνω των 57 ετών όπως προορίζεται

Για ηλικιωμένα άτομα (59 ετών և μεγαλύτερα) Η πύλη εμβολιασμού δεν θα είναι διαθέσιμη σε αυτό το στάδιο և, όπως ανακοινώθηκε, έως ότου βρεθεί λύση, τα ραντεβού θα είναι διαθέσιμα μόνο για νέες ηλικιακές ομάδες που θα ανακοινωθούν εκ των προτέρων.

Δεδομένου ότι δεν υπάρχει σαφής ένδειξη από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το πότε θα επιλυθεί τελικά το τεχνικό ζήτημα, οι πολίτες κάθε ηλικιακής ομάδας που ανακοινώνονται για κάθε άνοιγμα ενθαρρύνονται να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό τους, έτσι ώστε να μην υπάρχει καθυστέρηση στην κάλυψη εμβολιασμού τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Source