Οι τρεις προπονητές new … νέα σελίδα με τον Σοφρόνη στην ΑΕΚ

Αφήνει ανάμεικτα συναισθήματα για την ΑΕΚ το 2020, μια χρονιά που ανέλαβαν τέσσερις διαφορετικοί προπονητές και πέντε χρόνια αργότερα έφυγαν από την Ευρώπη.

Η χρονιά ξεκίνησε … μετά την αριστερά, όταν στο πρώτο τους παιχνίδι η ομάδα της Λάρνακας βρισκόταν σε “λευκή” ισοπαλία στην “Αρένα” εναντίον του Ολυμπιακού, έχοντας τον Ηλία Χαραλάμπους ως προπονητή.

Στις 25 Φεβρουαρίου, ο προπονητής της Κύπρου ήταν στο παρελθόν, αντικαταστάθηκε από τον Ισπανό David Caneda, και η ΑΕΚ επέστρεψε στο γνωστό μοντέλο του και ο Ισπανός Arnal Conte ανέλαβε τη θέση του τεχνικού διευθυντή.

Σε μόλις δύο παιχνίδια την περασμένη σεζόν, ο Καναδάς κατάφερε να προπονήσει την ομάδα, και οι δύο με την Ανόρθωση στον Αντώνη Παπαδόπουλο, με ρεκόρ μιας νίκης και μιας ήττας.

Ακολούθησε ο τερματισμός του πρωταθλήματος τον Μάρτιο και αργότερα η απόφαση τερματισμού λόγω της επιδημίας, και το NPP αντιτάχθηκε αλλά ψήφισε υπέρ της αύξησης του αριθμού των ομάδων.

Με αυτήν την απόφαση, η ΑΕΚ κλείνει την 5η θέση – για να μείνει μακριά από την Ευρώπη πέντε χρόνια αργότερα, όταν ήταν συνεχώς παρών στα προκριματικά του Europa League, έχοντας δύο προκριματικούς σε ομάδες την τελευταία δεκαετία.

Canada և Conte συνέχισε τη νέα σεζόν, αλλά η παρουσία τους δεν κράτησε πολύ. Στις 20 Σεπτεμβρίου, μετά την ήττα από την “Ομόνοια”, ο Ισπανός προπονητής έφυγε από τον πάγκο και αντικαταστάθηκε από τον συμπατριώτη του Joan Cariggio.

Λίγα πράγματα από τον Carigio, του οποίου η παρουσία στον πάγκο του NPP διήρκεσε ένα μήνα, στις 24 Νοεμβρίου η διοίκηση έπρεπε να αλλάξει ξανά τον προπονητή και ο Carigio Caneda έφυγε επίσης.

Στις 25 Νοεμβρίου, η ΑΕΚ γύρισε τη σελίδα, αλλάζοντας τη φιλοσοφία της, ανακοινώνοντας την πρόσληψη του Σοφρόνη Αυγούστη, ο οποίος ανέλαβε μια άλλη κυπριακή ομάδα για πρώτη φορά μετά από μια επιτυχημένη δεύτερη θητεία στον πάγκο του Απόλλωνα.

Με εξαίρεση την έξοδο από το AEL στο πρωτάθλημα του πρωταθλήματος, ο Κύπριος προπονητής είχε μια υπέροχη αρχή για τη σεζόν, καταγράφοντας τέσσερις νίκες σε πέντε παιχνίδια στα οποία η ομάδα του κράτησε την έδρα της αήττητη.

Η άφιξη του Sofroni Augusti έφερε μια αισιοδοξία στην ΑΕΚ, բոլորը όλοι στην ομάδα πιστεύουν στον Κύπριο προπονητή. Η ομάδα της Λάρνακας θα αγωνιστεί επίσης για τους στόχους της φέτος, ήδη δείχνει ότι θα γίνει ένα «σκληρό καρύδι», το οποίο πάντα ελπίζει για περισσότερα στο πρωτάθλημα.

Source