Οι φοιτητές Zamfara με υποτροφία στο εξωτερικό απέλαναν κινδύνους λόγω άρνησης της κυβέρνησης να πληρώσει δίδακτρα

Ορισμένοι φοιτητές του Zamfara State, που είναι δικαιούχοι του προγράμματος κρατικής υποτροφίας, κινδυνεύουν να απελάσουν καθώς η κυβέρνηση αρνήθηκε να πληρώσει για τα δίδακτρα.

Οι SaharaReporters συγκέντρωσαν ότι οι φοιτητές που σπουδάζουν σε διάφορα πανεπιστήμια στην Κίνα, την Ινδία, την Κύπρο και το Σουδάν έχουν εξαφανιστεί σε αυτές τις χώρες εξαιτίας αυτού.Η κρατική κυβέρνηση Zamfara το 2020 χρηματοδότησε 200 μαθητές για σπουδές σε τέσσερις ξένες χώρες.

Σύμφωνα με τον σύμβουλο του προγράμματος, Δρ Jazuli Musa, η κυβέρνηση θα χρηματοδοτούσε τους μαθητές για να σπουδάσουν μαθήματα Ιατρικής και Παρα Ιατρικής, Μηχανικής και Επιστήμης Υπολογιστών, μεταξύ άλλων.

Ο Μούσα είπε από τον αριθμό, 21 μαθητές θα χρηματοδοτηθούν για να σπουδάσουν στην Κίνα, 70 από αυτούς στην Ινδία, 50 για να σπουδάσουν στο Σουδάν, ενώ οι υπόλοιποι 59 θα πάνε στην Κύπρο.

«Έχουμε ολοκληρώσει μέχρι τώρα όλες τις ασκήσεις προβολής. τους δίνουμε τώρα προσανατολισμό », είπε.

«Γνωρίζετε μετά την ανακοίνωση του προγράμματος από την κρατική κυβέρνηση, καταγράψαμε περισσότερους από 700 μαθητές που δήλωσαν το ενδιαφέρον τους.

«Απασχολούσαμε κάποιο ακαδημαϊκό προσωπικό από το Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο, Gusau, όπου πραγματοποιήσαμε την εξέταση για τους υποψηφίους.

«Μετά την πρώτη εξέταση προσυμπτωματικού ελέγχου, έχουμε 300 κατάλληλους υποψηφίους ενώ μετά τη δεύτερη εξέταση, καταφέραμε να πάρουμε 200 μαθητές.»

Κάποιοι από τους πληγέντες, οι οποίοι μίλησαν με τους SaharaReporters, αποκάλυψαν ότι η κρατική κυβέρνηση δεν είχε ακόμη πληρώσει για τα προγράμματά της, μήνες μετά το ταξίδι της στην Ινδία.

Είπαν ότι οι προθεσμίες πληρωμής των τελών τους είχαν λήξει και ότι η μη καταβολή των επιδομάτων τους μετέτρεψε πολλά από αυτά σε ζητιάνοι.

Ορισμένες επιστολές που έβλεπαν οι SaharaReporters αποκάλυψαν ότι ορισμένα από τα πανεπιστήμια στα οποία μαθαίνουν οι δικαιούχοι αρχίζουν να σταματούν τα προγράμματά τους, ενώ άλλα έχουν επίσης ξεκινήσει διαδικασίες για να τους απελάσουν.

«Αγαπητέ μαθητή, το τμήμα Λογαριασμών μας ενημέρωσε στις 18/02/2021 ότι δεν έχετε εκκαθαρίσει τα εκκρεμή τέλη.

«Παρακαλώ καθαρίστε τα τέλη σας το συντομότερο δυνατό. Ευχαριστώ με ευχαρίστηση », διαβάζει μία από τις επιστολές που έστειλαν στους μαθητές.

Ένα άλλο διάβαζε, “Ενημερώνεται από το τμήμα λογαριασμού ότι εκκρεμεί 6250 USD / – εναντίον σας / του θαλάμου σας.

«Εσείς / ο θάλαμος σας δεν έχετε ακόμη εκκαθαρίσει τα εκκρεμή τέλη. Ανατρέξτε στην ρήτρα 19.2 των Όρων Εγγραφής του Πανεπιστημίου.

«Το πανεπιστήμιο ήταν μέχρι στιγμής επιεικής και όχι μόνο επέτρεψε σε εσάς / το θάλαμο σας να παρακολουθήσετε τα διαδικτυακά μαθήματα, αλλά και σας επέτρεψε να εμφανιστείτε στο τέλος του εξαμήνου, ώστε να μην παρεμποδίζονται οι σπουδές σας / το τμήμα σας.

«Οι καθυστερημένες χρεώσεις επιβάλλονται ήδη από την 1η Φεβρουαρίου 2022 (Δευτέρα).

“Dean, το γραφείο του Academic Affair θα αποκλείσει όλες τις ακαδημαϊκές διαδικασίες μη εγγεγραμμένων φοιτητών στο iCloud EMS στις 22 Φεβρουαρίου 2021.”

Οι μαθητές δήλωσαν ότι προσπάθησαν να προσεγγίσουν τον Ειδικό Σύμβουλο του Κυβερνήτη Υποτροφιών και του ομολόγου του για τα Μαθητικά του, αλλά απέτυχαν.

Εξέφρασαν φόβο ότι θα απελαθούν οποιαδήποτε στιγμή από τώρα και προέτρεψαν τον Bello Matawalle, κυβερνήτη του κράτους να ξεκινήσει γρήγορα τη διαδικασία πληρωμής.

«Μερικοί από εμάς έχουν εκδιωχθεί από τα σπίτια μας, ο κυβερνήτης παρακαλώ να μας σώσει», είπε ένας από αυτούς.

Οι SaharaReporters ανέφεραν πώς η κρατική κυβέρνηση της Zamfara έδωσε 15 ολοκαίνουργια οχήματα Hilux σε ηγέτες διαφορετικών μετανοητών ληστών στην πολιτεία.

Αναφέρθηκε επίσης ότι ο κυβερνήτης ενέκρινε εκατομμύρια νάιρα να δοθούν στους «μετανοημένους» ληστές ως αποζημίωση.

Η κυβέρνηση, με τον εγκεκριμένο προϋπολογισμό της για το 2021, διέθεσε 200 εκατομμύρια N200 για το πρόγραμμα αμνηστίας της για «μετανοημένους» ληστές το 2021.

Η Matawalle είχε συνάψει το 2019 συμφωνία ειρήνης με ληστές.

Ο κυβερνήτης είπε ότι η διαπραγμάτευση με τους ένοπλους είναι η καλύτερη επιλογή για διαρκή ειρήνη στο κράτος.

Επίσης, η κρατική κυβέρνηση παραχώρησε πρόσφατα αμνηστία στον Auwalun Daudawa, τον αρχηγό της συμμορίας ληστών που απήγαγε πάνω από 300 μαθητές στην περιοχή Τοπικής Αυτοδιοίκησης Kankara του κράτους Katsina.

Ο Daudawa και η συμμορία του στις 11 Δεκεμβρίου 2020, εισέβαλαν στο σχολείο, πυροβολώντας αδιάκριτα για να τρομάξουν τους κατοίκους. Η επιχείρηση οδήγησε στην εξαφάνιση περισσότερων από 300 μαθητών.

Η απαγωγή έγινε όταν ο Πρόεδρος Muhammadu Buhari επισκέπτεται την καταγωγή του στην Κατσίνα.

Source