Οι φωτογραφίες γίνονται δεκτές για την έκθεση, η οποία έχει ως στόχο να καταστήσει την πόλη της Τείχους της Αμμοχώστου μια πιο βιώσιμη ιστορική πόλη

Μια έκθεση και μια συνομιλία οργανώνονται με σκοπό να καταστήσουν την πόλη της Αμμόχωστου ένα βιώσιμο ιστορικό μέρος και μια βιώσιμη κατοικία.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Κέντρο Αστικής Έρευνας και Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου της Ανατολικής Μεσογείου (EMU KENT-AG) και τον Σύνδεσμο Τειχών της Αμμοχώστου (MASDER) με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Μνημείων και Ιστοτόπων της 18ης Απριλίου.

Σύμφωνα με την κοινή δήλωση που έγινε εκ μέρους του Κέντρου και του Συλλόγου, Εκείνοι που ενοχλούν τα μάτια στην περιτοιχισμένη πόλη της Αμμοχώστου! ” Με τη θεματική έκθεση φωτογραφίας και την εκδήλωση, η οποία περιλαμβάνει μια συνομιλία, έχει ως στόχο να καταστήσει την Αμμόχωστο Suriçi μια πιο βιώσιμη ιστορική πόλη και να εξασφαλίσει την κατοικία μιας βιώσιμης κοινότητας.

“ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ”

Σύμφωνα με τη δήλωση, η οποία ζητούσε την αποστολή φωτογραφιών για την έκθεση, οι φωτογραφίες που στάλθηκαν έως τις 12 Απριλίου θα αξιολογηθούν για την έκθεση. Η εν λόγω έκθεση θα πραγματοποιηθεί στον κήπο του Master Building το Σάββατο 17 Απριλίου και η έκθεση θα μεταδοθεί επίσης στα κοινωνικά μέσα. Οι φωτογραφίες μπορούν να σταλούν στη διεύθυνση [email protected] μέσω e-mail.

Την ίδια ημέρα στις 12:00, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της KENT-AG και μέλος του ακαδημαϊκού προσωπικού του τμήματος αρχιτεκτονικής EMU Assoc. Δρ. Θα πραγματοποιηθεί μια συζήτηση στην οποία ο Ege Uluca Tümer θα ερμηνεύσει την πόλη της Τείχους της Αμμοχώστου και την ιστορική υφή της μέσω των φωτογραφιών που εκτίθενται.

Το θέμα των εκδηλώσεων για το 2021, που διοργανώθηκε υπό την ηγεσία του Διεθνούς Συμβουλίου Μνημείων και Ιστοτόπων (ICOMOS), καθορίστηκε ως «Συγκρότημα Πάστες: Μελλοντικά που Περιλαμβάνουν την Ποικιλία»

Η εκδήλωση εμφανίστηκε επίσης στον επίσημο ιστότοπο του ICOMOS.

.Source