Οι χάκερ της Βόρειας Κορέας έχουν περισσότερα από 300 εκατομμύρια δολάρια σε ψηφιακό κρυπτογράφηση

Οι χάκερ της Βόρειας Κορέας έκλεψαν εκατομμύρια δολάρια σε κρυπτογράφηση πέρυσι για να «υποστηρίξουν το πρόγραμμα πυρηνικών και βαλλιστικών πυραύλων της χώρας», σύμφωνα με μυστική έκθεση του ΟΗΕ ότι μόνο ένα μέρος διέρρευσε στο CNN.

Ανώνυμη χώρα μέλος του ΟΗΕ, ψηφιακά κρυπτονομίσματα 316,4 εκατομμυρίων δολαρίων χάκερ της Βόρειας Κορέας ισχυρίστηκαν ότι έκλεψε.

Στην ίδια έκθεση, την οποία έφτασαν μόνο ορισμένα μέρη του ανταποκριτή AA στις 9 Φεβρουαρίου, αναφέρθηκε ότι η Βόρεια Κορέα συνέχισε να αναπτύσσει πυρηνικά και βαλλιστικά πυραυλικά προγράμματα το 2020 παρά τις κυρώσεις.

Αναφέρθηκε στην έκθεση ότι η Βόρεια Κορέα παρουσίασε νέα συστήματα βαλλιστικών πυραύλων μικρής εμβέλειας, μεσαίου βεληνεκούς, υποβρυχίων και διηπειρωτικών πυραύλων σε στρατιωτικές παρελάσεις.

Στην έκθεση, η οποία ανακοίνωσε ότι η Βόρεια Κορέα δοκιμάζει νέες κεφαλές βαλλιστικών πυραύλων και ετοιμάζεται να αναπτύξει τακτικά πυρηνικά όπλα, σημειώθηκε ότι η Πιονγκγιάνγκ διατηρεί πυρηνικές εγκαταστάσεις και αναπτύσσει υποδομές βαλλιστικών πυραύλων.

Στην έκθεση, η οποία επεσήμανε ότι η Βόρεια Κορέα συνεχίζει να ψάχνει υλικά και τεχνολογία από το εξωτερικό για τα πυρηνικά και βαλλιστικά πυραυλικά της προγράμματα, σημειώθηκε ότι εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ διερεύνησαν επίσης την παράνομη εισαγωγή πετρελαίου από την Πιονγκγιάνγκ μέσω μεταφοράς από πλοίο σε πλοίο και οι ετήσιοι περιορισμοί πετρελαίου 500.000 βαρέλια ξεπεράστηκαν πολλές φορές.

Δεν είναι γνωστό εάν θα δημοσιευτεί η μυστική έκθεση που θα καταρτίσουν οι εμπειρογνώμονες της επιτροπής κυρώσεων της Βόρειας Κορέας του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

.Source