“Οι Χούτι είναι τρομοκρατική οργάνωση για τις Ηνωμένες Πολιτείες”, δήλωσε ο Τραμπ.

Καταδικάστε τις Ηνωμένες Πολιτείες ως τρομοκρατική οργάνωση λίγο πριν φύγει ο Τραμπ από τον Λευκό Οίκο

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. ΕΔΩ Android για Android և ΕΔΩ για iOS

Οι αντάρτες του Χούτι καταδίκασαν σήμερα την απόφαση της απερχόμενης κυβέρνησης των ΗΠΑ να προσθέσει το κίνημά της στις τάξεις των τρομοκρατικών οργανώσεων, λέγοντας ότι διατηρούν το δικαίωμα να εκδώσουν αντίποινα.

“Οι Αμερικανοί είναι πηγή τρομοκρατίας. Οι πολιτικές και οι ενέργειες της κυβέρνησης Trump είναι επίσης τρομοκρατικές. “Οι πολιτικές του αντικατοπτρίζουν την κρίση. Τον καταδικάζουμε. Έχουμε το δικαίωμα να εκδικήσουμε”, δήλωσε ο Mohammed Ali al-Houti, ανώτερος αξιωματούχος των ανταρτών στο Twitter.

“Ο λαός της Υεμένης δεν επηρεάζει την απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ επειδή εμπλέκεται στη δολοφονία της Υεμένης”, πρόσθεσε. Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε χθες, Κυριακή, δέκα ημέρες πριν από τη λήξη της θητείας του, ότι θα προσθέσει τους αντάρτες Χούτι στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων, οι οποίες, σύμφωνα με διεθνείς οργανισμούς, κινδυνεύουν να επιδεινώσουν την ανθρωπιστική κρίση.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο δήλωσε ότι θα ενημερώσει το Κογκρέσο για την απόφαση να εντείνει την «πρόληψη της τρομοκρατίας».
Houthis ումը Το μπλοκ της «εμπλοκής του ιρανικού καθεστώτος» της ανταρτικής οργάνωσης της Υεμένης εναντίον μιας κυβέρνησης που υποστηρίζεται από συνασπισμό υπό την ηγεσία της Ουάσινγκτον, σύμμαχου της Σαουδικής Αραβίας.

Τρία μέλη του κινήματος θα συμπεριληφθούν επίσης στη μαύρη λίστα, συμπεριλαμβανομένου του ηγέτη του, Abdel Malik al-Houti.

Αυτή η απόφαση ήταν μάλλον αναμενόμενη μετά τις προεδρικές εκλογές στις 3 Νοεμβρίου στις ΗΠΑ. Ορισμένες ΜΚΟ και διεθνείς οργανισμοί φοβήθηκαν ότι ο Πρόεδρος Τραμπ, αφού έχασε, θα χτυπήσει ένα μεγάλο διπλωματικό πλήγμα στο Ιράν, τον ορκισμένο εχθρό του στη Μέση Ανατολή, πριν φτάσει ο Λευκός Οίκος στη Λαϊκή Δημοκρατία στις 20 Ιανουαρίου. που θέλει να συνεχίσει τον διάλογο με την Τεχεράνη.

Η κυβέρνηση της Υεμένης με τη στήριξη της Σαουδικής Αραβίας δήλωσε σε μια δημοσίευση στο Twitter ότι “υποστηρίζει σθεναρά” την απόφαση των ΗΠΑ.

Από την πλευρά του, το Ιράν καταδίκασε επίσης την απόφαση των ΗΠΑ. Ο κατάλογος των τρομοκρατικών οργανώσεων των ΗΠΑ είναι “μια διαδικασία που έχει χάσει την αξιοπιστία της ((). Είναι σαφές ότι τέτοιες ενέργειες αντικατοπτρίζουν την πολύ δυσμενή κατάσταση στις Ηνωμένες Πολιτείες”, δήλωσε το Υπουργείο Εξωτερικών στην Τεχεράνη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Source