Οι Χριστιανοί, οι Μουσουλμάνοι και οι Εβραίοι μοιράζονται το κοινό «κέντρο πίστης» στο Βερολίνο

Το κτίριο των 47 εκατομμυρίων ευρώ (396 εκατομμύρια 622 χιλιάδες 603 TL) στο Βερολίνο, την πρωτεύουσα της Γερμανίας, θα περιλαμβάνει μια εκκλησία, ένα τζαμί και μια συναγωγή που συνδέονται με έναν κεντρικό χώρο συνάντησης.

«Συμβολίζοντας μια νέα πρωτοβουλία για τη διαθρησκευτική συνεργασία και διάλογο» σχεδιασμένος «House of One» Τα θεμέλια του κτηρίου θα τεθούν με τελετή που θα πραγματοποιηθεί στις 27 Μαΐου.

Σχεδιασμένο από τους αρχιτέκτονες του Βερολίνου Kuehn Malvezzi, το κτήριο θα περιλαμβάνει μια εκκλησία, ένα τζαμί και μια συναγωγή που συνδέεται με έναν κεντρικό χώρο συνάντησης. Άνθρωποι άλλων θρησκειών και αιρετών – συμπεριλαμβανομένων των άπιστων – θα προσκληθούν επίσης σε εκδηλώσεις και συζητήσεις στην περιοχή της συνάθροισης.

Ο Χριστιανός θεολόγος Roland Stolte, ο οποίος βοήθησε να ξεκινήσει το έργο, είπε: «Η ιδέα είναι πολύ απλή. Θέλαμε να χτίσουμε ένα σπίτι λατρείας και μάθησης όπου κάθε μία από αυτές τις τρεις θρησκείες θα μπορούσε να ζήσει μαζί διατηρώντας ταυτόχρονα τη δική της ταυτότητα. “

Ενώ η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και η πολιτεία του Βερολίνου συνεισέφεραν 30 εκατομμύρια ευρώ (253 εκατομμύρια 163 χιλιάδες 363 TL) στο κόστος του έργου, εννέα εκατομμύρια ευρώ (75 εκατομμύρια 949 χιλιάδες 9 TL) προήλθαν από δωρεές. Μια νέα πρωτοβουλία που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο αναμένεται να καλύψει το κενό περίπου οκτώ εκατομμυρίων ευρώ.

.Source