Οι χώρες με περιορισμούς για ταξιδιώτες στο Ηνωμένο Βασίλειο λόγω του στελέχους κοραναϊού

Όταν το νέο μεταλλαγμένο στέλεχος του κοροναϊού ανακαλύφθηκε πριν από μια εβδομάδα και επιβλήθηκαν περιορισμοί στην κατηγορία 4, ορισμένες χώρες εισήγαγαν μέτρα στα σύνορά τους για τον περιορισμό των ταξιδιών από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο πλησιέστερος γείτονάς μας, η Ιρλανδία, επέβαλε απαγόρευση ταξιδιού που έχει πλέον επεκταθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου εν μέσω φόβων για τη νέα παραλλαγή που είναι πιο μεταδοτική από τον προηγούμενο κορανοϊό που κυκλοφόρησε.

Η Γαλλία άνοιξε εκ νέου τα σύνορά της αφού την έκλεισε αρχικά λόγω διαφορετικών φόβων – αρκεί οι επιβάτες να δοκιμάσουν αρνητικά τον κοραναϊό πριν ταξιδέψουν.

Μέχρι τις 6 Ιανουαρίου, επιτρέπεται να ταξιδεύουν μόνο Βρετανοί υπήκοοι που διαμένουν μόνιμα στη Γαλλία, την Ευρωπαϊκή Ένωση ή την ευρωπαϊκή περιοχή που πρέπει να ταξιδέψουν για βασικούς λόγους που καθορίζει η γαλλική κυβέρνηση.Λάβετε τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις από ολόκληρο το Greater Manchester απευθείας στα εισερχόμενά σας με το δωρεάν ενημερωτικό δελτίο MEN

Μπορείτε να εγγραφείτε πολύ απλά ακολουθώντας τις οδηγίες εδώ

Η Ιρλανδία έχει απαγορεύσει όλες τις πτήσεις από την ηπειρωτική χώρα του Ηνωμένου Βασιλείου (αλλά όχι από τη Βόρεια Ιρλανδία) έως το τέλος του έτους, εκτός από τους κατοίκους της Ιρλανδίας και τους επιβάτες που ταξιδεύουν προς την Ιρλανδία, οι οποίοι θα έπαιρναν κατά τη διέλευση μέσω αεροδρομίων του Ηνωμένου Βασιλείου.Δεκάδες κενά γραφεία ελέγχου στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ

Οι Κάτω Χώρες έχουν απαγορεύσει τις πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι τουλάχιστον το νέο έτος. Η Ισπανία απαγόρευσε τις πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο έως τις 5 Ιανουαρίου εκτός από εκείνες που μεταφέρουν ισπανούς πολίτες και κατοίκους. Οι συνοριακοί έλεγχοι στο Γιβραλτάρ θα ενισχυθούν.

Οι περιορισμοί ισχύουν για τις Καναρίους Νήσους και τις Βαλεαρίδες Νήσους.

Η Ελβετία σταμάτησε τους ξένους υπηκόους να φτάνουν από το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά εξαίρεσαν από την παραμονή των Χριστουγέννων, επιτρέποντας στους κατοίκους του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ελβετίας να επιστρέψουν και προς τις δύο κατευθύνσεις.

Η Νότια Αφρική έφερε καραντίνα από τις 14 Δεκεμβρίου. Η Νότια Κορέα απαγόρευσε τις πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο έως τις 31 Δεκεμβρίου.

Οι Σεϋχέλλες δήλωσαν ότι από τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου, το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα εμφανίζεται πλέον στη λίστα των χωρών για τις οποίες οι επισκέπτες μπορούν να ταξιδέψουν στις Σεϋχέλλες. Τα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ έως τις 31 Ιανουαρίου.Ο γραμματέας μεταφορών Grant Shapps

Η Ιταλία πραγματοποίησε πτήσεις μέχρι τις 6 Ιανουαρίου και απαγόρευσε την είσοδο στη χώρα για όποιον έχει επισκεφθεί το Ηνωμένο Βασίλειο το τελευταίο δεκαπενθήμερο.

Η Ρωσία ανέστειλε την εναέρια κυκλοφορία του Ηνωμένου Βασιλείου από τις 22 Δεκεμβρίου για μία εβδομάδα και η Ρουμανία σταμάτησε τις πτήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου για δύο εβδομάδες, από τις 21 Δεκεμβρίου. Η Αυστρία δήλωσε ότι καμία πτήση επιβατών από το Ηνωμένο Βασίλειο δεν μπορεί να προσγειωθεί μέχρι το νέο έτος – την 1η Ιανουαρίου.

Η Δανία διέκοψε τις πτήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου μέχρι τις 3 Ιανουαρίου, με μερικές εξαιρέσεις. Η Νορβηγία απαγόρευσε τις πτήσεις για 48 ώρες από τη Δευτέρα.

Και η Κροατία σταμάτησε πτήσεις από μη Κροατικούς αεροπορικούς επιβάτες από το Ηνωμένο Βασίλειο έως τις 31 Δεκεμβρίου.

Στην Αλβανία, όλες οι πτήσεις αναστέλλονται έως τις 6 Ιανουαρίου.

Το Βέλγιο θα επιτρέψει την είσοδο από το Ηνωμένο Βασίλειο έως τις 31 Δεκεμβρίου για ορισμένες κατηγορίες ταξιδιών.Πολλές χώρες έχουν επιφέρει περιορισμούς

Η Βολιβία δεν επιτρέπει επιβάτες από την Ευρώπη (συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου) έως τις 8 Ιανουαρίου.

Η Βουλγαρία έχει προσωρινή απαγόρευση ταξιδιού για επισκέπτες από το Ηνωμένο Βασίλειο. Όλοι οι ταξιδιώτες πρέπει να κάνουν τεστ Covid.

Όλες οι εισερχόμενες πτήσεις προς τον Καναδά αναστέλλονται έως τις 6 Ιανουαρίου.

Η Χιλή από τις 22 Δεκεμβρίου δήλωσε ότι δεν θα επιτρέψει σε αλλοδαπούς μη κατοίκους να εισέλθουν στη Χιλή εάν είχαν βρεθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο το προηγούμενο δεκαπενθήμερο.

Όλες οι απευθείας πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο προς την ηπειρωτική Κίνα αναστέλλονται χωρίς να δοθούν δεδομένα για έλεγχο.

Η Κολομβία ανέστειλε όλες τις απευθείας πτήσεις προς και από το Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι νεωτέρας.

Είναι κατανοητό ότι οι ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο δεν επιτρέπεται να ταξιδεύουν στην Κύπρο.

Η Μάλτα διέκοψε τις πτήσεις και προς τις δύο κατευθύνσεις χωρίς ημερομηνία λήξης.

Η Finnair διέκοψε όλες τις πτήσεις του ΗΒ για ένα δεκαπενθήμερο καθώς οι εισερχόμενες πτήσεις προς τη Φινλανδία είχαν ανασταλεί.

Η Γερμανία έχει απαγορεύσει όλες τις μορφές μεταφοράς από το Ηνωμένο Βασίλειο προς τη Γερμανία έως τις 6 Ιανουαρίου τουλάχιστον.

Η Γρενάδα που έχει τεθεί σε αναστολή δεν επιτρέπει την είσοδο από κανέναν που έχει βρεθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο για τις προηγούμενες 14 ημέρες (από τις 20 Δεκεμβρίου).

Εν τω μεταξύ, η Πολωνία, η Πορτογαλία, η Ουγγαρία, η Τσεχική Δημοκρατία, η Βόρεια Μακεδονία και η Σλοβακία έχουν σταματήσει τις πτήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Ινδία απαγορεύει τις πτήσεις έως τις 31 Δεκεμβρίου τουλάχιστον από το Ηνωμένο Βασίλειο. Και κάθε ταξιδιώτης που ξεκινά το ταξίδι του στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν επιτρέπεται να εισέλθει στην Ινδονησία μέχρι τις 8 Ιανουαρίου.

Η Ιαπωνία δεν επιτρέπει σε αλλοδαπούς υπηκόους από το Ηνωμένο Βασίλειο να εισέλθουν στην Ιαπωνία από τις 24 Δεκεμβρίου.

Η Ιορδανία έχει ανασταλεί πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο έως τις 3 Ιανουαρίου. Οι επιβάτες που έχουν διαμετακομίσει στο Ηνωμένο Βασίλειο τις προηγούμενες 14 ημέρες δεν μπορούν να εισέλθουν.Μια κλειστή αίθουσα check-in

Το Ισραήλ εμπόδισε την είσοδο ξένων υπηκόων στη χώρα για 10 ημέρες από τη Δευτέρα.

Το Ομάν διέκοψε τις διεθνείς πτήσεις για μια εβδομάδα και ανέστειλε την είσοδο αλλοδαπών στη χώρα.

Η είσοδος στον Παναμά είναι κλειστή για όσους βρίσκονται στο Ηνωμένο Βασίλειο ή τη Νότια Αφρική για 20 ημέρες πριν από την άφιξή τους, εκτός εάν είναι κάτοικοι ή υπήκοοι του Παναμά.

Το Περού σταμάτησε όλες τις πτήσεις που προέρχονται από την Ευρώπη για δύο εβδομάδες, συμπεριλαμβανομένων των απευθείας πτήσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο και με ενδιάμεση στάση στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Παραγουάη δεν θα επιτρέψει σε ξένους υπηκόους μη κατοίκους που έχουν επισκεφθεί το Ηνωμένο Βασίλειο από τις 7 Δεκεμβρίου. Οι περιορισμοί ισχύουν έως τις 4 Ιανουαρίου.

Η Σαουδική Αραβία σταμάτησε επίσης τις διεθνείς πτήσεις και τις αφίξεις ξηράς και θάλασσας για μια εβδομάδα έως ότου εμφανιστούν σαφέστερες λεπτομέρειες σχετικά με τη νέα παραλλαγή. Το φορτίο δεν επηρεάζεται.

Το Ιράν ανέστειλε όλες τις πτήσεις για δεκαπενθήμερο από τις 21 Δεκεμβρίου. Τα αεροπλάνα έπρεπε να επιστρέψουν κενά. Οι πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο προς και από το Κοσσυφοπέδιο έχουν διακοπεί.

Οι ταξιδιώτες που είχαν βρεθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο για τα προηγούμενα δεκαπενθήμερα δεν επιτρέπεται, από τις 22 Δεκεμβρίου, να εισέλθουν στο Κουβέιτ.

Η Λετονία επιβάλλει απαγόρευση πτήσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι τα μεσάνυχτα της Πρωτοχρονιάς. Οι πτήσεις προς τη Λιθουανία από το Ηνωμένο Βασίλειο θα περιοριστούν έως ένα λεπτό έως τα μεσάνυχτα στις 31 Δεκεμβρίου.Πίνακας αναχώρησης με ακυρωμένες πτήσεις στον τερματικό σταθμό 1 στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ την παραμονή των Χριστουγέννων

Το Μαλάουι έκλεισε όλα τα χερσαία σύνορά του σε ξένους για δύο εβδομάδες, ξεκινώντας από τις 23 Δεκεμβρίου. Ο Μαυρίκιος απαγόρευσε τις πτήσεις από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο από τις 21 Δεκεμβρίου.

Η Μολδαβία ανέστειλε τις πτήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που βρίσκονται σε διέλευση και το Μαρόκο ανέστειλε τις πτήσεις από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η κυβέρνηση του Νεπάλ περιόρισε όλους τους επιβάτες που ξεκινούν από το Ηνωμένο Βασίλειο ή που διέρχονται από εδώ, μέχρι να ενημερωθούν.

Η Νορβηγία απαγόρευσε προσωρινά τις πτήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, αρχικά για δύο ημέρες από τις 21 Δεκεμβρίου.

Η Τουρκία απαγόρευσε τις πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Δανία και τις Κάτω Χώρες και τη Νότια Αφρική.

Η Σιγκαπούρη είπε ότι όλοι οι ταξιδιώτες που είχαν βρεθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο για το προηγούμενο δεκαπενθήμερο δεν θα επιτρέπεται να εισέλθουν ή να διέλθουν από τη Σιγκαπούρη, από τις 23 Δεκεμβρίου.

Το Σουδάν στην Αφρική απαγόρευσε τους ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο, τις Κάτω Χώρες και τη Νότια Αφρική έως τις 5 Ιανουαρίου. Οι St Kitts και Nevis απαγόρευσαν τις πτήσεις BA από το Ηνωμένο Βασίλειο έως τις 2 Ιανουαρίου.Η Ισπανία απαγορεύει όλες τις αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο

Η Σουηδία επέβαλε περιορισμούς στα ταξίδια από το Ηνωμένο Βασίλειο με προσωρινή απαγόρευση για όλους τους κατοίκους του Ηνωμένου Βασιλείου, με εξαίρεση τους Σουηδούς πολίτες και τους Βρετανούς υπηκόους που μπορούν να αποδείξουν ότι ζουν ή εργάζονται στη Σουηδία ή έχουν επείγοντες οικογενειακούς λόγους. Η απαγόρευση ισχύει από τις 21 Δεκεμβρίου για ένα μήνα.

Η Τυνησία ανέστειλε τους συνδέσμους προς το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Νότιο Αφρική και την Αυστραλία μέχρι νεωτέρας.

Η Δομινικανή Δημοκρατία ανέστειλε όλες τις εισερχόμενες πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το Ελ Σαλβαδόρ έχει σταματήσει τις πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Νότια Αφρική.

Η Ισημερινή Γουινέα έχει σταματήσει όλες τις πτήσεις (συμπεριλαμβανομένων των ενδιάμεσων στάσεων) από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Εσθονία διέκοψε τις πτήσεις προς ή από το Ηνωμένο Βασίλειο έως τις 31 Δεκεμβρίου τουλάχιστον.

Τα Φίτζι ανέστειλαν όλες τις εισερχόμενες πτήσεις επιβατών έως τις 28 Δεκεμβρίου τουλάχιστον.

Οι εμπορικές πτήσεις προς την Αργεντινή έχουν ανασταλεί από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Τζαμάικα διέκοψε όλες τις πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο έως τις 4 Ιανουαρίου και η Γρενάδα ανέστειλε όλες τις πτήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου μέχρι νεωτέρας.

Το Χονγκ Κονγκ απαγόρευσε όλες τις πτήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου από τις 24 Δεκεμβρίου και το Πακιστάν επέβαλε απαγόρευση έως τις 29 Δεκεμβρίου. Οι υπήκοοι μπορούν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους από το Ηνωμένο Βασίλειο μετά από αρνητικό τεστ Covid.

Όλες οι πτήσεις προς τις Φιλιππίνες από το Ηνωμένο Βασίλειο απαγορεύονται έως τις 31 Δεκεμβρίου και τα άτομα που έχουν βρεθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που βρίσκονται σε διέλευση, απαγορεύονται μέχρι το τέλος του 2020.

Το Ουζμπεκιστάν έχει απαγορεύσει τις πτήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο έως τις 10 Ιανουαρίου και οι Βρετανοί πολίτες που βρίσκονται στο Ηνωμένο Βασίλειο τις τελευταίες δύο εβδομάδες δεν μπορούν να εισέλθουν.

.Source