Οι χώρες που θα καλωσορίσουν τους Ιρλανδούς τουρίστες αυτό το καλοκαίρι – από την Ελλάδα έως την Πορτογαλία

Καθώς η διάθεση του εμβολίου συνεχίζεται στην Ιρλανδία, οι άνθρωποι ελπίζουν για διακοπές στον ήλιο αυτό το καλοκαίρι.

Και ενώ το έθνος περιμένει να δει ποιοι θα είναι οι κανόνες για τα ταξίδια στο εξωτερικό, πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Πορτογαλίας, της Ελλάδας και της Τουρκίας, ανοίγουν ήδη το δρόμο για την επιστροφή των Ιρλανδών τουριστών.

Η Tánaiste Leo Varadkar έδωσε κάποια ελπίδα στους Ιρλανδούς που ελπίζουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό φέτος.

Οποιαδήποτε ελπίδα για διακοπές στο εξωτερικό αυτό το καλοκαίρι είχε εξαντληθεί τις τελευταίες εβδομάδες από την κυβέρνηση, αλλά ο ηγέτης του Fine Gael πιστεύει ότι τα ταξίδια εντός της ΕΕ θα μπορούσαν να επιστρέψουν “εντός μηνών”.

Ο κ. Βαραντάρ είπε στην RTE’s Morning Ireland την περασμένη εβδομάδα: “Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναπτύσσει μια πράσινη πιστοποίηση και θα μπορούσαμε να δούμε μέσα σε μήνες, άτομα να μπορούν να ταξιδεύουν ξανά ελεύθερα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης εάν είναι πλήρως εμβολιασμένα”.

Το Green Cert θα αποτελούσε επίσημη απόδειξη πλήρους εμβολιασμού και οι συζητήσεις σχετικά με τη διάθεσή του στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υποδηλώνουν ότι θα μπορούσε να απαιτηθεί, μαζί με μια πρόσφατη αρνητική δοκιμασία PCR για είσοδο σε ορισμένες χώρες ως τουρίστας.

Ο Tánasite πρόσθεσε: «Τα ταξίδια στο μέλλον θα είναι διαφορετικά, είμαι απόλυτα σίγουρος για αυτό».

«Ένα από τα πράγματα που εξετάζουμε και ελπίζουμε να ληφθεί απόφαση σχετικά σύντομα, είναι εάν μπορούμε να απαλλάξουμε άτομα που έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

«Το CDC στην Αμερική και ο Δρ Fauci συμφωνούν ότι τα άτομα που έχουν πλήρως εμβολιαστεί πρέπει να εξαιρούνται [from travel restrictions].

«Οι άνθρωποι θα πουν ότι« τα εμβόλια δεν είναι 100% αποτελεσματικά »αυτό είναι αλήθεια ή θα πουν« δεν έχουμε διεθνές σύστημα πιστοποίησης και οι άνθρωποι μπορούν να πλαστογραφήσουν έγγραφα ». Αυτά τα πράγματα θα είναι πάντα αλήθεια, οπότε αν αυτά είναι τα επιχειρήματά σας, δεν υπάρχει στρατηγική εξόδου. “

Ορισμένα hotspots διακοπών έχουν ήδη πει ότι θα είναι ανοιχτά για τους Ιρλανδούς τουρίστες για το καλοκαίρι, με μερικά όπως η Πορτογαλία και η Κύπρος να ετοιμάζονται να καλωσορίσουν τους παραθεριστές μόλις αρθούν οι περιορισμοί της Ιρλανδίας ή εάν ταξιδεύουν πλήρως εμβολιασμένοι.

Υπάρχει κυβερνητική συμβουλή σε λειτουργία ενάντια σε όλα τα μη απαραίτητα διεθνή ταξίδια αυτήν τη στιγμή.

Ρίχνουμε μια ματιά στις χώρες που θα ανοίξουν ξανά τα σύνορά τους στον ιρλανδικό λαό – δείτε την παρακάτω λίστα.

CypραςΟι τουρίστες κάνουν ηλιοθεραπεία στην παραλία της παραθεριστικής πόλης της Αγίας Νάπας
Θέα σε μια από τις παραλίες της Αγίας Νάπας

Η Κύπρος θα ανοίξει εκ νέου σε πλήρως εμβολιασμένους τουρίστες από την 1η Μαΐου, χωρίς να απαιτείται απαίτηση για τεστ πριν από την αναχώρηση ή αυτοαπομόνωση.

Αυτό σημαίνει ότι εάν η Ιρλανδία επιτρέπει σε άτομα που έχουν εμβολιαστεί πλήρως με πράσινη κάρτα να ταξιδέψουν τότε θα μπορούσατε να απολαύσετε διακοπές εκεί αργότερα φέτος.

ΕλλάδαΠαραλία Τσαμπίκα στα Δωδεκάνησα στην Ελλάδα
Παραλία Τσαμπίκα στην Ελλάδα

Η Ελλάδα σκοπεύει να ανοίξει ξανά σε ξένους τουρίστες από τις 14 Μαΐου.

Θα είναι ανοιχτό τόσο σε όσους έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του Covid, είτε σε εκείνους που μπορούν να δείξουν απόδειξη αρνητικής δοκιμής Covid που πραγματοποιήθηκε εντός 72 ωρών πριν από το ταξίδι.

Τα Ελληνικά Νησιά βρίσκονται επί του παρόντος σε αποστολή να εμβολιάσουν τους τοπικούς πληθυσμούς τους πριν από την επιστροφή των τουριστών – στην πραγματικότητα, έχουν ξεκινήσει την «Επιχείρηση Ελευθερίας» η οποία στοχεύει να εμβολιάσει τους πληθυσμούς τουλάχιστον 69 νησιών.

ΤουρκίαΓενική άποψη του κάστρου και του λιμανιού της Αλικαρνασσού.  Πολύ διάσημο μέρος της Τουρκίας.
Η Τουρκία είναι έτοιμη να υποδεχθεί τους Βρετανούς χωρίς να χρειάζεται αρνητικό αποτέλεσμα ή εμβόλιο

Η Τουρκία στο παρελθόν αποκάλυψε σχέδια να καλωσορίσει τους Ιρλανδούς παραθεριστές για το καλοκαίρι, χωρίς να χρειάζεται πρόσφατη δοκιμή PCR ή εμβολιασμό κατά του Covid-19.

Ωστόσο, στη χώρα παρατηρήθηκε πρόσφατα αύξηση του αριθμού των υποθέσεων Covid.

ΠορτογαλίαΟι τουρίστες κάνουν ηλιοθεραπεία στην Praia do Camilo, Λάγος, περιοχή Faro, Αλγκάρβε, Πορτογαλία.
Οι τουρίστες κάνουν ηλιοθεραπεία σε μια από τις μαγευτικές παραλίες του Αλγκάρβε

Στο παρελθόν, η Πορτογαλία αποκάλυψε σχέδια για εκ νέου άνοιγμα σε Ιρλανδούς τουρίστες.

Οι Ιρλανδοί είναι μια μεγάλη αγορά για την τουριστική βιομηχανία της Πορτογαλίας, οπότε η χώρα θα επιθυμεί να τεθεί σε εφαρμογή μια πράσινη κάρτα και να επιτρέψει στους Ιρλανδούς να ταξιδέψουν στη χώρα.

Ονειρευόμαστε ήδη αυτές τις όμορφες παραλίες.

ΜάλταΥψηλή γωνία θέα στον ορίζοντα της Βαλέτα με αμυντικό τοίχο.  Γύρω από τιρκουάζ θάλασσα.  Μάλτα.
Η Μάλτα προσφέρεται να πληρώσει τουρίστες για επίσκεψη για καλοκαιρινές διακοπές

Η Μάλτα είναι ένας από τους ασφαλέστερους προορισμούς για το καλοκαίρι εάν τα μη απαραίτητα ταξίδια επιτρέπονται ξανά με τους χαμηλούς αριθμούς περιπτώσεων Covid και την επιτυχή διάθεση εμβολίων.

Η Μάλτα, το Gozo και το Comino πρόκειται να ανοίξουν ξανά στους τουρίστες από την 1η Ιουνίου 2021.

Ω, και το νησί προσφέρει ακόμη και στους τουρίστες να επισκεφθούν αυτό το καλοκαίρι, οπότε λάβετε υπόψη εάν σκέφτεστε διακοπές στο εξωτερικό!

ΚροατίαΠαραλία Banje, Old Port και Παλιά Πόλη του Ντουμπρόβνικ
Η Κροατία άνοιξε ξανά τους ξένους τουρίστες

Η χώρα έχει ήδη ανοίξει ξανά τα σύνορά της σε τουρίστες που μπορούν να αποδείξουν είτε ένα πλήρες εμβόλιο Covid, ένα αρνητικό αποτέλεσμα δοκιμής PCR, ένα αρνητικό τεστ αντιγόνου ή επιβεβαίωση ανάκτησης από το Covid-19 εντός 180 ημερών.

Οι Ιρλανδοί θα ελπίζουν ότι θα τους επιτραπεί να πάνε εκεί.

ΙσλανδίαΜια γυναίκα κολυμπά στην μπλε λιμνοθάλασσα της Ισλανδίας
Μια γυναίκα κολυμπά στην μπλε λιμνοθάλασσα της Ισλανδίας

Η Ισλανδία έχει καλωσορίσει τους εμβολιασμένους τουρίστες χωρίς περιορισμούς – για όσους δεν έχουν τρύπημα, εξακολουθούν να υπάρχουν περιορισμοί όπως η δοκιμή καραντίνας και Covid.

Από την 1η Μαΐου, η χώρα θα επιτρέψει στους επισκέπτες από αυτό που θεωρεί «περιοχές χαμηλού κινδύνου» να εξαιρούνται από την καραντίνα εάν μπορούν να δείξουν απόδειξη αρνητικού αποτελέσματος δοκιμής Covid-19.

Οι ΜαλδίβεςOlhuveli Beach & Spa Resort, Μαλδίβες
Olhuveli Beach & Spa Resort, Μαλδίβες

Οι Μαλδίβες είναι ήδη ανοιχτές σε ξένους τουρίστες – απλά πρέπει να δείξετε μια απόδειξη αρνητικής δοκιμής PCR που πραγματοποιήθηκε εντός 96 ωρών από το ταξίδι. Ωστόσο, τα νησιά ανακοίνωσαν πρόσφατα ότι αυτή η απαίτηση έχει αρθεί για εμβολιασμένους επισκέπτες.

ΜεξικόΕναέρια εικόνα των κτηρίων και του μπλε ωκεανού στο Κανκούν, Quintana Roo, Μεξικό
Αεροφωτογραφία του Κανκούν

Το Μεξικό είναι ήδη ανοιχτό στους τουρίστες, το οποίο θα περιλαμβάνει την Ιρλανδία μόλις χαλαρώσουν οι περιορισμοί της χώρας. Δεν απαιτείται απαίτηση δοκιμής ή εμβολιασμού για διεθνείς τουρίστες. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι θα εφαρμοστεί ένας νέος φόρος για τον τουρισμό αν κατευθυνθείτε στο Quintana Roo που περιλαμβάνει δημοφιλή σημεία όπως το Κανκούν και το Τουλούμ.

Πού είναι η κορυφή της λίστας σας για διακοπές όταν αρθούν οι περιορισμοί ταξιδιού; Ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω.

.Source