Οι χώρες που θα υποδεχτούν Βρετανούς τουρίστες αυτό το καλοκαίρι – από την Ελλάδα στην Πορτογαλία

Καθώς συνεχίζεται η διάθεση του εμβολίου, οι άνθρωποι ελπίζουν για διακοπές στον ήλιο αυτό το καλοκαίρι.

Και ενώ το έθνος περιμένει να δει ποιοι είναι οι κανόνες για τα ταξίδια στο εξωτερικό, πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Πορτογαλίας, της Ελλάδας και της Τουρκίας, ανοίγουν ήδη το δρόμο για την επιστροφή των βρετανών τουριστών.

Με την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να δηλώνει ότι τα ταξίδια στο εξωτερικό θα μπορούσαν να ξαναρχίσουν μόλις στις 17 Μαΐου, το Mirror αναφέρει ότι οι χώρες θα εμφανίζονται σε πράσινες, πορτοκαλί ή κόκκινες λίστες για να προσδιορίσουν εάν πρέπει να καραντίνα / να υποβληθούν σε περαιτέρω δοκιμές όταν επιστρέψετε στο Ηνωμένο Βασίλειο .

Ακόμα, πολλά hotspots διακοπών έχουν ήδη πει ότι θα είναι ανοιχτά στους Βρετανούς τουρίστες για το καλοκαίρι, με μερικά όπως η Πορτογαλία και η Κύπρος να ετοιμάζονται να καλωσορίσουν τους παραθεριστές μόλις αρθούν οι περιορισμοί του Ηνωμένου Βασιλείου. (Για να μην αναφέρουμε ότι ορισμένοι είναι ήδη ισχυροί υποψήφιοι για την πράσινη λίστα).

Ρίχνουμε μια ματιά στις χώρες που ή έχουν ήδη ανοίξει ξανά τα σύνορά τους σε Βρετανούς – ρίξτε μια ματιά στην παρακάτω λίστα.

Κύπρος

Η Κύπρος θα ανοίξει ξανά σε πλήρως εμβολιασμένους Βρετανούς από την 1η Μαΐου, χωρίς να απαιτείται απαίτηση για τεστ πριν από την αναχώρηση ή αυτομόνωση.

Αυτό σημαίνει ότι εάν η χώρα τοποθετηθεί στον πράσινο ή πορτοκαλί κατάλογο του ΗΒ, θα μπορούσατε να απολαύσετε διακοπές μόλις αρθούν οι περιορισμοί του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ελλάδα

Η Ελλάδα σκοπεύει να ανοίξει ξανά σε ξένους τουρίστες από τις 14 Μαΐου.

Θα είναι ανοιχτό τόσο σε όσους έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του Covid, είτε σε εκείνους που μπορούν να δείξουν την απόδειξη μιας αρνητικής δοκιμής Covid που πραγματοποιήθηκε εντός 72 ωρών πριν από το ταξίδι.

Τα Ελληνικά Νησιά βρίσκονται επί του παρόντος σε αποστολή να εμβολιάσουν τους τοπικούς πληθυσμούς τους πριν από την επιστροφή των τουριστών – στην πραγματικότητα, έχουν ξεκινήσει την «Επιχείρηση Ελευθερίας» η οποία στοχεύει να εμβολιάσει τους πληθυσμούς τουλάχιστον 69 νησιών.

Τουρκία

Η Τουρκία στο παρελθόν αποκάλυψε σχέδια να καλωσορίσει τους παραθεριστές του Ηνωμένου Βασιλείου για το καλοκαίρι, χωρίς να χρειάζεται πρόσφατη δοκιμή PCR ή εμβολιασμό κατά του Covid-19.

Ωστόσο, η χώρα έχει δει πρόσφατα αύξηση του αριθμού των υποθέσεων Covid, οπότε θα μπορούσε να είναι ότι όταν το Ηνωμένο Βασίλειο ξανανοίγει ταξίδια, θα είναι μια από τις πιθανές χώρες στον πορτοκαλί κατάλογο που θα απαιτούν από τους Βρετανούς να απομονωθούν στο σπίτι όταν επιστρέφουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πορτογαλία

Η Πορτογαλία στο παρελθόν αποκάλυψε σχέδια για επανέναρξη στη Βρετανία από τις 17 Μαΐου, την πρώτη ημερομηνία κατά την οποία θα μπορούσαν να ξαναρχίσουν ταξίδια στο εξωτερικό στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι Βρετανοί είναι μια μεγάλη αγορά για την τουριστική βιομηχανία της Πορτογαλίας, οπότε είναι πιθανό οι παραθεριστές να μπορούν να εισέλθουν χωρίς περιορισμούς, υπό την προϋπόθεση ότι μπορούν να δείξουν ενδείξεις για εμβολιασμό Covid-19, αντισώματα κοροναϊού ή να έχουν πρόσφατα αρνητικά αποτελέσματα.

Ονειρευόμαστε ήδη αυτές τις όμορφες παραλίες.

Μάλτα

Η Μάλτα είναι ένας από τους ασφαλέστερους προορισμούς για το καλοκαίρι με τους χαμηλούς αριθμούς θήκης Covid και την επιτυχημένη διάθεση εμβολίων.

Η Μάλτα, το Gozo και το Comino πρόκειται να ανοίξουν ξανά στους τουρίστες από την 1η Ιουνίου 2021, συμπεριλαμβανομένων των Βρετανών που εμβολιάζονται κατά του Covid-19.

Δεν θα χρειαστεί να κάνετε τεστ Covid, αλλά θα πρέπει να δείξετε απόδειξη του εμβολίου σας.

Ω, και το νησί προσφέρει ακόμη και στους τουρίστες να επισκεφθούν αυτό το καλοκαίρι, οπότε λάβετε υπόψη εάν σκέφτεστε διακοπές στο εξωτερικό.

Κροατία

Η χώρα έχει ήδη ανοίξει ξανά τα σύνορά της σε τουρίστες που μπορούν να αποδείξουν είτε ένα πλήρες εμβόλιο Covid, ένα αρνητικό αποτέλεσμα δοκιμής PCR, ένα αρνητικό τεστ αντιγόνου ή επιβεβαίωση ανάκτησης από το Covid-19 εντός 180 ημερών.Παραλία Kolovare στο Ζαντάρ, Κροατία
Παραλία Kolovare στο Ζαντάρ, Κροατία

Θα υπάρξουν ορισμένες άλλες προϋποθέσεις για τους Βρετανούς, όπως η ανάγκη επιβεβαίωσης της κράτησης και η συμπλήρωση μιας ηλεκτρονικής φόρμας πριν ταξιδέψετε.

Ισλανδία

Η Ισλανδία καλωσορίζει τους εμβολιασμένους Βρετανούς χωρίς περιορισμούς – για όσους δεν έχουν τρύπημα, εξακολουθούν να υπάρχουν περιορισμοί όπως η δοκιμή καραντίνας και Covid.

Από την 1η Μαΐου, η χώρα θα επιτρέψει στους επισκέπτες από αυτό που θεωρεί «περιοχές χαμηλού κινδύνου» να εξαιρούνται από την καραντίνα εάν μπορούν να δείξουν απόδειξη αρνητικού αποτελέσματος δοκιμής Covid-19.

Οι Μαλδίβες

Οι Μαλδίβες είναι ήδη ανοιχτές σε ξένους τουρίστες – απλά πρέπει να δείξετε μια απόδειξη αρνητικής δοκιμής PCR που πραγματοποιήθηκε εντός 96 ωρών από το ταξίδι. Ωστόσο, τα νησιά ανακοίνωσαν πρόσφατα ότι αυτή η απαίτηση έχει αρθεί για εμβολιασμένους επισκέπτες.

Χωρίς τρύπημα; Ίσως εξακολουθείτε να θέλετε να σκεφτείτε ένα ταξίδι όταν το επιτρέπουν οι περιορισμοί – οι Μαλδίβες δήλωσαν ότι θα προσφέρουν εμβόλια Covid στους τουρίστες κατά την άφιξη.

Μεξικό

Το Μεξικό είναι ήδη ανοιχτό στους τουρίστες, το οποίο θα περιλαμβάνει τους Βρετανούς μόλις χαλαρώσουν οι περιορισμοί του Ηνωμένου Βασιλείου.

Δεν απαιτείται απαίτηση δοκιμής ή εμβολιασμού για διεθνείς τουρίστες.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι θα επιβληθεί νέος τουριστικός φόρος εάν κατευθυνθείτε στο Quintana Roo που περιλαμβάνει δημοφιλή σημεία όπως το Κανκούν και το Τουλούμ.

Πού είναι η κορυφή της λίστας σας για διακοπές όταν αρθούν οι περιορισμοί ταξιδιού; Ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω.

.Source