Οι χώρες του Ειρηνικού τελειώνουν την αύξηση της επιδημίας του κορανοϊού στο κινεζικό νέο έτος

Οι Κινέζοι που ζουν σε χώρες της περιοχής, όπως η Μαλαισία, η Ταϊλάνδη, η Σιγκαπούρη και η Ινδονησία, ειδικά η Κίνα, αφήνουν πίσω το Έτος του Αρουραίου στις 12 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το παραδοσιακό σεληνιακό ημερολόγιο 12 ζώων, στο Έτος του Βόδι. Κορωνοϊός θα μπείτε με περιορισμούς.

Οι χώρες που ανησυχούσαν για την αύξηση της επιδημίας κατά τη διάρκεια των εορτασμών της Πρωτοχρονιάς αύξησαν τα μέτρα τους σχετικά με τα ταξίδια υπεραστικών, τις οικογενειακές συγκεντρώσεις και τις θρησκευτικές εκδηλώσεις.

Αν και αρθούν οι περιορισμοί στις πτήσεις δημόσιας συγκοινωνίας σε ορισμένες πόλεις πριν από το Νέο Έτος στην Κίνα, ο αριθμός των ταξιδιών που ξεπέρασαν τα 3 δισεκατομμύρια πέρυσι αναμένεται να είναι 1,7 δισεκατομμύρια φέτος λόγω της επιδημίας.

Οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι επαναλαμβάνουν τις εκκλήσεις τους να μην ταξιδέψουν στο κοινό λόγω του αυξημένου κινδύνου επιδημίας κατά τη διάρκεια των διακοπών, όπου χρησιμοποιούνται οχήματα δημόσιας μεταφοράς όπως αεροπλάνα, τρένα υψηλής ταχύτητας και λεωφορεία.

Ενώ οι θρησκευτικές δραστηριότητες στο πλαίσιο του κινεζικού νέου έτους κατά της επιδημίας σε διάφορες πόλεις της χώρας ακυρώθηκαν, άτομα που θα ταξιδέψουν τις τελευταίες 7 ημέρες Κορωνοϊός οι εξετάσεις τους είναι αρνητικές και πρέπει να κρατούνται για τουλάχιστον δύο εβδομάδες στον προορισμό.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΝ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ ΑΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ

Στην Ινδονησία, κατά τη διάρκεια των εορτών της Κινέζικης Πρωτοχρονιάς, επιβλήθηκαν περιορισμοί σε δραστηριότητες, όπως πολυσύχναστες θρησκευτικές τελετές και χορός σε ναούς ως μέρος της καταπολέμησης της επιδημίας.

Οι αρχές καλούν τους δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους της εταιρείας να μην ταξιδεύουν, καθώς και να πραγματοποιούν εορτασμούς στο σπίτι κατά της επιδημίας και να πραγματοποιούν επισκέψεις στο σπίτι online.

Στο πλαίσιο της καταπολέμησης της επιδημίας, οι ομάδες κυκλοφορίας θα βρίσκονται τυχαία σε σημεία ελέγχου και εγκαταστάσεις αναψυχής που θα δημιουργηθούν σε υπεραστικούς δρόμους κατά τη διάρκεια των διακοπών. Κορωνοϊός θα κάνει ένα γρήγορο διαγνωστικό τεστ.

Εν τω μεταξύ, δεν θα επιτρέπεται πλήθος σε ναούς όπου θα εφαρμόζονται μάσκες, κανόνες υγιεινής και απόστασης.

ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ ΘΑ ΓΕΝΤΑΙ ΣΕ ΜΑΛΑΙΣΙΑ

Δείχνει την επιρροή του στη Μαλαισία Κορωνοϊός Λόγω της επιδημίας, η Κινέζικη Πρωτοχρονιά του 2021, η οποία θα τεθεί στις 12 Φεβρουαρίου, δεν θα επιτρέπεται να γιορτάζεται με πλήθη.

Δεδομένου ότι τα διακρατικά ταξίδια απαγορεύονται βάσει της απαγόρευσης κυκλοφορίας που θα διαρκέσει έως τις 18 Φεβρουαρίου, οι οικογενειακές επισκέψεις σε διαφορετικές πολιτείες θα απαγορεύονται επίσης κατά τη διάρκεια της Κινέζικης Πρωτοχρονιάς.

Τα μέλη της οικογένειας που ζουν στην ίδια πόλη θα μπορούν να διοργανώνουν παραδοσιακές οικογενειακές συγκεντρώσεις υπό την προϋπόθεση ότι δεν υπάρχουν περισσότερα από 15 άτομα σε ένα σπίτι.

Κατά τη διάρκεια των εορτασμών της Πρωτοχρονιάς, που θα διαρκέσουν έως τις 19 Φεβρουαρίου, οι επισκέψεις σε ναούς θα γίνουν επίσης υπό αυστηρά επιδημικά μέτρα, με περιορισμένη συμμετοχή.

Κατά συνέπεια, οι ναοί, στους οποίους επιτρέπεται να παραμείνουν ανοιχτοί από τις 06:00 έως τις 14:00 το πρωί, δεν θα επιτρέπεται να έχουν περισσότερους από 30 επισκέπτες σε μία συνεδρία.

Ο φετινός χορός λιοντάρι, η παράσταση Chingay και άλλες παραστάσεις των τελετουργιών της Κινέζικης Πρωτοχρονιάς δεν θα πραγματοποιηθούν φέτος.

Σιγκαπούρη

Ζητώντας από τους οικοδεσπότες να μην δέχονται περισσότερους από 8 επισκέπτες την ημέρα κατά τη διάρκεια των διακοπών της Πρωτοχρονιάς, αξιωματούχοι της Σιγκαπούρης ζήτησαν κατ ‘ανώτατο όριο 2 επισκέψεις στο σπίτι σε μια μέρα.

Ενώ η ικανότητα των πελατών ήταν περιορισμένη σε εστιατόρια και καφετέριες, οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και το κοινό κλήθηκαν να συμμορφωθούν με τα πρωτόκολλα υγείας.

Στην Ταϊλάνδη, με την ανησυχία της αύξησης της επιδημίας, ζητούνται υγειονομικοί κανόνες για οικογενειακές συγκεντρώσεις, ενώ αξιωματούχοι του Υπουργείου Υγείας θέλουν οι οικογένειες να προτιμούν βιντεοκλήσεις για να αποφεύγουν τη σωματική επαφή.

Στη Νότια Κορέα, προτάθηκε η συμμόρφωση με τους κανόνες υγείας, ειδικά σε εστιατόρια και καφετέριες, προκειμένου να αποφευχθεί η εξάπλωση του ιού κατά τη διάρκεια των διακοπών της Πρωτοχρονιάς που θα ξεκινήσουν αύριο.

.Source