Οι ύποπτοι που κατηγορούνται για αγορές ναρκωτικών απεστάλησαν στη φυλακή

Η έρευνα της αστυνομίας εναντίον του Promise Iyere και του Nambok Nandad Wuyap, που εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν μπροστά από τον φοιτητικό κοιτώνα κατά τη διάρκεια της επιχείρησης που διοργάνωσε η ναρκωτική αστυνομία, και βρέθηκαν να έχουν ναρκωτικά στην κατοχή τους, έχουν ολοκληρωθεί.

Οι ύποπτοι παρουσιάστηκαν χθες ενώπιον του δικαστή στο Επαρχιακό Δικαστήριο της Μαγκούσας με την κατηγορία “παράνομης λήψης, παράδοσης και διάσωσης ναρκωτικών”

Ενώ ο ύποπτος, ο οποίος βρέθηκε ότι είχε διαμείνει στη χώρα χωρίς άδεια από το 2018, στάλθηκε στη φυλακή μέχρι τη δίκη του Iyere, ο ύποπτος, ο οποίος δεν μπορούσε να εκπληρώσει τους όρους εγγύησης που κρίθηκαν κατάλληλοι από το δικαστήριο, στάλθηκε στη φυλακή μαζί με τον Iyere στο Wuyap.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΡΕΥΝΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Ο αστυνομικός Hüseyin Özdesoy, ο οποίος διενήργησε τη διερεύνηση του περιστατικού, δήλωσε στο δικαστήριο ότι πληροφορήθηκε ότι ο ύποπτος Promise Iyere είχε παράνομα ναρκωτικά και ότι πούλησε ναρκωτικά μπροστά σε κοιτώνα στην πανεπιστημιούπολη, σε πληροφορίες αποκτήθηκε από την Ναρκωτική στις 16.30 περίπου στις 28 Ιανουαρίου Ο Özdesoy δήλωσε ότι ο ύποπτος Promise Iyere, μαζί με τον ύποπτο Nambok Nandad Wuyap, εντοπίστηκαν μπροστά στην εν λόγω χώρα και δήλωσε ότι κατά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον ύποπτο Iyere, συνολικά 6 γραμμάρια και 86 χιλιοστόγραμμα ναρκωτικών τύπου κάνναβης. εντοπίστηκαν σε 19 πακέτα ξεχωριστά.

Ο Özdesoy δήλωσε ότι στην έρευνα που έγινε στον ύποπτο Wuyap, εντοπίστηκαν 502 χιλιοστόγραμμα ναρκωτικών τύπου κάνναβης και 1 μύλος και ελήφθησαν τα στοιχεία και συνελήφθησαν και οι δύο ύποπτοι. Δηλώνοντας ότι ο ύποπτος Iyere έδωσε εθελοντική μαρτυρία, ο Özdesoy διαβίβασε στο δικαστήριο ότι ομολόγησε ότι έλαβε την εν λόγω ουσία από ένα αφρικανικό άτομο του οποίου το όνομα δεν γνώριζε για 2.000 100 TL στις 26 Ιανουαρίου και έδωσε 1 γραμμάριο στον ύποπτο Wuyap.

Αναφέροντας ότι διενεργήθηκε επίσης έλεγχος μετανάστευσης στους υπόπτους, ο Özdesoy ανακοίνωσε ότι ο ύποπτος διέμενε στη χώρα χωρίς άδεια από τις 6 Μαρτίου 2018.

Σημειώνοντας ότι η έρευνα που διεξήχθη εναντίον των υπόπτων ολοκληρώθηκε, ο Özdesoy ζήτησε από τον ύποπτο Iyere, ο οποίος ήταν φυγάς στη χώρα, να σταλεί στη φυλακή και ότι ο ύποπτος Wuyap, ο οποίος έχει το καθεστώς του μαθητή, υπόκειται σε εγγύηση.

Το δικαστήριο αξιολόγησε τα αιτήματα για τους υπόπτους και αποφάσισε να στείλει τον ύποπτο Iyere στη φυλακή ως καταδικασμένος. Το δικαστήριο διέταξε τον ύποπτο Wuyap να πάει στο εξωτερικό και να κατασχέσει τα ταξιδιωτικά του έγγραφα, να καταθέσει 10 χιλιάδες TL σε μετρητά και να πάει στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα 2 ημέρες την εβδομάδα για να βρει τα αποδεικτικά στοιχεία στο σώμα. Ο ύποπτος Wuyap δεν μπόρεσε να εκπληρώσει τους όρους εγγύησης που κρίθηκαν κατάλληλοι από το δικαστήριο και στάλθηκε στη φυλακή.

.Source