Οι 6 συντεχνίες του εφαρμόστηκαν στο “υψηλότερο” … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Αγωγή στο Συνταγματικό Δικαστήριο που απαγορεύει την απόφαση της κυβέρνησης να παγώσει το ATA από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο κατατέθηκε σήμερα από έξι συνδικάτα του δημόσιου τομέα.

Σύμφωνα με τους κατακτητές, η υπόθεση θα ακουστεί από το “Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο” αύριο το πρωί. Τα έξι συνδικάτα δήλωσαν σε κοινή δήλωση ότι πρόκειται για απόφαση χωρίς νομική βάση, η οποία μειώνει περαιτέρω την αγοραστική δύναμη μιας ομάδας εργαζομένων σταθερού εισοδήματος.

Δεν υπάρχει αμφιβολία, η δήλωση συνεχίζει, να παραμένει σιωπηλή απέναντι σε αυτήν την άδικη και αδίστακτη στάση της «κυβέρνησης». Εκείνοι που πιστεύουν ότι θα αποτρέψουμε τον αγώνα που ξεκινήσαμε ενάντια σε αυτήν την αδικία, θέτοντας εμπόδια στο δρόμο μας, ψεύδονται.

Η απεργία, η οποία ξεκίνησε σήμερα, θεωρείται από έξι συνδικάτα ως ένδειξη απόφασης «υπουργικού συμβουλίου» που αντικατοπτρίζει την άποψη της «κυβέρνησης» για τα δημοκρατικά δικαιώματα.

Τα έξι συνδικάτα “δημοσίων υπαλλήλων” ανακοίνωσαν ότι θα απεργήσουν απεριόριστα σήμερα στο “τμήμα πολιτικής αεροπορίας” του παράνομου αεροδρομίου στην Τίμπο, αφού δεν καταλήξουν σε συμφωνία με το “Υπουργείο Οικονομικών”. Η ερώτηση ATA.

Μετά την ανακοίνωση, χθες το “υπουργικό συμβούλιο” αποφάσισε να τερματίσει την απεργία για 60 ημέρες στο παράνομο αεροδρόμιο.

Πηγή: KYPE

Source