Οι Millennials επαναλαμβάνουν τα λάθη των Boomers

Το ακόλουθο δοκίμιο είναι απόσπασμα από το νέο βιβλίο της Ελένης Άντριου, Boomers: Οι άνδρες και οι γυναίκες που υποσχέθηκαν την ελευθερία και έδωσαν καταστροφή, με άδεια του Sentinel, ενός αποτυπώματος της Penguin Publishing Group, ενός τμήματος της Penguin Random House LLC. Πνευματικά δικαιώματα © Helen Andrews, 2021.

Είναι πάντα οι άνθρωποι που μισούν περισσότερο την ιδέα να μετατραπούν σε γονείς τους που καταλήγουν να το κάνουν.

Οι millennials κατηγορούν τους boomers για καταστροφή της χώρας, αλλά αντί να απελευθερωθούμε από την επιρροή τους, συνεχίζουμε να βλέπουμε τον κόσμο με τους όρους τους. Οι ακτιβιστές της κοινωνικής δικαιοσύνης αφιερώνουν τη ζωή τους στις ίδιες αιτίες, με μόνο τις πιο λεπτές ενημερώσεις στην ορολογία, αλλά μια ατζέντα αλλιώς αμετάβλητη. Οι επαναστάτες μας φορούν τα ίδια μπλουζάκια Che Guevara, κάνουν τα ίδια ναρκωτικά, εμμένουν στην ίδια μουσική. Θυμάμαι να εκπλήσσομαι στο γυμνάσιο ότι όλοι οι τάφοι κοπής πίσω από το γυμναστήριο είχαν όλα τα μπαμπά Black Sabbath και Pink Floyd στα μπουφάν τους, και όχι κάτι πιο σύγχρονο.

Το χειρότερο από όλα, οι χιλιετίες φαίνονται πρόθυμοι να κάνουν τα ίδια λάθη των boomers. Αυτό είναι ένα βιβλίο για τη γενιά του baby boom που έχει περάσει μέχρι στιγμής χωρίς να αναφέρει το αντιπολεμικό κίνημα, το Σικάγο 1968, το Days of Rage ή τα καυτά καλοκαίρια. Για μερικούς ανθρώπους αυτό είναι μια αδιανόητη παράλειψη, επειδή οι διαμαρτυρίες στους δρόμους ήταν ό, τι ήταν η δεκαετία του 1960.

Ο λόγος για τον περιορισμό των διαμαρτυριών στους δρόμους είναι, καταρχάς, ότι δεν λειτούργησαν. Η ρεβιζιονιστική ιστορία του Adam Garfinkle για το αντιπολεμικό κίνημα, Telltale Καρδιές, σημειώνει ότι οι διαμαρτυρίες δεν είχαν καμία επίδραση στους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων στη διοίκηση Τζόνσον και μικρή επίδραση στην κοινή γνώμη, εκτός από το να δώσουν δεύτερες σκέψεις στους πολλούς Αμερικανούς που είναι δύσπιστοι για τον πόλεμο, αλλά αποκρούστηκαν από την Abbie Hoffman. Τα πολιτικά δικαιώματα είχαν λιγότερες νίκες μετά την έναρξη των ταραχών στο γκέτο και όχι περισσότερο.

Κανείς δεν μπορεί καν να κάνει μια υπόθεση για τις διαδηλώσεις στους δρόμους που είχαν κάποιο βαθύ πολιτιστικό αντίκτυπο παρά την πολιτική τους αναποτελεσματικότητα, γιατί για τους περισσότερους συμμετέχοντες δεν ήταν παρά μια ευχάριστη παρέμβαση, μετά την οποία αποσύρθηκαν στα προάστια και μια ευτυχισμένη αστική ζωή. Η επανάσταση δεν ήρθε, και σύντομα ακόμη και η Άνγκελα Ντέιβις μεγάλωσε και πήρε θητεία.

Ωστόσο, ακριβώς αυτό σημαίνει ότι οι χιλιετίες είναι πιο αποφασισμένοι να αναπαράγουν. Το καλοκαίρι του 2020, όταν πόλεις από το Πόρτλαντ έως το Ράλεϊ ξέσπασαν σε βία στο δρόμο και όχλοι λεηλάτησαν βιτρίνες, άσκησαν κοκτέιλ Molotov και κατέρριψαν δημόσια μνημεία, δημοσιογράφοι έσπευσαν να το συγκρίνουν με το 1968, με τον Joe Biden να αντιπροσωπεύει τον Hubert Humphrey και την Antifa στο ο ρόλος των yippies Το ερώτημα στο μυαλό όλων ήταν αν η αναταραχή θα ήταν τόσο άσχημη αυτή τη φορά όσο ήταν πριν από 50 χρόνια.

1968 διαμαρτυρία στο Σικάγο
Διαμαρτυρίες στη Δημοκρατική Εθνική Σύμβαση του 1968 στο Σικάγο του Ιλλινόις.
Αρχεία Michael Ochs / Getty

Η απάντηση είναι ότι θα ήταν πολύ χειρότερο, τουλάχιστον στα μακροπρόθεσμα αποτελέσματά του, διότι όλη η πολιτιστική απορρόφηση που έδωσε στους boomers το περιθώριο να δράσουν χωρίς να καταστρέψουν μόνιμα τη χώρα έχουν διαβρωθεί. Το μόνο χειρότερο από μια διαμαρτυρία που είναι απλώς διασκέδαση και παιχνίδια είναι αυτό που δεν είναι.

Η δεκαετία του 1960 άφησε τους Αμερικανούς με μια ιδέα της διαμαρτυρίας του δρόμου, ακόμη και της βίαιης διαμαρτυρίας στο δρόμο, ως κάτι με ελάχιστους κινδύνους. Πηγαίνετε σε μια πορεία, διασκεδάστε, εγείρετε κάποια ζητήματα και μετά η χώρα επιστρέφει στο φυσιολογικό. Φυσικά, είναι εύκολο για εμάς να πούμε εκ των υστέρων ότι η δεκαετία του 1960 αναγκάστηκε να αποδειχθεί μια χαρά. Εκείνη την εποχή, υπήρχαν σοβαροί άνθρωποι που ανησυχούσαν ότι οι εξεγέρσεις του δρόμου θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια πραγματική επανάσταση.

Η Επιτροπή Kerner, η ομοσπονδιακή έρευνα για τα αίτια των αστικών ταραχών του 1967, είναι διάσημη για τη γραμμή στην τελική της έκθεση που προειδοποιεί για δύο Αμερική, «ένα μαύρο, ένα λευκό, ξεχωριστό και άνισο». Αλλά πριν από αυτό, ένα προηγούμενο προσχέδιο που γράφτηκε από τον Lou Goldberg, φοιτητή κοινωνιολογίας στο προσωπικό της επιτροπής στην Ουάσινγκτον, ήταν λιγότερο ηχηρό αλλά πιο ψυχρό:

Οι απαρχές του ανταρτικού πολέμου της μαύρης νεολαίας ενάντια στη λευκή εξουσία στις μεγάλες πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών: αυτή είναι η κατεύθυνση που το παρόν μονοπάτι παίρνει αυτή τη χώρα …. Είκοσι άντρες, αφοσιωμένοι, αφοσιωμένοι, πρόθυμοι να διακινδυνεύσουν τον θάνατο και με η νοημοσύνη και η φαντασία θα μπορούσαν να παραλύσουν μια ολόκληρη πόλη στο μέγεθος της Νέας Υόρκης ή του Σικάγου …. Η ιστορία της Αλγερίας ή της Κύπρου θα μπορούσε να είναι η μελλοντική ιστορία της Αμερικής.

Ο Bill Ayers δεν ήταν Saadi Yacef, οπότε οι Αμερικανοί γλιτώθηκαν από τη μοίρα των pieds noirs. Δεν υπήρξε παρατεταμένος πόλεμος στο αστικό έδαφος, επειδή οι οικογένειες μεσαίας τάξης μόλις μετακόμισαν στα προάστια. Όσο για τους ίδιους τους ταραχοποιούς, ανακάλυψαν όταν γερνούσαν από την εφηβική τους εξέγερση ότι υπήρχαν καλές δουλειές λευκού γιακά που τους περίμεναν από την άλλη πλευρά, με την υποστήριξη μιας ισχυρής οικονομίας που να ευνοεί το μορφωμένο κολέγιο. Η κοινωνική σταθερότητα που σηματοδότησε την παιδική ηλικία της δεκαετίας του 1950 δεν είχε ακόμη καταστραφεί εντελώς. Η εξέγερση δεν κλιμακώθηκε ποτέ σε επανάσταση επειδή όλοι είχαν πολλά να κερδίσουν από την ειρήνη, συμπεριέλαβαν οι επαναστάτες.

Η Έλεν Άντριους είναι ανώτερος συντάκτης στο Ο Αμερικανός Συντηρητικός. Προηγουμένως, ήταν η διευθύντρια του Εξεταστής της Ουάσιγκτον περιοδικό και μέλος του περιοδικού Robert Novak Journalism 2018. Η γραφή της εμφανίστηκε Οι Νιου Γιορκ Ταιμς, Πρώτα πράγματα, Επισκόπηση βιβλίων Claremont, Η αναθεώρηση σκαντζόχοιρων, Αμερικανικές υποθέσεις, και Εθνική αναθεώρηση. Ζει στην Ουάσιγκτον, DC

Οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το άρθρο είναι δικές του συγγραφέα.

Source