Οι Royal Marines επιδεικνύουν το σούπερ drone που μπορεί να μεταφέρει πυρομαχικά και αεροσκάφη τραυματισμένα στρατεύματα

Οι ROYAL Marines έχουν παρουσιάσει “super drones” που υπόσχονται να αλλάξουν το πρόσωπο του σύγχρονου πολέμου.

Η τεχνολογία πτήσης μπορεί να μεταφέρει πυρομαχικά και άλλα εφόδια, στρατιώτες που τραυματίστηκαν με αεροσκάφη σε ασφάλεια και ακόμη και να κατασκοπεύσει θέσεις εχθρού από απόσταση έως και μισό μίλι.

Ένα τεράστιο drone που μπορεί να μεταφέρει πυρομαχικά και άλλες προμήθειες στο πεδίο της μάχης παρουσιάστηκε σε ένα νέο βίντεο

7

Ένα τεράστιο drone που μπορεί να μεταφέρει πυρομαχικά και άλλες προμήθειες στο πεδίο της μάχης παρουσιάστηκε σε ένα νέο βίντεοΠίστωση: Αναγκάζει νέα

Πρόσφατες δοκιμές για τα gadget που πραγματοποιήθηκαν από την αμφίβια δύναμη του Ηνωμένου Βασιλείου γυρίστηκαν από το Forces News, το οποίο δημοσίευσε το βίντεο στο YouTube την περασμένη εβδομάδα.

Στο βίντεο, δύο αεροσκάφη που δοκιμάστηκαν από τους Πεζοναύτες στην Κύπρο επισημάνθηκαν ως πιθανοί “αλλάξιμοι παιχνιδιών” για στρατιωτικά αφεντικά.

Το πρώτο, που κατασκευάστηκε από την εταιρεία Maidenhead Malloy Aeronautics, μπορεί να μεταφέρει εφεδρικά πυρομαχικά, τρόφιμα και άλλο εξοπλισμό.

Με δυνατότητα μεταφοράς έως 180 κιλών (400 λίβρες) εργαλείων μέσω του αέρα, οι Πεζοναύτες ελπίζουν ότι μια μέρα θα χρησιμοποιήσουν το τετρακόπτερο για να μεταφέρουν τα τραυματισμένα στρατεύματα στην ασφάλεια.

Το T-800 είναι ικανό να ανυψώσει φορτία έως 180 κιλά (400 λίβρες) και να τα ρίξει στο έδαφος για στρατεύματα

7

Το T-800 είναι ικανό να ανυψώσει φορτία έως 180 κιλά (400 λίβρες) και να τα ρίξει στο έδαφος για στρατεύματαΠίστωση: Αναγκάζει νέα

Το αεροσκάφος – που ονομάστηκε T-800 – έχει περιγραφεί ως “φορτηγό παραλαβής του αέρα”.

Πετάει αυτόνομα και έχει εμβέλεια έως και 43 μίλια (70 χλμ.) Κατά μήκος της ξηράς και της θάλασσας.

“Η προμήθεια ήταν πάντα παιδιά που τα έφερναν και τα προωθούσαν από τα πίσω κλιμάκια”, δήλωσε ο Στρατηγός της Royal Marines Kris Dawson στο Forces News.

“Συστήματα όπως [resupply drones] μπορεί να γεφυρώσει δυνητικά αρκετά σημαντικά κενά. Αυτό θα μπορούσε να είναι μια απόλυτη αλλαγή παιχνιδιού. “

Το quadrocopter πετάει αυτόνομα και έχει εμβέλεια έως και 43 μίλια (70 χλμ.) Κατά μήκος της ξηράς και της θάλασσας

7

Το quadrocopter πετάει αυτόνομα και έχει εμβέλεια έως και 43 μίλια (70 χλμ.) Κατά μήκος της ξηράς και της θάλασσαςΠίστωση: Αναγκάζει νέα

Οι Πεζοναύτες συνεργάζονται με μια σειρά από εμπορικές οντότητες για να ωθήσουν τα όρια του τι μπορεί να επιτευχθεί με τα αεροσκάφη στο πεδίο της μάχης.

Ένα άλλο gadget που καλύπτεται στο βίντεο είναι το “Ghost”, ένα απομακρυσμένο πιλοτικό μίνι ελικόπτερο που αναπτύχθηκε από τη νεοσύστατη εταιρεία Silicon Valley, Anduril.

Μπορεί να πετάξει αποστάσεις έως και 20 χλμ. Από τον πιλότο και έως 3.000 πόδια (μισό μίλι) πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Φορτωμένο με κάμερες θερμικής απεικόνισης, το σχεδόν αθόρυβο drone μπορεί να συλλάβει πλάνα από εχθρικούς μαχητές ή στρατόπεδα από μακριά.

Το «Ghost» είναι ένα μακρινό πιλότο μίνι ελικόπτερο που λέγεται ότι είναι σχεδόν σιωπηλό στον αέρα

7

Το «Ghost» είναι ένα μακρινό πιλότο μίνι ελικόπτερο που λέγεται ότι είναι σχεδόν σιωπηλό στον αέραΠίστωση: Αναγκάζει νέα

“Το πρόγραμμα αλλαγής παιχνιδιών με αυτό είναι το λογισμικό”, δήλωσε ο παρουσιαστής του Forces News, Μπρίιο Ουίλιαμς.

“Ένας πιλότος μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα πρόγραμμα υπολογιστή για να καθορίσει οδηγίες για το drone που θα ακολουθήσει.

“Μπορεί επίσης να ειδοποιήσει τον πιλότο για οποιαδήποτε πιθανή απειλή, χωρίς ένα άτομο να χρειάζεται να σαρώσει συνεχώς ροές βίντεο από το.”

Οι Βασιλικοί Πεζοναύτες εκπαιδεύονται ήδη να χρησιμοποιούν αεροσκάφη στο πεδίο της μάχης και αλλάζει δραστικά τον τρόπο λειτουργίας των στρατιωτών.

Φορτωμένο με κάμερες θερμικής απεικόνισης, μπορεί να συλλάβει βίντεο από εχθρικούς μαχητές ή στρατόπεδα από μακριά και να μεταδώσει το υλικό πίσω στους διοικητές του Ναυτικού

7

Φορτωμένο με κάμερες θερμικής απεικόνισης, μπορεί να συλλάβει βίντεο από εχθρικούς μαχητές ή στρατόπεδα από μακριά και να μεταδώσει το υλικό πίσω στους διοικητές του ΝαυτικούΠίστωση: Αναγκάζει νέα

Ασκήσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Κύπρο το περασμένο φθινόπωρο δοκίμασαν περίπου 40 διαφορετικές τεχνολογίες – συμπεριλαμβανομένων των drone – για να αξιολογήσουν τη χρησιμότητά τους για το Βασιλικό Ναυτικό και τους Βασιλικούς Ναυτικούς.

Ο τελικός στόχος είναι να αναπτυχθεί ένα σύστημα που επιτρέπει σε έναν κυβερνήτη να ελέγχει πολλαπλά drone από έναν μόνο σταθμό εργασίας, δήλωσε ο Lee Rowe, διευθυντής προγράμματος στον υπεύθυνο άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου QinetiQ.

Αυτός ο σταθμός μπορεί να βρίσκεται σε πολεμικό πλοίο, ή σε ξηρά εντός τακτικού αρχηγείου.

Ένας κυβερνήτης drone μπορεί να ανακατανείμει εξοπλισμό, όπως θεωρεί κατάλληλο βάσει πολλαπλών ροών βίντεο και πληθώρα άλλων δεδομένων.

“Παίρνουν μια συνολική εικόνα του πεδίου της μάχης, αντί για έναν χειριστή να βλέπει ένα πράγμα μεμονωμένα”, δήλωσε ο Rowe.

“Σημαίνει επίσης ότι είμαστε σε θέση να συγκεντρώσουμε δύναμη όταν και όταν ο κυβερνήτης πρέπει να ανταποκριθεί σε μια δεδομένη εργασία ή απειλή.”

Τα στρατεύματα στο έδαφος θα μπορούσαν επίσης να τους δώσουν αυτές τις πληροφορίες μέσω θωρακικών ταμπλετών που ονομάζονται Android Tactical Assaults Kits (ATAK).

Τα στρατιωτικά αφεντικά του Ηνωμένου Βασιλείου στοιχηματίζουν μεγάλα αεροσκάφη, τα οποία αναμένεται να αποτελέσουν ζωτικό εργαλείο στα πεδία μάχης του μέλλοντος.

Το T-400 θα μπορούσε μια μέρα να μεταφέρει αεροσκάφη τραυματισμένα στρατεύματα στην ασφάλεια

7

Το T-400 θα μπορούσε μια μέρα να μεταφέρει αεροσκάφη τραυματισμένα στρατεύματα στην ασφάλεια

Πέρυσι, ο υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας υπαινίχθηκε ότι η αιωρούμενη τεχνολογία θα μπορούσε κάποια μέρα να αντικαταστήσει Βρετανούς στρατιώτες στο πεδίο της μάχης.

Ο κ. Wallace έκανε τον ισχυρισμό του σοκ καθώς εξέθεσε σχέδια για το στρατό να γίνει «αδιάκοπα καινοτόμος».

Προειδοποίησε ότι οι εχθροί της Βρετανίας “έχουν προσαρμοστεί πολύ πιο γρήγορα από εμάς”.

“Οι αξίες και τα ενδιαφέροντά μας αμφισβητούνται στην γκρίζα ζώνη σε όλο τον κόσμο”, είπε σε ένα μικρό πλήθος στο πλοίο του νεότερου Ναυτικού, HMS Tamar, στο Λονδίνο, πριν από τη δημοσίευση μιας μεγάλης επισκόπησης της άμυνας τον Σεπτέμβριο.

Το T-800 αναπτύσσεται από την Malloy Aeronautics.  Η εικόνα είναι μια μικρότερη έκδοση του drone που ονομάζεται T-80

7

Το T-800 αναπτύσσεται από την Malloy Aeronautics. Η εικόνα είναι μια μικρότερη έκδοση του drone που ονομάζεται T-80Πίστωση: Malloy Aeronautics

Σε άλλες ειδήσεις στρατιωτικής τεχνολογίας, η Ρωσία πρόσφατα έδειξε την «επίγεια δύναμη» των δολοφονικών ρομπότ σε ένα ανησυχητικό βίντεο.

Τα εξαιρετικά δυνατά ρομπότ που “κάνουν τον εξολοθρευτή να μοιάζουν άκαμπτα” βρίσκονται ήδη στο δρόμο.

Και πώς οι Αρχαίοι Έλληνες προέβλεπαν δολοφόνα ρομπότ, αυτοκίνητα χωρίς οδηγό και ακόμη και ηχεία Amazon Alexa.

Τι φτιάχνεις από τα νέα drone; Ενημερώστε μας στα σχόλια!


Πληρώνουμε για τις ιστορίες σας! Έχετε μια ιστορία για την ομάδα The Sun Online Tech & Science; Στείλτε μας email στο [email protected]


Source