Οι Zilliqa, Terra (LUNA) και VeChain συγκεντρώνουν καλά νέα και ισχυρές βασικές αρχές

Κατά τη διάρκεια μιας αγοράς ταύρων, τα αρνητικά νέα χωνεύονται γρήγορα και η παράπλευρη ζημιά είναι συχνά περιορισμένη. Ως εκ τούτου, ακόμη και όταν η τιμή XRP έπεσε επιθετικά λόγω της αβεβαιότητας σχετικά με το αποτέλεσμα της αγωγής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, άλλα altcoins σε μεγάλο βαθμό δεν επηρεάστηκαν.

Καθημερινή προβολή δεδομένων αγοράς Crypto. Πηγή: Νόμισμα 360

Επιπλέον, καθώς το ισχυρό ράλι του Bitcoin (BTC) παίρνει μια ανάσα, πολλά altcoins έχουν ξεσπάσει από τα εναέρια επίπεδα αντίστασης και προσπαθούν να συνεχίσουν την ανοδική τους τάση. Ας δούμε μερικές μάρκες που έχουν αυξηθεί απότομα τις τελευταίες ημέρες και αναλύσουμε τα διαγράμματά τους για να εξακριβώσουμε εάν το ράλι θα μπορούσε να επεκταθεί περαιτέρω.

ΗΜΕΡΑ / USD

Η Zilliqa (ZIL) αυξήθηκε απότομα το 2020. Μέρος του ράλι θα μπορούσε να αποδοθεί στην αποκεντρωμένη οικονομική έκρηξη που κυριάρχησε σε μεγάλο μέρος του έτους.

Αφού ξεκίνησε την αποκεντρωμένη ανταλλαγή ZilSwap στις 5 Οκτωβρίου και το μη στερητικό της στοίχημα στις 14 Οκτωβρίου, το διακριτικό σημείωσε σημαντική άνοδο. Αυτά τα νέα χαρακτηριστικά επέτρεψαν στην κοινότητα να συμμετάσχει απευθείας στο έξυπνο συμβόλαιο, ενώ προηγουμένως έπρεπε να το κάνει μέσω ενός τρίτου διαμεσολαβητή.

Μέχρι σήμερα, η κοινότητα έχει στοιχηματίσει περίπου στο 30,49% της συνολικής εκκρεμής προσφοράς και το χαμηλό όριο επιλεξιμότητας των 10 ZIL μπορεί να έχει προσελκύσει μεγαλύτερη συμμετοχή από κατόχους διακριτικών.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορανοϊού, οι περισσότεροι άνθρωποι έμειναν σε εσωτερικούς χώρους και πέρασαν το χρόνο τους στα κοινωνικά μέσα. Έτσι, ο συγχρονισμός της κυκλοφορίας του Zilliqa στο SocialPay δεν θα μπορούσε να ήταν καλύτερος. Η πλατφόρμα ξεκίνησε τον Μάιο και επιβραβεύει τους χρήστες για την κοινή χρήση των ενημερώσεων και των ανακοινώσεων της Zilliqa στο Twitter.

Όλες αυτές οι θεμελιώδεις εξελίξεις μπορεί να είναι ο λόγος για την αύξηση του αριθμού των διευθύνσεων πορτοφολιών και των μηνιαίων συναλλαγών το 2020. Αλλά μπορεί το διακριτικό να συνεχίσει την απόδοσή του το 2021; Ας μελετήσουμε τα διαγράμματά του για να μάθουμε.

Το altcoin σημείωσε ισχυρή ανοδική τάση και σημείωσε άνοδο από το χαμηλό εντός της ημέρας στα 0,0296388 $ στις 12 Δεκεμβρίου σε υψηλό της ημέρας στα 0,0996 $ στις 27 Δεκεμβρίου, ράλι 236% σε περίπου δύο εβδομάδες. Συνήθως, αυτά τα κάθετα ράλι δεν είναι βιώσιμα μακροπρόθεσμα. Απαιτούνται περιοδικές διορθώσεις ή ενοποιήσεις που μπορούν να δροσίσουν την ανοδική κίνηση και να αυξήσουν τη μακροζωία της τάσης.

Ημερήσιο γράφημα ZIL / USDT. Πηγή: TradingView

Το ζεύγος ZIL / USD έχει διαμορφώσει διαδοχικά μοτίβα κηροπηγίων εντός της ημέρας στις 28 Δεκεμβρίου και σήμερα. Αυτό υποδηλώνει συστολή στη μεταβλητότητα καθώς οι ταύροι και οι αρκούδες αποφασίζουν για την επόμενη κατευθυντική κίνηση.

Εάν η εσωτερική ημέρα επιλυθεί προς τα πάνω, η ανοδική τάση θα μπορούσε να συνεχιστεί. Αντίθετα, εάν το κερί της ημέρας ακολουθείται από μια απότομη κίνηση προς τα κάτω, οι αρκούδες μπορεί να έχουν κερδίσει το πάνω χέρι και να αναμένεται βαθύτερη διόρθωση.

Επομένως, εάν οι αρκούδες βυθιστούν η τιμή κάτω του 38,2% Fibonacci retracement level στα 0,0728748 $, είναι δυνατή η πτώση στο 50% retracement στα 0,0646194 $ και έπειτα στον 20-ημερήσιο εκθετικό μέσο όρο (0,0570 $).

Μια ισχυρή ανάκαμψη από αυτή τη στήριξη είναι ότι το θετικό συναίσθημα παραμένει άθικτο καθώς οι έμποροι συσσωρεύονται σε πτώσεις. Στη συνέχεια, οι ταύροι θα προσπαθήσουν να συνεχίσουν την ανοδική τάση και αν μπορούν να αυξήσουν την τιμή πάνω από 0,0996 $, μπορεί να είναι πιθανό ένα ράλι στα 0,14 $.

Από την άλλη πλευρά, εάν η τιμή πέσει κάτω από το EMA 20 ημερών, θα υποδηλώνει ότι μια βραχυπρόθεσμη κορυφή θα μπορούσε να τεθεί σε ισχύ καθώς οι ταύροι δεν επιθυμούν να αγοράσουν με πτώσεις.

LUNA / USD

Το LUNA της Terra Protocol φαίνεται να επωφελήθηκε από τη μεγαλύτερη υιοθέτηση των υπαρχόντων προϊόντων του και την προτεινόμενη κυκλοφορία νέων. Η εφαρμογή πληρωμών της Chai παρουσίασε πάνω από 2,8 εκατομμύρια συναλλαγές το Νοέμβριο, με όγκο πληρωμών να ξεπερνά τα 90 εκατομμύρια δολάρια.

Για να επωφεληθεί από την ισχυρή ζήτηση για αμερικανικές μετοχές, εμπορεύματα και ETF, η Terra κυκλοφόρησε το Πρωτόκολλο Mirror στις 4 Δεκεμβρίου, επιτρέποντας τη δημιουργία και την εμπορία συνθετικών περιουσιακών στοιχείων. Αυτό θα μπορούσε να συνεχίσει να προσελκύει εμπόρους όσο τα περιουσιακά στοιχεία παραμένουν σε ισχυρή τάση.

Η Terra προσπαθεί επίσης να αντιμετωπίσει την κατηγορία μάρκετινγκ παραπομπών προϊόντων που ωφελεί κυρίως τον άμεσο παραπομπή. Το πρωτόκολλο σχεδιάζει να κυκλοφορήσει επίσημα το BuzLink, ένα εργαλείο μάρκετινγκ τον Φεβρουάριο του 2021, το οποίο θα επιβραβεύσει ολόκληρη την αλυσίδα παραπομπής μετά την ολοκλήρωση της πώλησης.

Το LUNA έχει αυξηθεί από το χαμηλό της ημέρας στα 0,45 $ στις 24 Δεκεμβρίου σε υψηλό της ημέρας στα 0,70 $ σήμερα, κέρδος 55% μέσα σε μια εβδομάδα. Οι ανοδικοί κινούμενοι μέσοι όροι και ο σχετικός δείκτης ισχύος (RSI) κοντά στη ζώνη υπεραγοράς υποδηλώνουν ότι οι ταύροι έχουν το πάνω χέρι.

Ημερήσιο γράφημα LUNA / USDT. Πηγή: TradingView

Το ζεύγος LUNA / USD έσπασε πάνω από την εναέρια αντίσταση 0,57 $ στις 28 Δεκεμβρίου, η οποία ολοκλήρωσε ένα μοτίβο στρογγυλοποίησης κάτω. Αυτή η ανοδική ρύθμιση έχει στόχο στόχο 0,86 $.

Ωστόσο, το μοτίβο κηροπήγιο Doji με ένα μακρύ φυτίλι δείχνει σήμερα ότι οι έμποροι κρατούν κέρδη σε υψηλότερα επίπεδα. Αυτό θα μπορούσε να μεταφέρει την τιμή στο επίπεδο ξεμπλοκαρίσματος στα 0,57 $.

Εάν το ζεύγος ανακάμψει από αυτό το επίπεδο ή ακόμα και από το EMA 20 ημερών (0,51 $), θα υποδηλώνει ότι οι ταύροι είναι σε έλεγχο. Ένα διάλειμμα άνω των 0,70 $ θα μπορούσε να συνεχίσει την ανοδική τάση.

Σε αντίθεση με αυτήν την υπόθεση, εάν οι αρκούδες βυθιστούν και διατηρήσουν την τιμή κάτω από 0,57 $ και το EMA 20 ημερών, θα υποδηλώνει ότι η πρόσφατη έξοδος ήταν μια παγίδα ταύρων. Η τάση μπορεί να ευνοήσει τις αρκούδες αν το ζεύγος πέσει κάτω από τα 0,45 $.

ΕΕΚ / USD

Η πανδημία coronavirus έχει κάνει τους ανθρώπους και τις επιχειρήσεις ακόμη πιο ενημερωμένες για τη δύναμη της ψηφιακής τεχνολογίας. Η VeChain (VET) ανέπτυξε την εφαρμογή E-HCert σε συνεργασία με το Μεσογειακό Νοσοκομείο Κύπρου για την αποθήκευση των δοκιμαστικών αρχείων COVID-19. Μετά την επιτυχή εφαρμογή του, το Νοσοκομείο Aretaeio προσχώρησε επίσης στο οικοσύστημα VeChain για να ενσωματώσει τις εργαστηριακές του υπηρεσίες δοκιμών, οι οποίες θα κάνουν τα δεδομένα εύκολα προσβάσιμα στους ασθενείς για χρήση όπως απαιτείται.

Το blockchain VeChainThor έλαβε επίσης πρόσφατα πιστοποιητικό υπηρεσίας Blockchain 5 αστέρων με πιστοποίηση από την T -V Saarland, έναν ευρωπαϊκό οργανισμό πιστοποίησης. Αυτό θα μπορούσε να αυξήσει την εμπιστοσύνη στο οικοσύστημά του και επίσης να βελτιώσει το συναίσθημα των επενδυτών σχετικά με το διακριτικό ΕΕΚ. Σε μια περαιτέρω ώθηση, ο Grant Thornton Κύπρος εμφανίστηκε ως ένας από τους VeChainThor Authority Masternodes. Αυτές οι εξελίξεις θα μπορούσαν να ανοίξουν νέες δυνατότητες για το μέλλον.

Η ΕΕΚ σημείωσε άνοδο από το χαμηλό εντός της ημέρας στα 0,011724 $ στις 23 Δεκεμβρίου σε υψηλό της ημέρας στα 0,02120375 $ σήμερα, ένα κέρδος 80% σε σύντομο χρονικό διάστημα. Οι αρκούδες είναι πιθανό να υπερασπιστούν το επίπεδο των 0,02210 $ επιθετικά καθώς ενεργεί ως μια σκληρή αντίσταση τους τελευταίους μήνες.

Ημερήσιο γράφημα ΕΕΚ / USDT. Πηγή: TradingView

Ωστόσο, εάν το ζεύγος VET / USD δεν σπάσει κάτω από 0,018 $, οι bulls θα κάνουν μια ακόμη προσπάθεια να αυξήσουν την τιμή πάνω από 0,02210 $. Εάν πετύχουν, το ζεύγος θα ολοκληρώσει ένα μοτίβο στρογγυλοποίησης κάτω που έχει στόχο στόχο στα 0,0353 $.

Το EMA 20 ημερών (0,0165 $) έχει αρχίσει να εμφανίζεται και το RSI είναι πάνω από 60, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι ταύροι έχουν το πάνω χέρι. Ακόμη και η ενοποίηση μεταξύ 0,018 και 0,0221 $ θα είναι θετικό σημάδι και θα αυξήσει την πιθανότητα διάσπασης της γενικής αντίστασης.

Σε αντίθεση με αυτήν την υπόθεση, εάν η τιμή απορριφθεί ξανά στα 0,02210 $, θα μπορούσε να προσελκύσει κρατήσεις κερδών από τους βραχυπρόθεσμους εμπόρους και αυτό μπορεί να τραβήξει την τιμή πίσω κάτω από τους κινούμενους μέσους όρους. Μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να υποδηλώσει ότι το ζεύγος μπορεί να ενοποιηθεί σε μεγάλο εύρος για μερικές ημέρες.

Οι απόψεις και οι απόψεις που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του Cointelegraph. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης περιλαμβάνει κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.