Οκτώ. Δεν υπάρχει άλλη λύση στο Κυπριακό από τις δύο χώρες

Επανέλαβε τη σταθερή στάση της Τουρκίας για το Κυπριακό στα κατεχόμενα εδάφη, όπου είναι ο Τούρκος Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Φουάτ Οκτάι, ο οποίος είπε μετά από συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη ότι «δεν θα αφήσουμε τους Τουρκοκύπριους μόνοι. “Δεν υπάρχει άλλη λύση από τη λύση δύο κρατών, είμαστε σαφείς σχετικά με αυτό, θα την συζητήσουμε”.

Πιο συγκεκριμένα, μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΤΔΒΚ Ersin Tatar, ο Τούρκος αντιπρόεδρος επιβεβαίωσε τη σταθερή στάση της Τουρκίας σχετικά με τη «λύση δύο κρατών» στο Κυπριακό, τονίζοντας ότι «ως μητρική χώρα, οι Κύπριοι Τούρκοι χωρίς σύνορα αγωνίζονται για τη νομική τους δικαιώματα. Τους υποστηρίζουμε πλήρως στο θέμα του Βάρου. “Έλληνες και Κύπριοι δεν μπορούν να αποδεχθούν το άνοιγμα του παραλιακού μετώπου.”

“Δεν βλέπουν ότι επωφελούνται επίσης από αυτήν την εξέλιξη. Δεν ακούνε ή δεν βλέπουν. «Το ονομάζουμε δικαιοσύνη, είναι αναχρονιστικά», είπε ο Οκτάι, προσθέτοντας ότι «οι Έλληνες δεν ήθελαν εδώ και χρόνια να διχαστούν σε αυτήν την περιοχή».

Με τη σειρά του, ο Τούρκος Πρόεδρος της Κύπρου δήλωσε ότι βρίσκεται σε συνεχή επαφή με εκπροσώπους διεθνών αποστολών, ενώ σημείωσε ότι η άτυπη συνάντηση για το Κυπριακό θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Μαρτίου.

“Είμαστε πλήρως ευθυγραμμισμένοι με την Τουρκία για την επίλυση του Κυπριακού, είμαστε 100% σε συμφωνία”, είπε. Ταρτάριος.

Source