Οκτώ ημέρες μετά τη λήψη του εμβολίου Pfizer, η νοσοκόμα των ΗΠΑ θετικά θετική

Εννέα ημέρες μετά τη χορήγηση του εμβολίου Pfizer, οι νοσοκόμες στις Ηνωμένες Πολιτείες το αξιολόγησαν θετικά. Οι ειδικοί τονίζουν ότι αυτό δεν αποτελεί έκπληξη

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. ΕΔΩ Android για Android և ΕΔΩ για iOS

Μια 45χρονη νοσοκόμα στην Καλιφόρνια έχει δοκιμάσει θετικά για το Covid-19 για περισσότερο από μία εβδομάδα μετά τον εμβολιασμό της Coronavirus από την Pfizer Inc., τοπική θυγατρική της ABC News την Τρίτη, με ειδικούς τονίζοντας ότι δεν ήταν απροσδόκητο.

Ο Matthew W., νοσοκόμα σε δύο διαφορετικά τοπικά νοσοκομεία, έγραψε σε μια ανάρτηση στο Facebook στις 18 Δεκεμβρίου ότι είχε το εμβόλιο Pfizer.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, έξι ημέρες αργότερα, την παραμονή των Χριστουγέννων, αρρώστησε μετά από μια βάρδια στο Covid-19. Είχε σπασμούς, αργότερα μυϊκούς πόνους και κόπωση.

Επισκέφτηκε μια περιοχή οδήγησης όπου οι πολίτες υποβλήθηκαν σε διαγνωστικές εξετάσεις στα αυτοκίνητά τους και έδειξαν θετικό για το Covid-19 την επόμενη ημέρα από τη δοκιμή, σύμφωνα με την έκθεση.

Ο Christian Reimers, επιδημιολόγος στο Κέντρο Οικογενειακής Υγείας του Σαν Ντιέγκο, δήλωσε στην ίδια έκθεση ότι αυτό το σενάριο δεν ήταν απροσδόκητο.

“Γνωρίζουμε από κλινικές δοκιμές του εμβολίου ότι θα χρειαστούν περίπου 10 έως 14 ημέρες πριν ξεκινήσει η προστασία”, δήλωσε ο Reimers.

“Πιστεύουμε ότι αυτή η πρώτη δόση σάς παρέχει ανοσία περίπου 50%. Χρειάζεστε αυτήν τη δεύτερη δόση για να φτάσετε το 95%”, πρόσθεσε ο Reimers.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Source