ΟΚΥΠΥ. Η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία μπορεί να αντιμετωπιστεί σε αυτό το στάδιο [ΒΙΝΤΕΟ]

Σε αυτό το στάδιο, η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία είναι διαχειρίσιμη, παρά τον μεγάλο αριθμό ασθενών που αντιμετωπίζονται σήμερα.

Ο κ. Charilau είπε ότι υπήρχε ένα σχέδιο δράσης που ίσχυε αυτή τη στιγμή է που αξιολογείται κάθε μέρα, ενώ, όπως σημείωσε, παρεμβαίνουν όπου είναι απαραίτητο.

Όπως εξηγεί ο σχεδιασμός, 200 κρεβάτια θα χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία περιπτώσεων ιών κοραναϊού, αλλά θα αναπτυχθούν περαιτέρω εάν χρειαστεί.

“Η ανησυχία μας είναι οι συμπολίτες μας, οι ασθενείς μας, κανείς δεν θα μείνει χωρίς βοήθεια”, δήλωσε ο κ. Sharilau.

Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι ανησυχούν για την κατάσταση και αναμένουν σαφώς μια περαιτέρω αύξηση του αριθμού των νοσοκομειακών ασθενών, καθώς ένας μεγάλος αριθμός περιπτώσεων κοροναϊού καταγράφονται καθημερινά στην κοινότητα.

Όσον αφορά τον αριθμό των αναπνευστικών σε κρατικά νοσοκομεία, ο κ. Χαριλάου είπε ότι υπάρχουν περίπου 200, και σύμφωνα με το σχέδιο δράσης, σχεδιάζεται να χρησιμοποιηθεί 115.

Ωστόσο, είπε ότι αν είναι απαραίτητο, θα χρησιμοποιούν επιπλέον αναπνευστήρες, τονίζοντας ότι συντηρούνται και ελέγχονται συνεχώς από το προσωπικό.

Ερωτηθείς εάν το προσωπικό είναι διαθέσιμο για χρήση αναπνευστικών συσκευών, Εξήγησε ότι σίγουρα δεν υπάρχουν πολλοί ειδικοί εντατικής θεραπείας στην Κύπρο, αλλά φρόντισαν να στρατολογήσουν και να εκπαιδεύσουν νοσηλευτές το καλοκαίρι για να τις χρησιμοποιήσουν.

Source