Ολα είναι πιθανά? 10 εξωφρενικές προβλέψεις της αγοράς για το 2021

Αυτές οι εταιρείες απασχολούν εδώ και πολύ καιρό ένα στρατό εκπροσώπων ομάδων συμφερόντων, με κάποιες από αυτές να ακολουθούν ακόμη και σχεδόν κυβερνητικές προσεγγίσεις για την κατάσταση. Πάρτε τη Microsoft, η οποία εγκαινίασε ένα γραφείο αντιπροσώπευσης των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη και προσέλαβε έναν διπλωμάτη για τη διαχείριση ευρωπαϊκών κυβερνητικών υποθέσεων. Ταυτόχρονα, το Facebook έχει δημιουργήσει ακόμη και ένα «Ανώτατο Δικαστήριο» για την επίβλεψη παραπόνων χρηστών και άλλων ζητημάτων.

Το 2021, καθώς η θερμότητα από τα επίσημα τέταρτα αυξάνεται, η Amazon κάνει την κίνηση της, επαναπροσδιορίζοντας την έδρα της ΕΕ στην Κύπρο. Η χώρα καλωσορίζει τη γιγαντιαία εταιρεία και τα φορολογικά έσοδα που θα τη βοηθήσουν να μειώσει τον δείκτη χρέους προς ΑΕγχΠ σχεδόν 100 τοις εκατό. Οι σύμβουλοι της Amazon «βοηθούν» την Κύπρο να ξαναγράψει τον φορολογικό της κώδικα για να μιμηθεί τους Ιρλανδούς, αλλά με ακόμη χαμηλότερα επίπεδα εταιρικών και άλλων φόρων, με τους ηγέτες της χώρας και τον πληθυσμό της να χαίρεται από την οικονομική έκπτωση και τους χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές.

2. Η Γερμανία εκτοξεύει τη Γαλλία

Η Γαλλία είναι μία από τις ευρωπαϊκές χώρες που αντιμετωπίζουν το υψηλότερο χρέος τα επόμενα χρόνια. Πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας COVID-19, το δημόσιο χρέος φλερτάρει με το όριο του 100% του ΑΕΠ και το ιδιωτικό χρέος ανεβαίνει στα ύψη, φτάνοντας σχεδόν το 140% του ΑΕΠ – πολύ περισσότερο από αυτό της Ιταλίας (106%) ή της Ισπανίας (119%). Και η επείγουσα αντίδραση πανδημίας επιτάχυνε μόνο τη συσσώρευση χρέους, με το επίπεδο του δημόσιου χρέους να αναμένεται να αυξηθεί πάνω από το 120% του ΑΕΠ το 2021.

Παρά το τεράστιο πακέτο τόνωσης των 100 δισεκατομμυρίων ευρώ (122 δισεκατομμύρια δολάρια) και ένα σύστημα δανείων στο οποίο το κράτος έχει εγγυηθεί έως και το 90 τοις εκατό των δανείων για εταιρείες, η Γαλλία δεν είναι σε θέση να αποφύγει ένα κύμα πτώχευσης. Δεδομένης της κακής κατάστασης των δημόσιων οικονομικών και του ήδη εξαιρετικά υψηλού επιπέδου χρέους, η Γαλλία δεν έχει άλλη επιλογή από το να ζητήσει από τη Γερμανία να ζητήσει ανώτατο όριο, προκειμένου να επιτρέψει στην ΕΚΤ να εκτυπώσει αρκετά ευρώ για να επιτρέψει μια τεράστια διάσωση του τραπεζικού της συστήματος , για να αποφευχθεί μια συστηματική κατάρρευση.

3. Η τεχνολογία Blockchain σκοτώνει ψεύτικες ειδήσεις

Το 2021, η αυξανόμενη απειλή παραπληροφόρησης και η διάβρωση της εμπιστοσύνης σε ακόμη και καθιερωμένους παρόχους ειδήσεων φτάνει σε κρίσιμο επίπεδο, απαιτώντας μια αντίδραση από τη βιομηχανία. Οι μεγάλες εταιρείες μέσων ενημέρωσης και οι κοινωνικές πλατφόρμες αναγκάζονται να επιβάλουν νέα αντίμετρα κατά των πλαστών και παραπλανητικών ειδήσεων. Η τεχνολογία ενεργοποίησης είναι ένα τεράστιο κοινόχρηστο δίκτυο blockchain για περιεχόμενο ειδήσεων, το οποίο επιτρέπει τη διανομή ειδήσεων με αμετάβλητο τρόπο με έλεγχο εγκυρότητας τόσο του περιεχομένου όσο και της πηγής. Εταιρείες όπως το Twitter και το Facebook επενδύουν σε μεγάλο βαθμό σε αυτήν την τεχνολογία blockchain, με κίνητρο πρώτα απ ‘όλα την αυτοσυντήρηση καθώς οι απειλές της εποπτικής εποπτείας που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια γίνονται λευκές.

4. Το νέο ψηφιακό νόμισμα της Κίνας εμπνέει την τεκτονική μετατόπιση των ροών κεφαλαίων

Η Ψηφιακή Ηλεκτρονική Πληρωμή Νομισμάτων (DCEP) θα είναι μια ψηφιακή έκδοση του Yuan (CNY) που βασίζεται σε blockchain και το 2019, το 80% όλων των πληρωμών στην Κίνα πραγματοποιήθηκαν μέσω των WeChat Pay και AliPay. Το PBOC θέλει να προχωρήσει αυτό ένα βήμα παραπέρα και στη διαδικασία να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα της νομισματικής και δημοσιονομικής πολιτικής μέσω μιας ολοένα αυξανόμενης χωρίς μετρητά κοινωνίας και με στόχο την ενίσχυση της οικονομικής συμμετοχής. Το άνοιγμα του κεφαλαιακού λογαριασμού της Κίνας και η δημιουργία ενός νομίσματος που ανταγωνίζεται το δολάριο ΗΠΑ για το αποθεματικό θα συμβάλει στην ενίσχυση της κινεζικής κατανάλωσης, στη χρηματοδότηση ενός εντελώς νέου κινεζικού συνταξιοδοτικού συστήματος και στην εμβάθυνση των κεφαλαιαγορών της χώρας.

5. Ο επαναστατικός σχεδιασμός σύντηξης εκτοξεύει την ανθρωπότητα σε ενεργειακή αφθονία

Ο κόσμος θα χρειαστεί πολύ περισσότερη ενέργεια για να συνεχίσει η οικονομία μας να αναπτύσσεται σε οτιδήποτε πλησιάζει τα ιστορικά ποσοστά. Οι νέες τεχνολογίες εναλλακτικής και πράσινης ενέργειας δεν είναι ως επί το πλείστον η απάντηση. Ο κόσμος χρειάζεται επειγόντως μια αναστάτωση στην ενεργειακή τεχνολογία. Εισαγάγετε το 2021, στον οποίο ένας προηγμένος αλγόριθμος AI επιλύει τις εξαιρετικά μη γραμμικές πολυπλοκότητες της φυσικής του πλάσματος, ανοίγοντας το δρόμο για την εμπορική ενέργεια σύντηξης. Η κυριαρχία της ενέργειας σύντηξης ανοίγει την προοπτική ενός κόσμου που δεν συγκρατείται πλέον από έλλειψη νερού ή τροφίμων, χάρη στην αφαλάτωση και την κάθετη καλλιέργεια. Είναι ένας κόσμος με φθηνές μεταφορές, πλήρως απελευθερωμένη ρομποτική και τεχνολογία αυτοματισμού, καθιστώντας τη σημερινή νέα γενιά την τελευταία που απαιτείται να «δουλέψει» από αναγκαιότητα.

6. Το καθολικό βασικό εισόδημα αποδεκατίζει τις μεγάλες πόλεις

Η πανδημία COVID-19 επιτάχυνε μόνο την ανάκαμψη σε σχήμα Κ που οδηγούσε την ανισότητα και έσκισε τον κοινωνικό ιστό πριν από το ξέσπασμα. Το Financialisaton της οικονομίας σήμαινε ότι ένα μόνο εισόδημα δεν επαρκεί για να υποστηρίξει μια οικογένεια και η τεχνολογία είναι ένας άλλος οδηγός, με τις αυξανόμενες, αποπληθωριστικές δυνάμεις λογισμικού, AI και αυτοματισμού να διαβρώνουν μια διευρυνόμενη δέσμη θέσεων εργασίας σε όλες τις βιομηχανίες. Ο κίνδυνος ότι οι κοινωνίες διαλύονται εντελώς οδηγεί στη συνειδητοποίηση ότι τα μέτρα COVID-19 δεν ήταν απλή πανική απάντηση, αλλά η αρχή μιας μόνιμης νέας παγκόσμιας βασικής εισοδηματικής πραγματικότητας (UBI). Το νέο UBI οδηγεί αλλαγές στη στάση απέναντι στην εργασία και την ισορροπία ζωής, επιτρέποντας σε πολλούς νέους να παραμείνουν στις κοινότητες όπου μεγάλωσαν. Εν τω μεταξύ, οι επαγγελματίες και οι οριακοί εργαζόμενοι σε μεγάλες πόλεις αρχίζουν επίσης να φεύγουν, καθώς οι ευκαιρίες απασχόλησης στεγνώνουν και η ποιότητα ζωής σε μικρά διαμερίσματα με υψηλές τιμές σε γειτονιές υψηλότερης εγκληματικότητας χάνει την έκκλησή της.

7. Το μέρισμα διακοπής δημιουργεί το Ταμείο Τεχνολογίας Πολιτών

Η πορεία της τεχνολογίας, σε συνδυασμό με την εξάρτηση από τις κληρονομικές αρχές της οικονομίας της ελεύθερης αγοράς, ήδη υπονομεύει την κοινωνική σύμβαση και ακόμη και σκίζει τον πολύ κοινωνικό ιστό. Το Covid-19 επιτάχυνε μόνο αυτές τις τάσεις. Το 2021 και μετά, η κοινωνία μας θα πρέπει να βρει μια νέα πορεία πολιτικής εάν θέλουμε να αποφύγουμε την εμβάθυνση της αδικίας, αλλά και τις πολιτικές αναταραχές, τις κοινωνικές αναταραχές και τον συστημικό κίνδυνο. Το 2021, η πολιτική έρχεται για μια σημαντική αναθεώρηση, με μια εντελώς νέα προσέγγιση για τη μείωση της ανισότητας που δεν έχει καμία σχέση με τις προσαρμογές στον φορολογικό κώδικα.

8. Ένα επιτυχημένο εμβόλιο COVID-19 σκοτώνει εταιρείες

Η πανδημία COVID-19 επιτάχυνε κακώς τον επικίνδυνο μοχλό της παγκόσμιας οικονομίας που ξεδιπλώθηκε κατά τη χρηματοπιστωτική κρίση 2008-09. Η πολιτική της σχεδόν άπειρης παροχής ρευστότητας και της χαλάρωσης των χρηματοοικονομικών συνθηκών με κάθε κόστος έχει ωθήσει τις παγκόσμιες κρατικές αποδόσεις και τις επενδύσεις σε επίπεδο επενδύσεων σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα και ανάγκασε τους επενδυτές να πάρουν θέσεις σε πιο επικίνδυνα περιουσιακά στοιχεία.

Η επικίνδυνη στάση των επενδυτών δικαιολογείται από την προοπτική ενός αποτελεσματικού εμβολίου που θα φέρει νέα άνθηση στην οικονομική ανάπτυξη. Σε τέλεια οπίσθια όψη αποδεικνύεται ότι η οικονομία ήταν υπερβολικά υποκινημένη κατά τη διάρκεια της πανδημίας και η ανάρρωση μετά το εμβόλιο υπερθέρμανση γρήγορα την οικονομία. Ο πληθωρισμός αυξάνεται και η ανεργία μειώνεται τόσο γρήγορα που η Fed επιτρέπει τις μακροπρόθεσμες αποδόσεις των θησαυρών να αυξάνονται υψηλότερα, λαμβάνοντας την απόδοση με πιο ριψοκίνδυνο χρέος.

9. Ο ήλιος λάμπει στο ασήμι, το οποίο στρώνει με τη ζήτηση των ηλιακών συλλεκτών

Η αύξηση της τιμής του αργύρου με υπερτροφοδότηση το 2021, ακόμη και σε σχέση με το χρυσό, είναι η ραγδαία αυξανόμενη ζήτηση για ασήμι σε βιομηχανικές εφαρμογές. Στην πραγματικότητα, μια πραγματική κρίση προσφοράς αργύρου είναι στα χαρτιά το 2021 και απογοητεύει την πλήρη πολιτική υποστήριξη για επενδύσεις στην ηλιακή ενέργεια υπό μια προεδρία του Μπάιντεν, την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία και τον ουδέτερο στόχο της Κίνας για το άνθρακα το 2060, μεταξύ άλλων πρωτοβουλιών.

10. Πρωτογενείς και αναδυόμενες αγορές τεχνολογίας νέας γενιάς

Το 2021, οι οικονομολόγοι ανακαλύπτουν ότι τα ποσοστά ανάπτυξης σε πολλά σύνορα και αναδυόμενες αγορές έχουν υποτιμηθεί δυστυχώς τα τελευταία χρόνια. Η πλησιέστερη ανάλυση αποκαλύπτει ότι οι βασικές τεχνολογίες μπορεί να βρίσκονται στη ρίζα της επιτάχυνσης της αύξησης της παραγωγικότητας του ιδιωτικού τομέα, πέρα ​​από οτιδήποτε φαίνεται στις ανεπτυγμένες αγορές τις τελευταίες δεκαετίες.

Το πρώτο είναι η άφιξη δορυφορικών συστημάτων παράδοσης Διαδικτύου, τα οποία είναι έτοιμα να μειώσουν την τιμή της παροχής διαδικτύου και να προσφέρουν σημαντικά μια τάξη αύξησης μεγέθους στις ταχύτητες λήψης.

Τι πιστεύουν οι αρθρογράφοι των Αραβικών Ειδήσεων;

Φρανκ Κέιν: Η ετήσια ομορφιά της κρυστάλλινης σφαίρας του Saxo είναι ότι κάθε ένα από αυτά έχει μόνο έναν κόκκο λογικής. Αυτό που θεωρώ πιο πειστικό είναι η ιδέα ότι η Κίνα θα μπορούσε να λανσάρει ένα εικονικό νόμισμα που θα καταστρέψει την κατάσταση του δολαρίου σε δεύτερη τιμή. Θα μπορούσε να συμβεί – αλλά μόνο αφού η Κίνα πετάξει όλους τους λογαριασμούς της. Η δική μου πρόβλεψη για το ’21 είναι ότι θα υπάρξει τεράστια ευθυγράμμιση μεταξύ των ανεξάρτητων εταιρειών πετρελαίου, υπό την πίεση της νέας εποχής του πετρελαίου και της κλιματικής αλλαγής. Ορίστε λοιπόν: Η Saudi Aramco θα αναλάβει την BP, τη Shell ή την Total. Το διαβάσατε πρώτα.

Faisal Faeq: Κατά τη γνώμη μου καμία από τις 10 εξωφρενικές προβλέψεις της Saxo Bank 2021 δεν μπορεί να προκαλέσει συγκλονιστικό αντίκτυπο στη χρηματοπιστωτική αγορά. Απλώς επειδή αυτές οι προβλέψεις θεωρούνται ότι συμβαίνουν και η αγορά είναι έτοιμη να αναμένει οποιοδήποτε από τα 10 σενάρια. Ωστόσο, η χρηματοπιστωτική αγορά θα μπορούσε γρήγορα να πάει σε ένα άλλο βαθύ χάος εάν οι απότομες διακυμάνσεις των τιμών του πετρελαίου, παρόμοιες με αυτές που είδαμε τον Απρίλιο, επρόκειτο να συμβούν ξανά.

Cornelia Meyer: Υπάρχει κάτι στην πρόβλεψη # 4: Το νέο ψηφιακό νόμισμα της Κίνας εμπνέει την τεκτονική μετατόπιση των ροών κεφαλαίων. Ωστόσο, οι ροές κεφαλαίων θα ενισχυθούν με μια μορφή Ηλεκτρονικής Πληρωμής Ψηφιακού Νομίσματος (μια ηλεκτρονική έκδοση του Γιουάν) και ΔΕΝ καθοδηγείται από αυτήν. Η διακλάδωση της οικονομίας μεταξύ Ανατολής και Δυτικής του Σουέζ, χαμηλές αποδόσεις, ασταμάτητη άνοδος της Κίνας και το άνοιγμα των κεφαλαιαγορών της χώρας θα λειτουργήσει ως στροβιλισμός του κεφαλαίου – τουλάχιστον για τα επόμενα χρόνια. Η εξωφρενική πρόβλεψή μου: Ένα βουνό χρέους θα οδηγήσει σε μαζικές αδυναμίες στις αναδυόμενες αγορές, των οποίων οι οικονομίες είχαν πληγεί σοβαρά από το COVID-19. Ετοιμαστείτε για μια επική αναλογία αναδυόμενων αγορών με επικές αναλογίες!

Πνευματικά δικαιώματα: Arab News © 2020 Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Παρέχεται από την SyndiGate Media Inc. (Syndigate.info).

.Source