Ολοκληρώθηκε η έρευνα για τα ναρκωτικά από τη Λευκωσία στην Αμμόχωστο

Η αστυνομική έρευνα διεξήχθη εναντίον του υπόπτου fanrfan Çil, ο οποίος συνελήφθη λόγω ύποπτων κινήσεων στο όχημά του κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε από ομάδες ναρκωτικών στο Demirhan και βρήκε 5 γραμμάρια 11 χιλιοστόγραμμα συνθετικών ναναβινοειδών ναρκωτικών στην κατοχή του και τον Murat Özbermek, συνελήφθη αφού διαπιστώθηκε ότι πούλησε το ναρκωτικό στον Çil. Ολοκληρώθηκε.

Ο fanrfan Çil Murat Özbermek, ο οποίος συνελήφθη με την αιτιολογία ότι πούλησε το ναρκωτικό στον Çil στη Λευκωσία, παραπέμφθηκε στο δικαστήριο της Αμμοχώστου.

Ο ύποπτος Çil ενώθηκε χθες ενώπιον του δικαστή στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας με κατηγορίες για «παράνομη κατανάλωση και διάθεση ναρκωτικών» και τον ύποπτο Özbermek στο Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου για κατηγορίες «παράνομης παράδοσης και διάσωσης ναρκωτικών».

Κατά την έρευνα που διεξήγαγε η αστυνομία, διαπιστώθηκε ότι ο ύποπτος İrfan Çil αγόρασε τα ναρκωτικά σε 14 συσκευασίες για 1.400 TL και μετά τη σύλληψη του υπόπτου Murat Özbermek, πληροφορήθηκε ότι δεν αποδέχθηκε τις κατηγορίες εναντίον του.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΕΡΕΥΝΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Ο αστυνομικός Ozan Özder, ο οποίος παραπέμφθηκε ενώπιον του δικαστηρίου της Αμμοχώστου, δήλωσε ότι ο ύποπτος fanrfan wasil συνελήφθη στην περιοχή Demirhan στις 10 Απριλίου 2021 ως αποτέλεσμα των ύποπτων κινήσεών του στο αυτοκίνητο πλάκας JP 204 στις 19.25 ώρες. Ανιχνεύθηκε ουσία που πιστεύεται ότι είναι συνθετικό φάρμακο τύπου κανναβινοειδούς χιλιοστόγραμμα.

Ο Özder σημείωσε ότι υπό το φως της έρευνας και της εθελοντικής δήλωσης του υπόπτου Çil, αποφασίστηκε ότι αγόρασε τα ναρκωτικά από τον ύποπτο Murat Özbermek και έπινε μέρος του σπιτιού και σημείωσε ότι ο ύποπτος Murat Özbermek εντοπίστηκε και συνελήφθη στο Αμμόχωστος την ίδια μέρα.

Σημειώνοντας ότι ο ύποπτος δεν αποδέχθηκε τα εγκλήματα κατά του Özbermek και ότι δεν ήθελε να δώσει εθελοντική δήλωση στην αστυνομία, ο Özder δήλωσε ότι η έρευνα που διεξήχθη εναντίον του υπόπτου ολοκληρώθηκε και απαιτούσε τον υπόπτη να τεθεί υπό εγγύηση.

ΔΥΟ ΘΑΝΑΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ

Διαπιστώθηκε ότι ο ύποπτος fanrfan Çil, ο οποίος παρουσιάστηκε ενώπιον του δικαστή στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, κλήθηκε να τεθεί σε κράτηση με το αιτιολογικό ότι θα συνέχιζε να διαπράττει παρόμοια εγκλήματα εάν είχε προηγουμένως εγκληθεί για εγκλήματα ναρκωτικών και αφέθηκε ελεύθερος.

Ενώ πληροφορήθηκε ότι το δικαστήριο αποφάσισε ότι ο ύποπτος Çil πρέπει να τεθεί υπό κράτηση, ο ύποπτος Özbermek δόθηκε εγγύηση εν αναμονή της δίκης στο περιφερειακό δικαστήριο της Μαγκούσα.

Το δικαστήριο διέταξε την απελευθέρωση του υπόπτου Özbermek με την προϋπόθεση ότι κατασχέθηκαν τα ταξιδιωτικά του έγγραφα, η απόδειξή του βρέθηκε στο σώμα του πλησιέστερου αστυνομικού τμήματος 1 ημέρα την εβδομάδα, κατέθεσε 5 χιλιάδες TL σε μετρητά και υπέγραψαν 2 εγγυητές πολίτες της ΤΔΒΚ ομόλογο 75 χιλιάδων TL. Ο ύποπτος Murat Özbermek, ο οποίος δεν μπόρεσε να εκπληρώσει τους όρους εγγύησης που κρίθηκαν κατάλληλοι από το δικαστήριο, στάλθηκε στη φυλακή ως άκυρος κρατούμενος έως ότου πληρούσε τους όρους εγγύησης.

.Source