Ολοκληρώθηκε με 526 ώρες εργασίας, το έργο θα εκτίθεται στο Μουσείο Walled City

πανό99

Το “Panoramic Alasya” θα είναι η μεγαλύτερη εκτύπωση λινέλου που εκτίθεται σε ένα μουσείο που ολοκληρώθηκε με 526 ώρες εργασίας, στο Μουσείο της Τειχισμένης Πόλης από τον Ιανουάριο.

Το Μουσείο Walled City, ένα μουσείο ζωντανών πόλεων, συνεχίζει να ενισχύει το απόθεμά του με νέα έργα που προσφέρει στους λάτρεις της τέχνης. Άστ. Αναπληρωτής Καθηγητής. Το “Panoramic Alasya”, κατασκευασμένο από τον Yücel Yazgan, τυπωμένο από ένα μονό κομμάτι διάτρητο, είναι το μεγαλύτερο έργο που παράγεται με την “τεχνική εκτύπωσης λινέλαιο” στη συλλογή του μουσείου, θα εκτίθεται στο Μουσείο Walled City από τον Ιανουάριο.

πανό134

Ένα νέο σημαντικό έργο τέχνης ή συλλογή θα παρουσιάζεται στους λάτρεις της τέχνης κάθε μήνα στο Μουσείο Walled City. Έτσι, ως ζωντανό μουσείο, το Μουσείο Walled City θα ενημερώνει συνεχώς το απόθεμά του και θα παρουσιάζει νέα έργα στους επισκέπτες του.

Ολοκληρώθηκε με 526 ώρες εργασίας

Βοηθός Μέλους στη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου East Αναπληρωτής Καθηγητής. Ο Yücel Yazgan αποφάσισε να κάνει το έργο του “Panoramic Alasya”, το οποίο έχει μέγεθος περίπου 1 έως 3 μέτρα, όταν έλαβε το βραβείο Alasya που έδωσε το Κυπριακό Μουσείο Μοντέρνων Τεχνών το 2019 στο όνομα ενός από τους μεγαλύτερους μελετητές της ιστορίας, Harizmi. «Αφού έλαβα αυτό το βραβείο, σκέφτηκα ότι θα έπρεπε να αναπτύξω ένα έργο που να αξίζει τόσο την Αλάσια όσο και τον επιστήμονα Harizmî», δήλωσε ο Assist. Αναπληρωτής Καθηγητής. Ο Yücel Yazgan είπε ότι ολοκλήρωσε τη δουλειά μόνη της με 526 ώρες εργασίας.

Η επιλογή των οπτικών εικόνων που χρησιμοποιήθηκαν στο έργο χρειάστηκε 6 ώρες, 10 ώρες για να τα μετατρέψει σε πανοραμική εικόνα, 35 ώρες για την επεξεργασία του πρώτου δείγματος με μαύρο μαρκαδόρο σε χαρτί 35×50 cm και 140 ώρες για επεξεργασία με μαύρο μαρκαδόρο σε χαρτί 100×280 cm. Χρειάστηκαν 70 ώρες για τη μεταφορά της εργασίας στο πρότυπο. Ο πίνακας, που μεταφέρθηκε σε λινέλαιο με σταθερά μαρκαδόρους, αποκαλύφθηκε ως έκφραση ομίχλης βουνών και σύννεφων της Κερύνειας ως αποτέλεσμα συνολικής 257 ωρών εργασίας απόξεσης με λεπίδες απόξεσης λινέλου διαφορετικής μορφής και πλάτους στεφάνης. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας απόξεσης, χρησιμοποιώντας τα διαφορετικά σχήματα και πλάτη των πτερυγίων και τη μεταβλητή της κατεύθυνσης του ξύσματος, τα ίχνη της σύνθετης ζωής στους αρχαίους οικισμούς και η ολίσθηση των νεφών που κατεβαίνουν στην πεδιάδα της Μεσεριάς απεικονίστηκαν από άνεμο που φυσούσε στα βουνά της Κερύνειας. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας χάραξης, η διαδικασία εκτύπωσης ολοκληρώθηκε σε 8 ώρες χρησιμοποιώντας παραδοσιακές μεθόδους. Άστο. Αναπληρωτής Καθηγητής. Ο Yücel Yazgan ολοκλήρωσε το έργο του “Panoramic Alasya” με συνολικά 526 ώρες εργασίας.

Source