Ολυμπιακοί Κύπροι. “Καταδικάζουμε με αηδία και αηδία, η αλήθεια θα λάμψει …”

Οι Κύπριοι Ολυμπιακοί έχουν εκδώσει δήλωση που καταδικάζει την ανήθικη πράξη της Σοφίας Μπακατούρου, η οποία παραπονέθηκε για σεξουαλική παρενόχληση από έναν πράκτορα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας.

Λεπτομέρειες για το τι αναφέρουν.

“Οι Κύπριοι Ολυμπιακοί παρακολουθούν με ιδιαίτερο πόνο και αηδία αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα, την Ολυμπιακή ιστιοπλοΐα Σοφία Μπεκατόρου.

Αυτές οι ενέργειες είναι οι λιγότερο ανήθικες και κατακριτέες σε όλο το φάσμα των αθλημάτων. Ταυτόχρονα, καθώς τέτοιες άσεμνες πράξεις είναι απαράδεκτες στον αθλητισμό, πρέπει να τιμωρηθούν εκείνοι που είναι υπεύθυνοι για τέτοια βίαια εγκλήματα εναντίον της κας Bekatoru και κάθε άλλου αθλητή.

Σύμφωνα με τους Έλληνες Ολυμπιακούς, τέτοιες περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης ή βίας πρέπει να αναφέρονται αμέσως, ώστε ο δράστης, εάν αποδειχθεί ένοχος, να απομακρυνθεί αμέσως από το κατάλληλο μέρος, στην περίπτωσή μας, από τον αθλητισμό, να τιμωρηθεί ως παράδειγμα, έτσι ώστε ο αθλητής να είναι υγιής, απαραβίαστος για τη νέα γενιά. περιοχή για διαμονή.

Ως Ολυμπιακός Σύλλογος Κύπρου (ΚΕΣΟΑ), καταδικάζουμε με αηδία και αηδία αυτήν την ανήθικη πράξη εναντίον της Σοφίας Μπεκατόρου, εκφράζουμε την πλήρη υποστήριξή μας, τη συμπάθειά μας και τον θαυμασμό μας για τη θαρραλέα πράξη της.

Δεν θα σταματήσουμε να τονίζουμε το γεγονός ότι οι αθλητικοί αξιωματούχοι δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιούν τη θέση τους για να εξυπηρετούν άλλα προσωπικά συμφέροντα που δεν έχουν θέση στον αθλητισμό չունեն καμία σχέση. Ο μόνος στόχος τους πρέπει να είναι το γειτονικό ενδιαφέρον του αθλήματος և για να το βοηθήσει να αναπτυχθεί: να αναπτυχθεί. Οποιοδήποτε παράπτωμα εκ μέρους τους, κατάχρηση εξουσίας που οδηγεί σε τέτοια περιστατικά, είναι απαράδεκτο και απολύτως κατακριτέο.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι η αλήθεια θα λάμψει τελικά και αναμένουμε ότι οι ευθύνες θα πέσουν σε εκείνους που τους ανήκουν.

Source