Ολυμπιακός με χόρτα και σκηνή.

Η ιστορία του Ολυμπιακού Λευκωσίας έχει σχέση με τον Ολυμπιακό Πειραιά, αλλά έχει δύο χαοτικές λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά. Διαβάστε περισσότερα στο novasports.gr.

Η ιστορία του Ολυμπιακοί Αγώνες Λευκωσίας συνδέεται κάπως με αυτό; Ολυμπιακοί πειρατές, αλλά έχει δύο χαοτικές λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά. Το πρώτο αναφέρεται στα χρώματα του κυπριακού συλλόγου και το δεύτερο στο λογότυπο της ομάδας Λευκωσίας. Ακολουθούν οι υπόλοιπες λίγες σειρές

Ήταν τον Ιούνιο του 1931 όταν μια ομάδα νεαρών αποφοίτων του Λυκείου Panjipria αποφάσισαν να ξεκινήσουν τη δική τους ένωση στη Λευκωσία.

Ολυμπιακός Λευκωσία

Οι ιδρυτές του συλλόγου αποφάσισαν να το ονομάσουν “Ολυμπιακός” λόγω της αγάπης τους για τον ελληνικό σύλλογο Ολυμπιακός Πειραιάς, που ιδρύθηκε πριν από έξι χρόνια, τον οποίο αγαπούσαν ήδη οι Έλληνες της Ελλάδας και της Κύπρου.

Εδώ παίζουν τα συνδετικά στοιχεία. Ο “Ολυμπιακός” σταματά γιατί κάθε παιχνίδι της ομάδας της Λευκωσίας κυριαρχείται από το χρώμα του “αιώνιου” αντιπάλου του Πειραιά. Το πράσινο.

Στην πραγματικότητα, οι εικόνες των πράσινων και μαύρων οπαδών που πανηγυρίζουν για τον Ολυμπιακό είναι πιθανό να σοκάρουν τους Έλληνες οπαδούς. Αλλά αυτή είναι μια κοινή στιγμή στην Κύπρο.

Φωτογραφία από τον Ολυμπιακό Λευκωσίας Games Παιχνίδια Ομόνοιας (ναι, έχει το Τριφύλλι, has έχει κόκκινο).

Όσο για το παράξενο σήμα του Ολυμπιακοί Αγώνες Λευκωσίαςότι: σκηνή, η εξήγηση είναι απλή.

Η ιδέα προήλθε από το πρώτο κάμπινγκ του συλλόγου στην περιοχή του παρεκκλησιού της Παναγίας Γλυκότα στην Κερύνεια. Υπάρχει επίσης ένας λόγος για να επιλέξετε τα χρώματα του Ολυμπιακού Λευκωσίας (πράσινο). Επιλέχθηκε για τον εορτασμό του πένθους του κυπριακού ελληνισμού για πολλούς ξένους κατακτητές, και το πράσινο για να συμβολίσει την ελπίδα και την πίστη του κυπριακού ελληνισμού να ενωθεί με τη μητέρα Ελλάδα.

Το “αστέρι” της Λευκωσίας Ολυμπιακός έληξε για πέντε χρόνια το 1966-71, έχοντας κερδίσει τρία πρωταθλήματα στην Κύπρο, συμμετείχε στο Ελληνικό Πρώτο Εθνικό Πρωτάθλημα τρεις φορές και ο Κυπριακός σύλλογος έχει ακόμα το Κύπελλο Κύπρου στο ντουλάπι του. k Super Cup (ασπίδα Pakkou).

Source