Ολόκληρη η Ευρώπη βρίσκεται σε αδιέξοδο και δεν θέλουμε να υποφέρουμε ούτε από αυτήν

Νάσια Ιωάννου

Η εκτεταμένη παρουσία του βρετανικού στελέχους στην κοινότητα έχει αυξήσει επιδημιολογικούς δείκτες πέρα ​​από την ασφάλεια. Από τη μία πλευρά, οι επιβεβαιωμένες περιπτώσεις αυξάνονται, και από την άλλη πλευρά, τα δημόσια νοσοκομεία καλούνται να αντιμετωπίσουν ένα νέο κύμα εισαγωγής.

Δρ. Πέτρος Καραγιάνης
“Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου. “Ολόκληρη η Ευρώπη βρίσκεται σε αδιέξοδο αυτή τη στιγμή και δεν θέλουμε να υποφέρουμε”

Ο «σκληρός» δείκτης

Στα νοσοκομεία, η εικόνα παραμένει ανησυχητική, ειδικά σε μονάδες εντατικής θεραπείας και μονάδες εντατικής θεραπείας.

Pampos Sharilau, Εκπρόσωπος του ΟΚΥΠΥ
“Αυτή η περίοδος που περνάμε είναι πολύ κρίσιμη και εύθραυστη. Στην περιοχή όπου είχαμε σταθερότητα στο MMS τις τελευταίες ημέρες, παρατηρούμε μια μικρή αύξηση.

Επίπεδα θετικότητας

Υπάρχει αύξηση των εβδομαδιαίων θετικών επιτοκίων σε όλες τις περιοχές με βάση ταχείες δοκιμές. Και ενώ η Λεμεσός ήταν στο προσκήνιο, είναι τώρα η περιοχή που δείχνει σημάδια βελτίωσης, παρά το γεγονός ότι εξακολουθεί να βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο ανασφάλειας.

Τα θετικά ποσοστά άλλων περιοχών προκαλούν αίσθηση. Η Λάρνακα ορίζεται στο 0,9% έως 0,6%. Το θετικό ποσοστό της πολιτείας της Λευκωσίας αυξήθηκε από 0,5% σε 0,8% και αντί για 0,4% στην πολιτεία της Πάφου έφτασε το 0,7%. Η Αμμόχωστος αυξήθηκε επίσης 0,4% σε 0,7%.

Δρ. Πέτρος Καραγιάνης
“Γι ‘αυτό υπάρχουν διακυμάνσεις σε αυτά τα ποσοστά καθημερινά. Είναι δύσκολο να προβλέψουμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση.”

Λόγω της αύξησης των εμβασμάτων, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου που περνάμε, ο δείκτης εμβασμάτων έχει επίσης αυξηθεί πάνω από το όριο ασφαλείας և, ιδίως, το 1,16.

Source