Ολόκληρος ο κόσμος μιλά τώρα για δύο πολιτείες

πανό99

Ο Πρόεδρος Ersin Tatar συμμετείχε στη μετάδοση του CNN TÜRK μέσω τηλεδιάσκεψης, αξιολόγησε το Κυπριακό και τα τρέχοντα θέματα και απάντησε σε ερωτήσεις.

Η ΤΔΒΚ είναι σε εκατό τοις εκατό συναίνεση με την Τουρκία τονίζοντας τον Πρόεδρο Τατάρ, τα θέματα της ημερήσιας διάταξης 5+ του ΟΗΕ ανέφεραν ότι οι άτυπες διαβουλεύσεις, οι πολιτικές που αναπτύχθηκαν με την από κοινού συνεργασία με την Τουρκία επεσήμαναν ότι ήρθε στην παγκόσμια ατζέντα.

πανό134

Δηλώνοντας ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες είπε: “Εάν έχετε νέες ιδέες και σκέψεις και πολλά μηνύματα για το μέλλον σε αυτήν τη συνάντηση εκτός από τις παραμέτρους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, είναι το πιο φυσικό σας δικαίωμα να τις εκφράσετε σε αυτό συνάντηση, “είπε ο Πρόεδρος Τατάρ,” Με το άνοιγμα της σελίδας, αυτό που πρέπει να πω σε αυτή τη συνάντηση ως Τουρκοκύπριος ηγέτης και Πρόεδρος της ΤΔΒΚ είναι εξαιρετικά σημαντικό. Όλα αυτά έχουν τεθεί στην ατζέντα του κόσμου. Όλος ο κόσμος μιλά για δύο πολιτείες τώρα », είπε.

Ο Πρόεδρος Τατάρ δήλωσε ότι η ελληνική πλευρά προσπαθεί να συνειδητοποιήσει το νησί της Κύπρου ως προέκταση της Ελλάδας και να δηλώσει τον ENOSİS από την αρχή και είπε, “Η ελληνική πλευρά δεν μπορεί να σπάσει τη ρουτίνα που αποκαλούν Μεγάλη Ιδέα και να κλειδώνουν κάτω από ένα είδος των δεσμών. ” Ο Πρόεδρος Τατάρ δήλωσε ότι όλοι θα ανοίξουν το δρόμο με μια φόρμουλα win-win που όλοι θα κερδίσουν. Ο Πρόεδρος του Τατάρ, υπογράμμισε ότι από όλα τα μέρη εξέφρασαν μια προσοδοφόρα συμφωνία με ζητήματα όπως το πετρέλαιο και οι ενεργειακοί πόροι μπορούν να είναι πιο οικονομικά εφικτοί τρόπος παράδοσης πετρελαίου και φυσικού αερίου στον κόσμο μέσω της Τουρκίας περίπου 40 μίλια μακριά.

Ο Πρόεδρος Τατάρ επεσήμανε ότι υπήρχαν δύο μεγάλες αδικίες στους Τουρκοκύπριους, πρώτον, τρία χρόνια μετά την ίδρυση της Δημοκρατίας, οι Τουρκοκύπριοι εκδιώχθηκαν από το κράτος και το άλλο ήταν ότι οι Ελληνοκύπριοι έγιναν μονομερώς ενωμένοι στην ΕΕ χωρίς συμφωνία στην Κύπρο. Ο Πρόεδρος του Τατάρ, σε αυτό το σημείο στην Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο σήμερα δεν είναι όπως κάποτε, άλλαξε την ισορροπία, είπε ότι η υποστήριξη της Τουρκίας προς την ΤΔΒΚ ισχυρότερη. Ο Πρόεδρος Τατάρ τόνισε ότι επί του παρόντος υπάρχουν δύο κράτη στην Κύπρο, μια δίκαιη και βιώσιμη συμφιλίωση μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω ενός μοντέλου που βασίζεται στη συνεργασία δύο κυρίαρχων ίσων κρατών και ότι η περίπλοκη δομή της ομοσπονδίας είναι πολύ δύσκολο να σχεδιαστεί και να εφαρμοστεί.

Μετά από παρέμβαση των εγγυητών της Τουρκίας που προήλθε από τον πρόεδρο του Τατάρ το 1974, δείχνοντας ότι δεν υπήρχε αιματοχυσία στην Κύπρο, “Μέχρι στιγμής φέτος υπήρξαν Τουρκοκύπριοι και Ελληνοκύπριοι σε αυτό το οικοδόμημα ειρήνης. Αυτή η ειρήνη δεν επιτεύχθηκε εύκολα. Επομένως, μια συμφωνία που θα κάνουμε δεν πρέπει να ανοίξει την πόρτα σε άλλες περιπέτειες », είπε. Πρόεδρε Τατάρ, Τουρκοκύπριοι θα συνεχίσουν στο δρόμο του με όρθια στάση, ακριβώς στην Κύπρο, μόνιμη και βιώσιμη συμφωνία, αλλά είπε ότι θα είναι τα δύο κρατικά πρότυπα δίπλα-δίπλα βασισμένα στην κυριαρχική ισότητα, τον εγγυητή της Τουρκίας και την ειρήνη της παρουσίας τουρκικών στρατεύματα και επεσήμαναν τη σημασία της σταθερότητας στο μέλλον από την άποψη.

Source