ΟΠΟΥ :. Οι άνθρωποι μπορούν να ελέγξουν τον κοροναϊό σε μήνες

Οι άνθρωποι μπορούν να ελέγξουν την επιδημία του κορανοϊού μήνες αργότερα. Τι είπε ο επικεφαλής της ΠΟΥ;

Ο κόσμος έχει τα μέσα να ελέγξει την παγκόσμια επιδημία Covid-19 τους επόμενους μήνες, δήλωσε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, προτρέποντας μια δίκαιη και δίκαιη κατανομή των παγκόσμιων πόρων.

Ωστόσο, η ακτιβίστρια του κλίματος Γκρέτα Τύνμπεργκ, η οποία ήταν προσκεκλημένη ομιλητής στην καθημερινή ενημέρωση του ΠΟΥ στη Σουηδία, μίλησε κατά του «εθνικισμού εμβολίων», λέγοντας ότι είναι απαράδεκτο οι πλούσιοι χώρες να κάνουν εμβολιασμό στους νέους πολίτες τους σε μια εποχή που αναπτύσσονται ευάλωτες ομάδες αναπτυσσόμενες χώρες.

“Έχουμε τα εργαλεία για να ελέγξουμε αυτήν την επιδημία κατά τη διάρκεια των μηνών, εάν τα χρησιμοποιούμε με συνέπεια και δίκαιο τρόπο”, δήλωσε ο Anthony Gebreges, γενικός διευθυντής της ΠΟΥ Tentros.

Ωστόσο, εξέφρασε επίσης ανησυχία για το “ανησυχητικό ποσοστό” με το οποίο το Covid-19 διανέμεται παγκοσμίως σε ηλικιακή ομάδα 25-59, πιθανώς λόγω πολύ πιο μεταδοτικών παραλλαγών.

“Χρειάστηκαν εννέα μήνες για να φτάσουν ένα εκατομμύριο θάνατοι. “Τέσσερις μήνες για να φτάσουν τα 2 εκατομμύρια και τρεις μήνες για να φτάσουν τα 3 εκατομμύρια.”

Η Greta Tunberg σημείωσε ότι ενώ ένα στα τέσσερα άτομα σε χώρες με υψηλό εισόδημα έχει πλέον εμβολιαστεί κατά του Covid-19, μόνο ένα στα περισσότερα από 500 άτομα στις φτωχότερες χώρες έλαβε μία δόση του εμβολίου.

“Ο εθνικισμός εμβολίων είναι αυτό που ρυθμίζει τη διανομή εμβολίων”, είπε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Source