ΟΠΟΥ :. London Mutation σε 50 χώρες δημοσιογράφος Κύπρος

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο αριθμός των χωρών և περιοχών όπου κυκλοφορεί το πρώτο στέλεχος κοροναϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι 50 և 20.

Το τρίτο στέλεχος του κοροναϊού από τον Βραζιλιάνο Αμαζόνιο, η ανακάλυψη του οποίου ανακοίνωσε η Japan Aponia την Κυριακή, θα μπορούσε να επηρεάσει την ανοσολογική απόκριση και θα έπρεπε να μελετηθεί σε βάθος, σύμφωνα με τον Πούγιας, ο οποίος είπε σε ένα εβδομαδιαίο ενημερωτικό δελτίο ότι «ανησυχεί» επιλογή πίεσης. “

“Όσο περισσότερο εξαπλώνεται ο ιός SARS-CoV-2, τόσο πιθανότερο είναι να μεταλλαχθεί”, δήλωσε ο ΠΟΥ.

«Το υψηλό επίπεδο μόλυνσης σημαίνει ότι πρέπει να περιμένουμε να εμφανιστούν άλλα στελέχη», είπε.

Το SARS-CoV-2 είναι ο ιός που ευθύνεται για τη νόσο Covid-19. Μετά την πρώτη του έκθεση στον ΠΟΕ στις 14 Δεκεμβρίου, η βρετανική έκδοση του VOC 202012/01 βρέθηκε σε 50 χώρες, περιοχές και ζώνες.

Τα αποτελέσματα των δοκιμών δείχνουν την κατανομή κατά ηλικία-φύλο, η οποία είναι παρόμοια με άλλες επιλογές στην αγορά.

Τα δεδομένα τοποθεσίας επαφής αποκαλύπτουν “μεγαλύτερη μόλυνση όταν η μετάδοση οφείλεται σε διαφορετικό στέλεχος”.

Το πρώτο στέλεχος που βρέθηκε στη Νότια Αφρική, το 501Y.V2, που αναφέρθηκε για πρώτη φορά στις 18 Δεκεμβρίου, βρίσκεται σε 20 χώρες, περιοχές και ζώνες.

“Οι προκαταρκτικές μελέτες στη Νότια Αφρική και άλλες τρέχουσες μελέτες δείχνουν ότι το στέλεχος 501Y.V2 μπορεί να είναι πιο μεταδοτικό από τα διάφορα στελέχη που κυκλοφορούσαν προηγουμένως στη Νότια Αφρική”, δήλωσε η ΠΟΥ σε δήλωση την Τρίτη. Νύχτα:

“Τελικά, ενώ το νέο στέλεχος δεν φαίνεται να προκαλεί μια πιο σοβαρή μορφή της νόσου, η ταχεία αύξηση του αριθμού των λοιμώξεων έχει ασκήσει πίεση στα συστήματα υγείας.”

Ο βαθμός γεωγραφικής μετάδοσης των δύο διαφορετικών στελεχών υποτιμάται σαφώς, πρόσθεσε ο ΠΟΥ, καθώς έχουν βρεθεί σε χώρες που έχουν την ικανότητα να αλληλουχούν τον ιό.

Πηγή: Πρώτο τεύχος

Source