Ορισμένα μέτρα Kovid-19 επεκτάθηκαν στην ΤΔΒΚ

Σύμφωνα με τη γραπτή δήλωση του Υπουργείου Υγείας της ΤΔΒΚ, αποφασίστηκε η εφαρμογή των πρόσθετων προληπτικών αποφάσεων Kovid-19 που ελήφθησαν από την Ανώτατη Επιτροπή Μεταδοτικών Νόσων.

Συνεπώς, μετά τις 22:00, θα συνεχιστεί η απόφαση για αναστολή δραστηριοτήτων σε χώρους εργασίας, όπως καφετέριες, εστιατόρια, ζαχαροπλαστεία, κομμωτήρια, κέντρα ομορφιάς, καφετέριες, αθλητικές αίθουσες, πίτα και κουρεία. Σε αυτές τις εγκαταστάσεις, θα παρέχεται μόνο υπηρεσία πακέτου μετά τις 22:00.

Η απόφαση να διατηρηθούν ταβέρνες, αίθουσες μασάζ, μπαρ και παρόμοια κέντρα διασκέδασης παρατάθηκε μέχρι τις 10 Ιανουαρίου.

Οι ασθενείς που διαμένουν στην ΤΔΒΚ και λαμβάνουν ρουτίνα θεραπεία στην ελληνοκυπριακή πλευρά θα μπορούν να πάνε στο ελληνικό τμήμα χωρίς καραντίνα, έτσι ώστε να μην υποφέρουν.

Το πέρασμα των ατόμων που διαμένουν στην ΤΔΒΚ και εργάζονται στο ελληνικό τμήμα θα υπόκειται σε καραντίνα έως τις 10 Ιανουαρίου.

Η απόφαση που ελήφθη να μην συγκεντρωθούν περισσότερα από 10 άτομα σε σπίτια και τέθηκε σε ισχύ έως τις 3 Ιανουαρίου, παρατάθηκε έως τις 10 Ιανουαρίου.

Η απόφαση αναστολής όλων των ειδών ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων, τελετών ανοίγματος στο χώρο εργασίας, γάμοι, κινηματογράφος, θέατρο, γενέθλια, μαζική λατρεία, αρραβώνα, γάμος, θρησκευτική τελετή, εκθέσεις και δραστηριότητες παρατάθηκε έως τις 10 Ιανουαρίου

Χάρτης Live Corona Virus - Corona Virus Dead και αριθμός υπόθεσης Τρέχουσα κατάσταση

Source