Ορισμένες αποφάσεις για το Covid-19 λήγουν σήμερα

Οι αποφάσεις που έλαβε η Ανώτατη Επιτροπή των Λοιμωδών Νοσημάτων στις 4 Ιανουαρίου και παρατάθηκαν έως τις 10 Ιανουαρίου λήγουν σήμερα.

Στο πλαίσιο του νόμου 45/2018 για τις μεταδοτικές ασθένειες, οι αποφάσεις που έλαβε η Ανώτατη Επιτροπή Μεταδοτικών Νόσων στις 4 Ιανουαρίου και θα λήξουν σήμερα είναι οι εξής:

«Η απόφαση να κλείσουν ταβέρνες, αίθουσες μασάζ, μπαρ, κλαμπ και παρόμοια κέντρα διασκέδασης παρατάθηκε μέχρι τις 10 Ιανουαρίου 2021.

Αποφασίστηκε ότι το πέρασμα των ατόμων που κατοικούν στο Βορρά και εργάζονταν στη Νότια Κύπρο θα έπρεπε να υποβληθεί σε καραντίνα έως τις 10 Ιανουαρίου 2021.

Αποφασίστηκε ότι το πέρασμα των ατόμων που κατοικούσαν στο Νότο και εργάζονταν στη Βόρεια Κύπρο θα υπόκειται σε καραντίνα έως τις 10 Ιανουαρίου 2021.

Αποφασίστηκε ότι το πέρασμα των μαθητών και των γονέων τους που διαμένουν στο Βορρά και σπουδάζουν στη Νότια Κύπρο θα υπόκειται σε καραντίνα έως τις 10 Ιανουαρίου 2021.

Αποφασίστηκε ότι το πέρασμα των μαθητών και των γονέων τους που κατοικούσαν στο Νότο και σπουδάζουν στη Βόρεια Κύπρο θα υπόκειται σε καραντίνα έως τις 10 Ιανουαρίου 2021.

Αποφασίστηκε να παραταθεί η απόφαση για όχι περισσότερα από 10 άτομα να συναντηθούν σε σπίτια που ελήφθησαν έως τις 3 Ιανουαρίου 2021 έως τις 10 Ιανουαρίου 2021.

Όλα τα είδη ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων, τελετές ανοίγματος στο χώρο εργασίας, γάμοι, κινηματογράφος, θέατρο, γενέθλια, συλλογική λατρεία, αρραβώνα, γάμος, θρησκευτικό φεστιβάλ κ.λπ. αποφασίστηκε να παραταθεί η απόφαση για παύση των δραστηριοτήτων της έως τις 10 Ιανουαρίου 2021. “

Η φωνή του νησιού

Source