Ο Έλληνας ηγέτης Αναστασιάδης ισχυρίζεται έτοιμος για λύση δύο κρατών – παγκόσμια νέα

Ελληνοκύπριος ηγέτης διοίκησης Νίκος Αναστασιάδης, 2017’of Ο υπουργός Εξωτερικών Mevlüt ÇavuşoğluΓια να το κάνω αυτό, “Είμαι έτοιμος να συζητήσω τη λύση δύο κρατών στην Κύπρο”, η Τουρκία πρακτικά της συνάντησης των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι στέλνετε.

Μεταξύ 27-29 Απριλίου μεταξύ θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή των εγγυητικών χωρών στη Γενεύη, Ελβετία, ανεπίσημη Κύπρος, δίνοντας συνέντευξη στην ελληνική τηλεόραση Alpha πριν από τη διάσκεψη Αναστασιάδης, που έχει ασκήσει μέχρι τώρα, “Δεν ανέφερα ποτέ τη λύση των δύο κρατών στην Τουρκία , “κουράζει τα λόγια του.

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΠΙΣΗΣ ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ

Κύπριοι ηγέτες, οι ΗΕ από την Τουρκία, το 2017 στην Ελβετία Κύπρος Δήλωσε ότι ήθελε τα πρακτικά της συνάντησής του με τον Çavuşoğlu, το οποίο κρατήθηκε μυστικό για λίγο. Δηλώνοντας ότι το ρεκόρ της Τουρκίας έδωσε στον ΟΗΕ τα πρακτικά της συνάντησης που έλαβε ο Αναστασιάδης, “Πραγματοποιούμε τη συνάντησή μου με τα αρχεία του Cavusoglu εκείνης της εποχής είμαστε. Τα αρχεία μας τα αρχεία της Τουρκίας αλληλεπικαλύπτονται. Υπάρχουν δύο άλματα, αλλά είμαι η διεθνής κοινότητα στο αρχή της συνέντευξής μου με τον Cavusoglu και την ΕΕ »« Λέω επίσης ότι η λύση των δύο κρατών δεν θα δεχθεί »υπερασπίστηκε τον εαυτό του. Ο Ελληνοκύπριος ηγέτης Νίκος Αναστασιάδης, το 2017, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και οι εγγυητικές δυνάμεις Τουρκία, Ελλάδα και Βρετανία, στην οποία συμμετείχαν και οι υπουργοί Εξωτερικών, η Ελβετία Crans Montana στη Διάσκεψη της Κύπρου στην πόλη, ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Καβούσογλου ζήτησε μόνο συνάντηση με .

ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

αφού οι Έλληνες ηγέτες απέτυχαν λόγω της αδιαλλαξίας της διάσκεψης την τελευταία στιγμή, η Τουρκία έχει κηρύξει τον τερματισμό των διαπραγματεύσεων με τους Ελληνοκύπριους για το Κυπριακό με βάση την ομοσπονδία. Ο Çavuşoğlu είπε ότι ο Έλληνας ηγέτης ήθελε μια ιδιωτική συνάντηση κατά τη διάρκεια του συνεδρίου και είπε: “Ο ελληνικός λαός δεν θέλει καν να μοιραστεί το νοσοκομείο του με τους Τουρκοκύπριους, δεν μπορώ να επιβάλω την ομοσπονδία στον λαό μου. Μετά τις εκλογές (οι προεδρικές εκλογές του 2018, όπου ο Έλληνας ηγέτης ανέλαβε τα καθήκοντά του για δεύτερη φορά), είμαι έτοιμος να διαπραγματευτώ μια λύση δύο κρατών στην Κύπρο.

SİSTEM TARTIŞMASI

Εν τω μεταξύ, ο Έλληνας ηγέτης, υποστηρίζοντας ότι η πολιτική ισότητα με τους Τούρκους θα αφήσει την ομοσπονδία να καθιερωθεί χωρίς λειτουργία, ξεκίνησε πρώτα μια συζήτηση για μια χαλαρή ομοσπονδία και στη συνέχεια ένα αποκεντρωμένο σύστημα στο οποίο οι εξουσίες των συστατικών κρατών θα ήταν ευρείες. Πρόσφατα, άρχισε να εκφράζει ότι ήθελε να συνεχίσει τις κυπριακές διαπραγματεύσεις με βάση την ομοσπονδία από το σημείο που έφυγε το 2017.

TATAR: ΟΧΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΩΒΕΡΝΗΤΙΚΗ

Ο Πρόεδρος της ΤΔΒΚ Ersin Tatar δήλωσε ότι θα απαιτήσει λύση δύο κρατών στο Κυπριακό σε δύο ξεχωριστά κράτη κυριαρχίας στην ανεπίσημη σύνοδο κορυφής, στην οποία θα συμμετάσχουν και οι εγγυητικές χώρες της Ελβετίας και είπε ότι δεν θα υποχωρήσουν και θα επιστρέψουν σε διαπραγματεύσεις ομοσπονδίας με τους Έλληνες. Ο Τατάρ υπενθύμισε ότι οι μακροχρόνιες διαπραγματεύσεις με βάση την ομοσπονδία δεν θα μπορούσαν να αποφέρουν αποτελέσματα σε μια συνάντηση τηλεδιάσκεψης με τη διοίκηση του Ιδρύματος Τουρκικής Κληρονομιάς του ιδρύματος σκέψης της Ουάσινγκτον. Εξηγώντας ότι αυτό που θα συζητηθεί στο Κυπριακό θα καθοριστεί κατά τη συνάντηση στη Γενεύη, ο Τατάρ είπε, “Δεν θα δεχτούμε ποτέ την επιβολή οποιασδήποτε προσέγγισης όπου οι Τούρκοι θεωρούνται μειονότητα στην ΤΔΒΚ”. Ο Ερσίν Τατάρ θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα, τη Δευτέρα 26 Απριλίου, πριν από το συνέδριο στη Γενεύη.

Source