Ο Έλληνας σεφ Γιώργος Τσούλης προωθεί την εκστρατεία «Taste The Ocean» της ΕΕ

Ο Έλληνας σεφ Γιώργος Τσούλης προωθεί την εκστρατεία «Taste the ocean» της ΕΕ

Το «Taste The Ocean» είναι μια εκστρατεία από την ΕΕ με κορυφαίους σεφ σε όλη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένου του Γιώργου Τσούλη, που ενθαρρύνει τους καταναλωτές να αγοράσουν και να απολαύσουν βιώσιμα ψάρια και θαλασσινά.

«Αυτή η εκστρατεία έρχεται σε μια εποχή που οι αλιείς και οι ιχθυοκαλλιεργητές αντιμετωπίζουν τις οικονομικές επιπτώσεις των μέτρων υγείας που συνδέονται με την καταπολέμηση της πανδημίας Covid-19, όπως το κλείσιμο εστιατορίων και υπηρεσιών τροφοδοσίας, τα οποία είναι τα κύρια σημεία αγοράς για τους προϊόντα », είπε η επιτροπή.

Σχολιάζοντας την πρωτοβουλία, ο Ευρωπαίος Επίτροπος για το Περιβάλλον, τους Ωκεανούς και την Αλιεία Virginijus Sinkevicius τόνισε ότι «η ενδυνάμωση των καταναλωτών είναι απαραίτητη για την εξασφάλιση πιο βιώσιμων συνηθειών.

«Θέλουμε να εκπαιδεύσουμε τους καταναλωτές για τη σημασία των μεμονωμένων επιλογών ψαριών για την υγεία των θαλασσών, υποστηρίζοντας παράλληλα τη βιώσιμη αλιεία στις παράκτιες περιοχές μας», πρόσθεσε.

Η εκστρατεία θα δει τους σεφ να μοιράζονται νόστιμες συνταγές θαλασσινών στα κοινωνικά μέσα για τους επόμενους τρεις μήνες.

«Αναγνωρίζω ότι όλοι έχουμε την ευθύνη να υποστηρίξουμε τη βιώσιμη αλιεία, που είναι ένα φυσικό, δημόσιο και ανανεώσιμο προϊόν», σχολίασε ο Τσούλης.

Ο Έλληνας σεφ Γιώργος Τσούλης προωθεί την εκστρατεία «Taste the ocean» της ΕΕ 2
Who is Giorgos Tsoulis?

Ο Τσούλης ήταν υπεύθυνος για το «τρέξιμο» των κουζινών ως εκτελεστικός σεφ πολλών βραβευμένων και Michelin πρωταγωνίστησε ελληνικά εστιατόρια.

Μοιράζεται επίσης τις γαστρονομικές του ικανότητες στην κάμερα για το ευρύτερο κοινό σε μερικές από τις πιο δημοφιλείς τηλεοπτικές εκπομπές της Ελλάδας (Mega, Alpha, Open TV) και της Κύπρου (Sigma TV).

Η μοναδική ιδιοσυγκρασία και οι χαρισματικές δεξιότητες επικοινωνίας του σεφ έχουν μαγέψει τους οπαδούς του σε όλες τις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων, οδηγώντας σε μια συνεχή και σταθερή αύξηση όχι μόνο στον αριθμό των οπαδών αλλά και στην πίστη.

Ο σεφ έχει δημιουργήσει ένα ολοκαίνουργιο στούντιο μαγειρικής στη Μελίσσια. Η Αθήνα σε μια εγκατάσταση πολλαπλών χρήσεων που χρησιμοποιείται για τη λήψη των εκπομπών του στο YouTube, φωτογράφηση, εργαστήρια, γευσιγνωσίες τροφίμων και άλλα. Επί του παρόντος, ο Έλληνας σεφ Γιώργος Τσούλης προετοιμάζει τη νέα του μαγειρική εκπομπή για ένα κορυφαίο τηλεοπτικό δίκτυο στην Ελλάδα.

* Περισσότερες συνταγές στο GCT
Ετικέτες:
Πανδημία COVID-19, ΕΕ, Ευρωπαϊκή Ένωση, ψάρι, Γιώργος Τσούλης, Ελλάδα, Ελλάδα ειδήσεις, Έλληνας σεφ, ελληνικά νέα, ελληνικά νέα σήμερα, θαλασσινά, Virginijus Sinkevicius

Source