Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Ντέντιας μιλά σε κοινή συνέντευξη τύπου

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Ντέντιας μιλά σε κοινή συνέντευξη τύπου

ΑΓΚΥΡΑ – Ο υπουργός Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoğlu, σχετικά με τις σκανδαλώδεις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Ντέντια, δήλωσε: “Προσπαθείτε πάντα να μας διδάξετε μαθήματα δημοκρατίας και νόμου, υπάρχουν τρεις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και δεν επιτρέπετε την τουρκική μειονότητα για να χρησιμοποιήσετε το τουρκικό όνομα “.

Ο υπουργός Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoğlu πραγματοποίησε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Ντέντια στην Εκθεσιακή Αίθουσα του Προεδρικού Συγκροτήματος. Ενώ πραγματοποιήθηκε η πρώτη διμερής συνάντηση μεταξύ του Υπουργού Çavuşoğlu και του επισκεπτόμενου Υπουργού Dendias, τότε πραγματοποιήθηκαν μεταξύ αντιπροσωπειών. Μετά τη λήξη των συναντήσεων, οι δύο υπουργοί μίλησαν σε κοινή συνέντευξη τύπου.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ντεντιάς είπε ότι οι συναντήσεις τους πραγματοποιήθηκαν σε ένα ανοιχτό και ειλικρινές περιβάλλον και ότι συζήτησαν όλα τα ασυμβίβαστα θέματα.

Ο Dendias θα ηγηθεί, μπορούν να δημιουργήσουν μια θετική ατζέντα με οικονομικές σχέσεις με την Τουρκία και η ηχογράφηση μπορεί να προχωρήσει με αυτόν τον τρόπο, η Τουρκία – μπορεί να αλλάξει μεταξύ του τρέχοντος καιρού στην Ελλάδα, τόνισε ότι θα μπορούσε να εξαλείψει τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που συνεχίζονται για τους τελευταίους 20 μήνες.

Πρόσφατα, οι ενέργειες παραβίασης που αυξάνονται δραματικά, η εμπιστοσύνη ότι αυτές οι ενέργειες εκφράζουν εμπόδιο στη δημιουργία που θα ηγηθεί ο Ντέντιας, “Χθες μου δόθηκε η ευκαιρία να συναντηθώ με τον Πατριάρχη στην Κωνσταντινούπολη. Έχω την ευκαιρία να ακούσω τα προβλήματα της ελληνικής μειονότητας στην Τουρκία κατά τη διάρκεια αυτής της συνέντευξης. Μουσουλμάνοι στην Ελλάδα Σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης, η μειονότητα εδώ είναι Μουσουλμάνος, και στις συναντήσεις μας, ζήτησα επίσης να αποφευχθούν ψευδείς ειδήσεις και προκλητικές ρητορείες, διότι τέτοιοι λόγοι και τέτοιες ενέργειες αποτελούν εμπόδιο την ανάπτυξη των σχέσεών μας μεταξύ των δύο χωρών. Δύο εβδομάδες αργότερα, ο ΟΗΕ θα πραγματοποιήσει μια πενταμελή διάσκεψη κορυφής στη Γενεύη. Ελπίζουμε ότι όλα τα μέρη θα έρθουν σε αυτή τη διάσκεψη με καλή πίστη και οι διαπραγματεύσεις για την επίλυση του Κυπριακού θα ξεκινά ξανά. Βάσει αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας και σύμφωνα με το ευρωπαϊκό κεκτημένο Η μόνη λύση που γίνεται αποδεκτή από τη διεθνή κοινότητα, εκτός από μία χώρα, είναι η διμερής, δικοινοτική ομοσπονδία. “Η κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας πρέπει να παραβιάζονται από ενέργειες και συμπεριφορές που τις παραβιάζουν”, είπε.

Δηλώνοντας ότι είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν σημαντικά ζητήματα, όπως η ελευθέρωση των θεωρήσεων, όπως δηλώνεται στο Συμβούλιο της Ευρώπης, ο Ντέντιας είπε, «Έχουμε πάντοτε μια εποικοδομητική στάση σε αυτό το ζήτημα. Ωστόσο, υπάρχει ένας απαραβίαστος κανόνας, όπως ισχύει για όλες τις υποψήφιες χώρες Η συμπερίληψη του ευρωπαϊκού κεκτημένου. Πρέπει να σέβεται τις αρχές και τις αξίες της ΕΕ. Αυτή είναι η κυριαρχία όλων των κρατών μελών, περνά από τον σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας και των βασιζόμενων δικαιωμάτων. Σε αυτό το πλαίσιο, η υιοθετηθείσα διμερής προσέγγιση της ΕΕ. Η δυνατότητα λήψης μέτρων είναι στο τραπέζι κάθε φορά που το συμβούλιο. Εάν η Τουρκία παραβίαζε την κυριαρχία μας και τα δικαιώματα της υπεράσπισης “Αν συνεχίσει να το κάνει, αν το επαναλάβει, τότε τα μέτρα στο τραπέζι θα έρθουν στο προσκήνιο και ελπίζουμε ολόψυχα ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί.”

Τόσο η Ελλάδα – όσο και οι σχέσεις με την Τουρκία, τονίζοντας ότι η Τουρκία αναφέρεται σε ζητήματα που επηρεάζουν την ΕΕ οι Δέντες θα επικεφαλής, “Ελλάδα, η Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τη Θάλασσα (UNCLOS) και διεθνώς στο πλαίσιο της άσκησης ενός δικαιώματος που προκύπτει από το δίκαιο που αντιμετωπίζει την απειλή του πολέμου. Αυτό, φυσικά, συμβαίνει με τις σχέσεις καλής γειτονίας, ούτε με τις συμφωνίες της ΕΕ ή το διεθνές δίκαιο. Η Τουρκία δεν συμφωνεί με τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το διεθνές δίκαιο της θάλασσας. Ωστόσο, αυτό η σύμβαση αποτελεί μέρος του υπολείμματος το ευρωπαϊκό κεκτημένο έχει εγκριθεί από την ΕΕ. Ωστόσο, όσον αφορά το μνημόνιο που υπογράφηκε μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης, αυτό Όπως γνωρίζετε, το μνημόνιο καταδικάστηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, επειδή αυτό το μνημόνιο παραβιάζει την κυριαρχία δικαιώματα τρίτων χωρών και δεν συμμορφώνεται με το διεθνές δίκαιο.

Ο Dendias θα επικεφαλής περαιτέρω χρήση από το θέμα του προσφυγικού ζητήματος στην Τουρκία τα τελευταία χρόνια έχει υπογραμμίσει ότι οι συνομιλίες έχουν εγερθεί.

Source