Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Χριστοδουλίδης, τηλεδιάσκεψη με τον Αμερικανό ομόλογό του

Αναφέρθηκε ότι ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης είχε συνάντηση με τον νέο Υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Άντονι Μπλίκεν, μέσω τηλεδιάσκεψης χθες.

Στις συνομιλίες Hristodulidis, η ατζέντα του Blinken, έφερε το θέμα της στάσης της Τουρκίας σχετικά με τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας από την εφημερίδα Alithia, ο Blinken είπε ότι βρήκε την ιδέα να ψωνίσει σε διεθνή και περιφερειακά θέματα Hristodulidis.

εφημερίδες που δηλώνουν ότι απέδειξαν τη στάση της Τουρκίας έναντι της στρατηγικής σημασίας της Ανατολικής Μεσογείου κατά την ανταλλαγή ιδεών, οι σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας Χριστοδουλίδης με την Τουρκία γενικά αναφέρονται στη στάση της διεθνούς σκηνής, μέσω συγκεκριμένων δράσεων, μιας συνοπτικής αλλαγής στη στάση της Άγκυρας ότι ισχυρίστηκε ότι έπρεπε.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Χριστοδουλίδης, σε προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού, ήταν θετικός και είπε ότι αναμένουν να δουν μια εποικοδομητική στάση από την Τουρκία.

Αναφερόμενος στο ρόλο της ελληνοκυπριακής πλευράς στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Χριστοδουλίδης επεσήμανε τη σημασία της ανάπτυξης της συνεργασίας και υποστήριξε ότι η ΕΕ και οι ΗΠΑ πρέπει να στηρίξουν τις προσπάθειες των περιφερειακών κρατών προκειμένου να δημιουργήσουν μια ιστορία ειρήνης , συνεργασία, σταθερότητα και ευημερία.

Αναγνωρίζοντας ότι η Τουρκία είναι σημαντικός εταίρος του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, στην ομιλία του «η χώρα χρειάζεται μια προσπάθεια να επικεντρωθεί στη Δύση», είπε.

Οι ΗΠΑ και η ΕΕ θα πρέπει να υιοθετήσουν μια κοινή προσέγγιση απέναντι στην Τουρκία.

Ο Blinken πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τη συνεργασία στην Ανατολική Μεσόγειο και τις πρωτοβουλίες που αναπτύχθηκαν τα τελευταία χρόνια.

.Source