Ο Έλληνας υπουργός και ο Çavuşoğlu φώναξαν αμοιβαία κατά την επίσκεψη, όπου αναμένεται να μειωθεί η ένταση

Η ένταση που σημειώθηκε στη συνέντευξη τύπου κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η οποία πραγματοποιήθηκε με την προσδοκία να μειωθεί η ένταση μεταξύ των δύο χωρών, αποκάλυψε ότι οι δύο χώρες απέχουν πολύ από το να συμβιβαστούν στα αμφιλεγόμενα ζητήματα μεταξύ τους, ιδίως της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου. Ο υπουργός Εξωτερικών Κάβουσογλου, δήλωσε σε δήλωσή του στον Τύπο, ότι ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Ντέντιας θα κατευθυνθεί προς την Τουρκία απάντησε με σκληρά λόγια για την ίδια σκληρότητα, δεν υπήρξε συχνά αμοιβαία διαφωνία σε αυτό το είδος επίσκεψης.

Ο επικεφαλής του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Ντεντιάς, στο πλαίσιο της διπλωματικής κυκλοφορίας μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, εντείνει την πρόσφατη επίσκεψή του στην Άγκυρα. Ο Ντέντιας, ο οποίος επισκέφθηκε την Άγκυρα για πρώτη φορά μετά την ανάληψη αυτού του καθήκοντος το 2019, έγινε δεκτός για πρώτη φορά από τον Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν χθες στο Προεδρικό Μέγαρο στο Μπεστέπε και αργότερα πραγματοποίησε προσωπικές και διαπροσωπείες με τον Υπουργό Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoğlu.

Στην κοινή δήλωση Τύπου που έγινε μετά, ο Çavuşoğlu τόνισε την ικανοποίηση της αναζωογόνησης των διαύλων διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών και είπε: «Πιστεύουμε ότι τα προβλήματα μπορούν να λυθούν μέσω εποικοδομητικού διαλόγου μεταξύ των δύο γειτόνων. “Πρέπει να αποφεύγονται οι παλιές λέξεις και η προκλητική ρητορική”, είπε. Σημείωσε ότι απαιτούσαν αποτελεσματικότερη συνεργασία από την Ελλάδα για την καταπολέμηση τρομοκρατικών οργανώσεων όπως το FETÖ, το PKK, το DHKP / C και ότι έθεσαν επίσης τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τουρκική μειονότητα στη Δυτική Θράκη.

ΑΠΕΙΛΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΕ

Ο Ντέντιας είπε, «Πρέπει να μείνουμε μακριά από την προκλητική ρητορική και τις ενέργειες που δυναμώνουν το περιβάλλον. “Αυτή είναι η προϋπόθεση για να αναπτύξουμε τις σχέσεις μας”, είπε. Στην Ελλάδα, σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης, «Μουσουλμανική μειονότητα» θα επικεφαλής ο Ντέντιας που είπε, «Χθες κατά τη διάρκεια του Οικουμενικού Πατριάρχη της Κωνσταντινούπολης είχε την ευκαιρία να ακούσει τη συνέντευξη την ερώτηση της ελληνικής μειονότητας στην Τουρκία», είπε.

Πρόσφατα, το «ασφαλές περιβάλλον της Τουρκίας που εμποδίζει» ο Ντέντιας θα προχωρήσει στα βήματα που έλεγαν: «Εάν η μελλοντική Τουρκία κυρώσει την ΕΕ στην ημερήσια διάταξη στο γραφείο εάν συνεχίσει να παραβιάζει τα δικαιώματά μας, την κυριαρχία μας», είπε. Αναφερόμενος στην απόφαση της Τουρκικής Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης, η οποία θεωρεί την Ελλάδα να αυξήσει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια στο Αιγαίο ως «λόγο πολέμου», ο Ντέντιας είπε, «Αυτό δεν συμβιβάζεται με τις σχέσεις καλής γειτονίας και το διεθνές δίκαιο». τη συμφωνία ναυτικής δικαιοδοσίας που υπεγράφη μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης, “τρίτες χώρες που παραβιάζουν τα κυριαρχικά δικαιώματα μιας συμφωνίας αντίθετης με το διεθνές δίκαιο” που περιγράφει τους Dendias θα ηγηθεί της συμφωνίας μετανάστευσης της Τουρκίας ζητώντας την εφαρμογή ακριβώς “το θέμα που χρησιμοποίησε η πρόσφατα Τουρκία πρόσφυγα ζητήματα στην ημερήσια διάταξη που έφερα. “Μεταφέρω την προσδοκία μου ότι η απόφαση να μεταμορφωθεί η Αγία Σοφία σε τζαμί και η απόφαση να μεταμορφωθεί το Μοναστήρι Kariye σε τζαμί.

‘ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ’

Ο Καβούσογλου δήλωσε ότι, απαντώντας σε σκληρή χρήση, ο λόγος που ο Ντέντιας θα κατευθυνθεί προς την Τουρκία, “Χρησιμοποιώ την ομιλία μου, είπα έναν πράκτορα κατηγορούμενο για την Ελλάδα. Θέλαμε να συνεχιστεί η πρώτη συνάντηση σε μια πιο θετική ατμόσφαιρα. Ωστόσο, στην ομιλία του, ο Νίκος Ντέντιας δυστυχώς έκανε εξαιρετικά απαράδεκτες κατηγορίες εναντίον της χώρας μας », είπε. «Η Τουρκία, η Ελλάδα παραβιάζει τα κυρίαρχα δικαιώματα» δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι είπε ο Κάβουσογλου, «Η Τουρκία, η Ανατολική Μεσόγειος και η Κύπρος για την προστασία των δικαιωμάτων των Τούρκων ικανών και προορίζεται να προστατεύσει τα δικαιώματά μας στα βήματα που έχουμε λάβει», είπε. . “Δεν χρησιμοποιήσαμε το ζήτημα της μετανάστευσης εναντίον της ΕΕ ή της Ελλάδας”, δήλωσε ο Çavuşoğlu, λέγοντας: “Επίσης, εξηγήσαμε ότι σπρώξατε 80 χιλιάδες ανθρώπους πίσω σε 4 χρόνια και ρίξατε ανθρώπους στη θάλασσα, αλλά δεν μιλήσαμε γι ‘αυτό μπροστά στον τύπο. Αλλά από εδώ, ξυπνάτε κατηγορώντας την Τουρκία να δώσει ένα μήνυμα στη χώρα σας. Δεν μπορούμε να το αποδεχτούμε. “Εάν κατηγορείτε σοβαρά τη χώρα μου και το έθνος μου μπροστά στον τύπο, πρέπει να την απαντήσω.”

Απαντώντας στον Çavuşoğlu, ο Dendias είπε: «Όσο μπορώ να μαντέψω, οι συνάδελφοί σας είναι πιο βασιλικοί από τον βασιλιά. Μακάρι να μην ήταν έτσι, αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Όπως γνωρίζετε, οι απόψεις της Ελλάδας στη Μεσόγειο δεν είναι η πρώτη φορά που τις έχετε ακούσει. Δεν πρέπει να τα πω γιατί ήρθα στην Άγκυρα; Δεν μπορώ να προσποιηθώ ότι τίποτα δεν συμβαίνει στην Ανατολική Μεσόγειο. Η Τουρκία ενεργεί αντίθετα με το διεθνές δίκαιο της θάλασσας στην ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο, παραβιάζει. Ο ορισμός της «μουσουλμανικής μειονότητας» υπάρχει στη Λωζάνη, δεν το λέμε. “Η Συνθήκη της Λωζάννης ισχύει σήμερα.” Ο Ντέντιας είπε: «Παραβιάζετε το καθεστώς των αποστρατιωτικοποιημένων νησιών στο Αιγαίο στη Συνθήκη της Λωζάνης» από τον Çavuşoğlu, «Γιατί αυτοί οι στρατιώτες βρίσκονται σε αυτά τα νησιά; Επειδή υπάρχει απειλή εδώ. Μπορεί κανείς να πει ότι δεν υπάρχει απειλή από την αντίθετη πλευρά των νησιών; ” είπε. Ο Τσαβούσογλου είπε, «Αν το λύσουμε, θα το λύσουμε ως δύο γείτονες. “Άλλοι δεν θα βοηθήσουν, άλλοι πωλούν μόνο όπλα, αλλά μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματά μας”, είπε.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ «ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ» ΣΤΙΣ ΔΝΔΙΑΣ

“Εάν κατηγορείτε τη Γνώμη, ο διαχωρισμός μας αν και συμφωνήσαμε μεταξύ μας συνομιλίες Τουρκία, έπρεπε επίσης να δώσω την απάντηση σε αυτό”, δήλωσε ο Κάβουσογλου, “Δεχόμαστε την ελληνική Ορθόδοξη μειονότητα στην Τουρκία, αλλά στην Ελλάδα σας” είμαι Τούρκος είπε οι Τούρκοι «Δεν είσαι Τουρκία Δεν είναι ούτε ανθρώπινο ούτε κατάλληλο για το διεθνές δίκαιο να πεις« είσαι μόνο μουσουλμάνος ».

«ΤΟ ΚΛΑΔΟ ΕΛΙΑΣ ΠΙΣΩ»

Ο συνταξιούχος πρεσβευτής ULUC Özülkü είναι, ο Dendias θα ηγηθεί της έντασης που βιώνει στην επίσκεψη στην Άγκυρα. “Ο Dendias θα επικεφαλής επέλεξε να δώσει ένα μήνυμα στο κοινό, κατηγορώντας την Τουρκία για δική της. Αυτό είναι επίσης το μήνυμα της Ελλάδας προς την ΕΕ. «Μην πιέζετε έναν διάλογο με την Τουρκία, αυτό δεν λειτουργεί» με στόχο επίσης να παραδώσει ένα μήνυμα »με τις λέξεις που αξιολογήθηκαν. Ο Özülkü της Δημοκρατίας Cavusoglu στην εκτίμησή του σχετικά με το θέμα να κάνει μια μαλακή εναρκτήρια ομιλία είπε ότι παρά τις ενοχλητικές χρήσεις ένα στυλ που ο Dendias θα κατευθυνθεί προς την Τουρκία “Ο Dendias θα ηγηθεί της ατυχούς ομιλίας, μια ομιλία που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Εάν υπάρχει καλή θέληση στις διεθνείς σχέσεις, αυτό δεν είναι το είδος του λόγου. Συνάντησα έναν υπουργό που μίλησε με αυτόν τον τρόπο για πρώτη φορά στην Τουρκία », είπε. Ο Dendias θα κατευθύνει την επίσκεψη στην Άγκυρα, Τουρκία μεταξύ Ελλάδας και τα αποτελέσματα του παραλήπτη Özülkü δείχνουν για άλλη μια φορά ότι δεν είναι δυνατός ο διάλογος, “απάντηση της πολιτικής της Τουρκίας για το κλαδί ελιάς στην Ελλάδα. Ο Dendias προτίμησε να σπρώξει πίσω το εκτεταμένο κλαδί ελιάς »

“Δεν άφησε την πόρτα ανοιχτή στις διαπραγματεύσεις”

Ο συνταξιούχος πρεσβευτής Ταξιαρχία Uluçevik της συνέντευξης τύπου ότι η Ελλάδα δεν ανοίγει διάλογο με την Τουρκία, είπε για άλλη μια φορά. Ο Dendias θα ηγηθεί του ithamkâ του λόγου προς την Τουρκία «σκάνδαλο στα μέτρα διπλωματίας» Σημειώνοντας ότι ο Uluçevik, «σκοπεύει να προχωρήσει στην επίλυση των προβλημάτων στην Άγκυρα και όχι εθελοντικά,« είτε δεχτείτε τη θέση μας είτε θα υποφέρετε τις συνέπειες » όπως εκφοβίστηκε, “Από τις χαλασμένες εκφράσεις του ήταν προφανές ότι υποστηρίζει συχνά με αναφορές στην ΕΕ.” Ο Uluçevik «επανέλαβε τις γνωστές απόψεις και ισχυρισμούς της Ελλάδας. Δεν άφησε κανένα περιθώριο διαπραγμάτευσης ».

Source