“Ο αείμνηστος Ραούφ Ντενκτάς είναι ένας ηγέτης που άφησε τα σημάδια του στην τουρκοκυπριακή ιστορία”

πανό99

Πρόεδρος του Κόμματος Εθνικής Ενότητας, Πρωθυπουργός Έρσαν Σανέρ, Έκδοση μηνύματος για την 9η επέτειο του θανάτου του ιδρυτή προέδρου της ΤΔΒΚ Ραούφ Ντενκτάς.

Στο μήνυμα Saner, «το Κυπριακό, ο ιδρυτής Ραούφ Ντενκτάς την κυριαρχία μας, όπως κηρύξαμε, η κυβέρνηση δεν πρέπει ποτέ να συμβιβαστεί με την Πατρίδα μας, πρέπει να συνεχίσουμε να βαδίζουμε προς την εθνική υπόθεση με την Τουρκία».

Το μήνυμα της Saner έχει ως εξής:

“Ο ιδρυτής Πρόεδρος, ο αείμνηστος Ραούφ Ντενκτάς, είναι ένας ηγέτης που άφησε τα σημάδια του στην τουρκοκυπριακή ιστορία, ένα σπάνιο κράτος και ένας υπόθεση

Ο Ραούφ Ντενκτάς είναι ένα πολύτιμο πρόσωπο που θα πρέπει να είναι γνωστό για τις πολύτιμες υπηρεσίες του που μεταφέρουν τους Τουρκοκύπριους από μια κοινωνία που ωθείται να αποδεχθούν τα δικαιώματα της μειονότητας και για έναν κρατικό λαό.

Οι υπηρεσίες του αείμνηστου Ραούφ Ντενκτάς, του ιδρυτή Προέδρου του κράτους μας, δεν πρέπει να λησμονηθούν όσο υπάρχουν οι Τουρκοκύπριοι λαοί, οι ενέργειές τους πρέπει να μαθαίνουν μέσω καλής έρευνας και ο αγώνας του, η έρευνα, η αξία στη γνώση και η σκληρή δουλειά, η υψηλή ιστορική συνειδητοποίηση και αποφασιστικότητα πρέπει να είναι οδηγός για τις μελλοντικές γενιές.

Στην ελληνική πλευρά της βασικής πολιτικής ισότητας μαζί μας, η πρόθεση της Τουρκίας να δημιουργήσει ένα νέο κράτος εταιρικής σχέσης θα συνεχίσει να εγγυάται αποτελεσματική και ενεργή δεν είναι ποτέ.

Ειδικά οι νέοι μας πρέπει να γνωρίζουν καλά ότι κανείς δεν μας προσέφερε ελευθερία και κρατική διοίκηση σε ένα χρυσό πιάτο. Ο Τουρκοκύπριος λαός, η Τουρκία έχει διατηρήσει τον αγώνα της ελευθερίας στηριζόμενη στα αδέρφια του στην Ανατολία, την ηθική και υλική υποστήριξή της, η Τουρκία ίδρυσε ένα κράτος για την Ειρηνευτική Επιχείρηση στις 20 Ιουλίου 1974 ξεκινώντας το πρωί, μετακόμισε στη γεωγραφία για να ζήσει με ασφάλεια.

Ωστόσο, παρά όλα αυτά, εάν ακολουθήσουμε κάποιες εξαπατήσεις και αγνοήσουμε τα κρίσιμα σημεία και κάνουμε παραχωρήσεις, οι μελλοντικές γενιές θα πληρώσουν ένα πολύ βαρύ τίμημα για αυτό.

το κυπριακό ζήτημα, ο ιδρυτής πρόεδρος Ραούφ Ντενκτάς την κυριαρχία μας όπως κηρύξαμε, το κράτος μας δεν πρέπει ποτέ να κάνει παραχωρήσεις, προς την εθνική υπόθεση, πρέπει να συνεχίσουμε να περπατάμε μαζί με τη μητέρα πατρίδα Τουρκία.

Με αυτά τα συναισθήματα και τις σκέψεις, τιμούμε για άλλη μια φορά τον ιδρυτή μας Πρόεδρο Rauf Denktaş με λαχτάρα και έλεος. “

πανό134

Source