Ο Αλί Πίλι έκανε μια δήλωση

Ο Ali Pilli, αναπληρωτής του UBP Güzelyurt, ο οποίος απολύθηκε από το Υπουργείο Υγείας, έσπασε τη σιωπή του και έκανε γραπτή δήλωση.

Ο Πίλι σημείωσε τα ακόλουθα στη δήλωσή του:

“Αγαπητοί αδελφοί,

Το καθήκον μου στο Υπουργείο Υγείας, το οποίο διορίστηκα στις 22 Μαΐου 2019, έληξε στις 20 Φεβρουαρίου 2021, με την πρόταση του Πρωθυπουργού και την έγκριση του Προέδρου.

Καταρχάς, θα ήθελα να τονίσω ειλικρινά ότι η εν λόγω αλλαγή του υπουργικού συμβουλίου έγινε χωρίς προσωπικές πληροφορίες. Ήταν εξαιρετικά δυσάρεστο για έναν υπουργό να μάθει από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι απολύθηκε, κάτι που δεν είναι πολύ πολιτικό ηθικό.

Στη συνέντευξη τύπου που είχε μαζί μου πριν από λίγες εβδομάδες, ο κ. Πρωθυπουργός είπε ότι ήμουν ένας από τους 10 κορυφαίους Υπουργούς Υγείας στον κόσμο και το υπουργικό συμβούλιο αρνήθηκε τη ρητορική των αλλαγών και τις απέρριψε ως κουτσομπολιό. Και όμως, όπως όλοι οι άλλοι, αναρωτιέμαι τον πραγματικό λόγο που με απέλυσε μετά από περίπου 10 ημέρες.

Έχουμε βιώσει πολλά καλά και κακά πράγματα με τους ανθρώπους μας κατά τη διάρκεια των 2 ετών στο γραφείο μου. Καθώς εκτελέσαμε σημαντικά έργα, έπρεπε να καταπολεμήσουμε τη φωτιά του νοσοκομείου και μια παγκόσμια επιδημία που εμφανίστηκε μία φορά τον αιώνα.

Παρόλο που έχουμε περάσει από μια εξαιρετικά έντονη και δύσκολη διαδικασία, δεν νομίζω ποτέ ότι είμαι κουρασμένος. Εάν έχετε στο μυαλό σας μόνο υπηρεσία προς το κοινό και αυτό που παλεύετε είναι η υγεία της κοινότητας, δεν μπορείτε να έχετε την πολυτέλεια να κουράζεστε.

Παρά τις αρνητικές και τις αδυναμίες της χώρας μας, αγωνιστήκαμε ακούραστα με αυτές τις βαριές διαδικασίες και συνεχίσαμε να το κάνουμε.

Τα στατιστικά και επιστημονικά δεδομένα που έχουμε αυτήν τη στιγμή αποκαλύπτουν ότι παρά τις αρνητικές εμπειρίες που σημειώθηκαν τους τελευταίους 2 μήνες, η κατάστασή μας εξακολουθεί να είναι σχετικά καλή σε σύγκριση με τις χώρες που αντιμετωπίζουν πανδημίες στον κόσμο.

Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές,

Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να σας εξηγήσω. Ήρθα από τους ανθρώπους και δεν ξέχασα από πού ήρθα. Οι αρχές έρχονται και φεύγουν. Ο μεγαλύτερος πλούτος που θα έχει ένα πολιτικό άτομο στη ζωή του είναι η εμπιστοσύνη και η αγάπη του λαού του.

Κατά τη διάρκεια της θητείας μου, δούλευα πάντα για να είμαι άξιος αυτής της εμπιστοσύνης. Σύμφωνα με τον τίτλο μπροστά από το όνομά μου, ήμουν πάντα προσεκτικός για να είμαι αναπληρωτής του έθνους και υπουργός του έθνους. Φυσικά, υπήρξαν κάποια πράγματα που δεν έχουμε κάνει κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, καθώς και όσα έχουμε κάνει. Επίσης, σε αυτήν την περίοδο, υπήρχαν μέρες και ακόμη και μήνες όταν ήμασταν μακριά από το σπίτι, την οικογένεια, τα παιδιά και τα παιδιά μας. Ωστόσο, και εγώ και οι συνάδελφοί μου συνεχίσαμε να δουλεύουμε επιμελώς παρά τα πάντα και δεν κάναμε σοβαρά λάθη σε αυτήν τη διαδικασία.

Εάν είχαμε κάνει σοβαρά λάθη, η κατάστασή μας στον αγώνα πανδημίας θα ήταν πολύ διαφορετική. Επομένως, δεν είναι δυνατό να αποδεχτώ τις σκέψεις ορισμένων ανθρώπων που λένε ότι είναι μόνο καλός άνθρωπος, αλλά δεν είναι καλός άνθρωπος. Σε τέτοιες διαδικασίες, οι αριθμοί μιλούν, όχι οι άνθρωποι. Οι αριθμοί καθιστούν επίσης τα πάντα ξεκάθαρα.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, δεν πρόδωσα ούτε τον ιπποκρατικό όρκο ούτε τον κοινοβουλευτικό όρκο μου, τον οποίο πήρα από τον πρόεδρο της ανώτατης συνέλευσης. Λάβαμε σχεδόν όλες τις αποφάσεις που έχουμε λάβει σύμφωνα με τις γνώμες και τις συστάσεις του Ανώτατου Συμβουλίου για τις μεταδοτικές ασθένειες. Προτεραιότητα του Υπουργού Υγείας είναι η προστασία της υγείας της κοινότητας. Το καθήκον των οικονομολόγων είναι επίσης η προστασία της οικονομίας. Μερικές φορές αυτά τα δύο μπορεί να έχουν φτάσει στο σημείο που επηρεάζουν το ένα το άλλο. Αλλά όταν έπρεπε τελικά να πάρουμε μια απόφαση, επιλέξαμε την ανθρώπινη ζωή. Δεν το μετανιώνουμε ποτέ.

έμβλημα69

Κατά τη διάρκεια της θητείας μου, δεν κατέφυγα σε διαφθορά ή παρανομία. Δεν άφησα τα χρήματα των ανθρώπων να τοποθετούνται άδικα στην τσέπη κάποιου. Μεταφέρω την εργασία μου που ξεκίνησα με το μέτωπό μου ανοιχτό, και πάλι με το μέτωπό μου ανοιχτό.

Παρόλο που κάποια άτομα ή ομάδες ξεκίνησαν εναντίον μου μέσα από τα μέσα ενημέρωσης για να με απορρίψουν πρόσφατα, οι άνθρωποι μας, όπως πάντα, με φρόντιζαν και έδωσαν την απαραίτητη απάντηση σε όσους ακολουθούν αυτό το μονοπάτι.

Δεν βλέπω την απόφαση απόλυσης ως βήμα προς τη συμβολή στο δημόσιο συμφέρον, την αποτελεσματική διαχείριση της υγείας και την πανδημική διαδικασία.

Η επισήμανση του ζητήματος του εμβολίου για αυτήν την απόφαση δεν είναι τίποτα άλλο από μια αναζήτηση δικαιολογίας. Οι πολίτες μας βλέπουν και γνωρίζουν πόσο αποτελεσματικά είναι το πρόγραμμα εμβολιασμού που έχουμε υποβάλει, τον εμβολιασμό και ιδιαίτερα τη συνεργασία με τις τοπικές αρχές Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους δήμους που υποστηρίζουν αυτό το πρόγραμμα.

Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές,

Σε αυτή τη δύσκολη διαδικασία, το άτομο, το ίδρυμα που με συνοδεύει προσωπικά, αγωνίζεται με το κόστος της ζωής τους στον τομέα, συνεισφέρει σε όλους τους στενούς συναδέλφους μου, όλους τους γιατρούς μας, όλους τους νοσηλευτές μας και άλλους επαγγελματίες υγείας, όλους τους ενδιαφερόμενους και υποστηρίζοντας ο αγώνας μας με τις δωρεές και τις συνεισφορές τους και οφείλω ευγνωμοσύνη στους οργανισμούς.

Στους βουλευτές του κόμματός μας, στον πρωθυπουργό και στους υπουργούς που υπηρέτησα στην προηγούμενη κυβέρνηση, στους φίλους μου που ήταν υπουργοί την τελευταία κυβερνητική περίοδο,

Την προηγούμενη περίοδο, το Λαϊκό Κόμμα, το οποίο ήταν σχεδόν ένα στοιχείο ισορροπίας στην κυβέρνηση και συνέβαλε σημαντικά στη σωστή και αποτελεσματική διαχείριση της διαδικασίας,

Απορρίπτοντας την παραδοσιακή αντιπολίτευση, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης και τα μέλη του κοινοβουλίου, ειδικά το κόμμα της κύριας αντιπολίτευσης CTP, που υποστήριξαν όλο το έργο που έγινε στο όνομα της δημόσιας υγείας και μας καθοδήγησαν με τις απόψεις, τις προτάσεις και τις σκέψεις τους .

Τις περισσότερες από τις ταραγμένες μέρες μας, μια δομή όπως η πανδημία, τα νοσοκομεία, η Κύπρος, η Τουρκία είναι κυρίως ένας πολύ σύντομος χρόνος με την ολοκλήρωση των προσφορών της υπηρεσίας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Τουρκίας, κύριε Πρόεδρε. Εκ μέρους του εαυτού μου και του λαού μας, οφείλω να ευχαριστήσω όλους όσους συνέβαλαν, όπως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Αντιπρόεδρος Fuat Oktay και ο Τούρκος υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κόκα.

Μία από τις πιο αποτελεσματικές διαδικασίες με το πανδημικό εμβόλιο για την καταπολέμηση του διευθυντή της τουρκοκυπριακής κοινότητας που μοιράζεται με την Δημοκρατία της Τουρκίας και το λαό την ευγνωμοσύνη μου για πάντα.

Και εσείς οι άνθρωποι μας. Σε αυτήν τη διαδικασία, προσφέρω την ειλικρινή μου αγάπη προς μένα για την εμπιστοσύνη, την υποστήριξή σας, τις συνεισφορές σας στη διαχείριση της διαδικασίας και τις θυσίες που κάνατε.

Κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει, θα συνεχίσω να ασκώ το καθήκον μου ως αναπληρωτής με επίγνωση της εντολής και της ευθύνης του έθνους.

Σε όλη αυτή τη διαδικασία, εάν έχω δικαίωμα στους ανθρώπους μας, ακόμα κι αν είναι λίγο, τους δίνω όλα τα δικαιώματά μου. Ο λαός μου έχει πολλά δικαιώματα πάνω μου. Τους ζητώ επίσης να μου δώσουν όλα τα δικαιώματά τους.

Με αυτήν την ευκαιρία, εύχομαι επιτυχία στους υπουργούς μου που μόλις διορίστηκαν στο υπουργικό συμβούλιο, στα νέα τους καθήκοντα, και σας προσφέρουν τη βαθύτερη αγάπη και σεβασμό μου.


Ημερομηνία ενημέρωσης: 21 Φεβρουαρίου 2021, 19:56

Source