Ο αναπληρωτής επικεφαλής της Εσωτερικής Ασφάλειας παραιτείται πριν από την ημέρα των εγκαινίωνένας άντρας που φοράει κοστούμι και γραβάτα


© Παρέχεται από το The Independent


Ο αναπληρωτής γραμματέας εσωτερικής ασφάλειας Τσαντ Βόλφ παραιτήθηκε και έγινε το τρίτο μέλος του υπουργικού συμβουλίου που εγκατέλειψε την κυβέρνηση Τραμπ από την επίθεση στο Καπιτώλιο.

Τα νέα έρχονται εν μέσω εκτεταμένων ανησυχιών για την ασφάλεια σε ολόκληρο το έθνος μετά την ταραχή, ιδίως όσον αφορά τα εγκαίνια στις 20 Ιανουαρίου, καθώς το τμήμα διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην προστασία της εκδήλωσης από απειλές.

Σε επιστολή προς το υπουργείο, ο κ. Wolf είπε ότι παραιτήθηκε λόγω των «τρεχουσών και αξιέπαιων δικαστικών αποφάσεων σχετικά με το κύρος της εξουσίας μου ως αναπληρωτής γραμματέας».

Είπε ότι αποσπά την προσοχή και τους πόρους μακριά από το υπουργείο κατά τη διάρκεια της «κρίσιμης στιγμής μετάβασης της εξουσίας».

Ο Pete Gaynor, διευθυντής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης θα ενταχθεί στο ρόλο για τις τελευταίες ημέρες της προεδρίας του Donald Trump.

Ο κ. Wolf είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι δεν θα φύγει πριν από τα εγκαίνια: «για να διασφαλιστεί ότι η εστίαση του υπουργείου παραμένει στις σοβαρές απειλές που αντιμετωπίζει η χώρα μας και μια ομαλή μετάβαση».

Βίντεο: Ποια είναι η 25η τροπολογία; Ο Ντόναλντ Τραμπ προκάλεσε απομάκρυνση μετά το Καπιτώλιο χάος (International Business Times)

Τι είναι η 25η τροπολογία; Ο Ντόναλντ Τραμπ έφυγε μετά από το Κάπιτολ Χάος

ΕΠΟΜΕΝΟ

ΕΠΟΜΕΝΟ

Ο κ. Wolf καταδίκασε τις ταραχές που σημειώθηκαν αφού ο πρόεδρος ενθάρρυνε τους υποστηρικτές του να διαδηλώσουν στο Κογκρέσο.

“Αυτό που προέκυψε χθες ήταν τραγικό και ενοχλητικό. Ενώ έχω καταδικάσει με συνέπεια την πολιτική βία και στις δύο πλευρές του διαδρόμου, ειδικά τη βία που απευθύνεται στην επιβολή του νόμου, βλέπουμε τώρα ορισμένους υποστηρικτές του προέδρου να χρησιμοποιούν τη βία ως μέσο για την επίτευξη πολιτικών σκοπών. απαράδεκτες. Αυτές οι βίαιες ενέργειες είναι ασυνήθιστες, και παρακαλώ τον πρόεδρο και όλους τους εκλεγμένους αξιωματούχους να καταδικάσουν έντονα τη βία που σημειώθηκε χθες “, δήλωσε ο κ. Wolf σε δήλωση.

“Κάθε Αμερικανός εγγυάται το δικαίωμα να διαμαρτύρεται ειρηνικά, αλλά μόλις αυτές οι διαμαρτυρίες γίνουν βίαιες, θα πρέπει να επιβάλουμε τους νόμους μας και να φέρουμε τους υπεύθυνους στη δικαιοσύνη – ανεξάρτητα από πολιτικά κίνητρα.”

Ο διορισμός του για να γίνει επικεφαλής της Εσωτερικής Ασφάλειας αποσύρθηκε από τη διοίκηση και υπήρχε αρχική εικασία ότι οφείλεται στα σχόλιά του σχετικά με τη βία, αλλά προέκυψε ότι η κίνηση έγινε μια ημέρα πριν από την ανακοίνωση της δήλωσης.

Ο κ. Wolf βρισκόταν εκτός της συνάντησης της χώρας με ομολόγους του στην Κύπρο, το Μπαχρέιν και το Κατάρ, όταν ο όχλος υπέρ του Τράμπ εισέβαλε στο Καπιτώλιο. Επέστρεψε στις 8 Ιανουαρίου.

Τον Σεπτέμβριο, ένας ομοσπονδιακός δικαστής στο Marlyand αποφάσισε ότι ο κ. Wolf διορίστηκε παράνομα για να ηγηθεί του τμήματος.

Ο δικαστής Paula Xinis αποφάνθηκε ότι ο προηγούμενος ενεργός γραμματέας εσωτερικής ασφάλειας Kevin McAleenan ήταν επίσης άκυρος, οπότε ο κ. Wolf – ο οποίος ήρθε στη θέση του μέσω τροποποίησης της εντολής διαδοχής του οργανισμού που έκανε ο κ. McAleenan – ανέλαβε επίσης τον ρόλο παράνομα

Source