Ο αναπληρωτής του CHP ζήτησε βοήθεια από τον Σόουλου, συνελήφθησαν εκβιαστές

Σύμφωνα με τον ισχυρισμό, ο αναπληρωτής CHP της Κωνσταντινούπολης metzgür Karabat συναντήθηκε με την Aynur DE, μέλος της περιοχής Çekmeköy του κόμματος, σε συνάντηση σύνδεσης. Η Aynur DE ζήτησε από την Karabat να την κάνει μέλος του περιφερειακού συμβουλίου στις τοπικές εκλογές του 2019 και υπέβαλε αίτηση για υποψήφιο υποψήφιο. Αργότερα, οι δύο άρχισαν να συναντιούνται στο σπίτι της Aynur DE.

Σύμφωνα με τον ισχυρισμό, η Aynur DE ξεκίνησε εκβιασμό λέγοντας “Έχω εικόνες στο χέρι μου” στην Καραμπάτ όταν δεν ήταν δυνατή η επιλογή του υποψηφίου για μέλος του δημοτικού συμβουλίου. Στις τοπικές εκλογές του 2019, σε συνεργασία με την Aynur DE, ο υποψήφιος δήμαρχος του CHP Arnavutköy Cahit A. κάλεσε τον Karabat και ζήτησε 10 εκατομμύρια TL. Ο Cahit A., που δεν μπόρεσε να απαντήσει, συνέχισε την αναζήτηση και μείωσε αυτά τα χρήματα σε 3 εκατομμύρια TL.

Σύμφωνα με τα νέα του Ayşegül Usta από το Hürriyet, μετά τη συνέχιση των εκβιασμών, ο Καραμπάτ υπέβαλε ποινική καταγγελία στο Γενικό Εισαγγελέα της Κωνσταντινούπολης τον Σεπτέμβριο του 2020. Οι υπόπτοι Aynur DE, Cahit A., Ahmet A. και Erdoğan B. επιτεύχθηκαν κατά την έναρξη της έρευνας. Η Κύπρος εντοπίζεται μέσω της σύλληψης και της απέλασης της Ιντερπόλ, ο Τσαχί Α., Μεταφέρθηκε στην Τουρκία, ο αδελφός του Αχμέτ Α., Τέθηκε υπό κράτηση, δήλωσε ο πρώην Πρόεδρος της Επαρχίας Τσεκμεκόι, CH B.

ΣΥΣΚΕΥΗ ΚΑΜΕΡΑ

Κατά τη διάρκεια της έρευνας που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι της Aynur DE, καταγράφηκαν συσκευές κάμερας στον αισθητήρα καπνού στην κρεβατοκάμαρα. Στη δήλωσή του, ο Aynur είπε ότι είχε σχέση με τον Καραμπάτ και ότι η συσκευή του ήταν «για εκείνους που έρχονται και φεύγουν». Ο Cahit A. και ο Erdoğan B. αρνήθηκαν τους ισχυρισμούς. Το 11ο Ποινικό Ειρηνικό Κωνσταντινούπολης συνέλαβε 4 υπόπτους για «εκβιασμό αλυσίδας» και «παραβίαση της ιδιωτικής ζωής της ιδιωτικής ζωής».

ΖΗΤΗΣΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ KARABAT SOYLU

Διαπιστώθηκε ότι ο Καραμπάτ, ο οποίος δεν υποκλίθηκε σε εκβιασμό, ζήτησε βοήθεια από τον Υπουργό Εσωτερικών Süleyman Soylu. Αργότερα, ο Σόγλου ανέλαβε δράση για το θέμα και συνελήφθη η συμμορία εκβιασμού που έφυγε στην Κύπρο.

ΕΞΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΡΗ

Ο αναπληρωτής CHP της Κωνσταντινούπολης formerzgür Karabat και ο πρώην πρόεδρος της επαρχίας ErdoÇan B. του CHP Çekmeköy φέρεται να εκβιάζουν το μέλος του CHP, Aynur DE, ο οποίος φέρεται να ήθελε 10 εκατομμύρια λίρες σε αντάλλαγμα για εικόνες, και απελάθηκε από το κόμμα. Ο Ερντογάν Β., Ένας από τους ύποπτους του περιστατικού εκβιασμού, ήταν ο περιφερειακός πρόεδρος της CHP CHekmeköy μεταξύ 2014-2015. Παραιτήθηκε και έγινε μέλος του συμβουλίου του Δημοκρατικού Κόμματος Çekmeköy. Παραιτήθηκε από εκεί πριν από ένα χρόνο.

«ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ»

Με βάση τη σύλληψη, ισχυρίστηκε ότι ο Cahit A. έλαβε ψηφιακό υλικό από την Aynur DE και ο ύποπτος Erdoğan B. ετοίμασε την υποδομή για την αναφορά του ζητήματος, προκειμένου να αυξήσει την πίεση στον καταγγέλλοντα Karabat. Αναφέρθηκε ότι ο Ερντογάν Β. Έστειλε τον εκβιασμό και τα φωτογραφικά μηνύματα που στάλθηκαν πρώτα στην Καραμπάτ στην Aynur DE και αστειεύτηκε.

Source