Ο Αναστασιάδης ανταποκρίνεται στις εκθέσεις του Αρχιεπισκόπου ότι θέλει να επιλύσει δύο κράτη

Η απάντηση του Αναστασιάδη σε άρθρο της εφημερίδας «Πολίτης» interview Συνέντευξη του Αρχιεπισκόπου

Σήμερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδωσε γραπτή απάντηση ως απάντηση στη δημοσίευση της εφημερίδας «Πολίτης» στην οποία ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου έδωσε συνέντευξη.

Σε μια συνέντευξη, ο αρχιεπίσκοπος υπαινίχθηκε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, αφού συναντήθηκε μαζί του στο Crans Montana και συζήτησε τα κομμάτια των συνομιλιών, του είπε ότι ήθελε μια λύση δύο κρατών.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο, η προαναφερθείσα θέση δεν υποστηρίζει τις απόψεις του, σημειώνοντας ότι.

«Αναρωτιέμαι αν επιτράπηκε στην Αγιότητά του να αντιληφθεί τη θέση μου διαφορετικά από ολόκληρο τον διάλογο. “Εξάλλου, στις πολλές συναντήσεις που ακολούθησαν, όπως λέει, διαπίστωσε ότι δεν ήμουν υπέρ αυτών των θέσεων.”

Ταυτόχρονα, ο Πρόεδρος διευκρίνισε ότι παρέμεινε σταθερός στις προτάσεις του για επανάληψη των διαπραγματεύσεων από το σημείο που διακόπηκαν στο Crans Montana the βάσει της κοινής δήλωσης του Βερολίνου στις 25 Νοεμβρίου 2019.

Η απάντηση του Προέδρου έχει ως εξής.

Αναφερόμενος στη σημερινή συνέντευξη του Αρχιεπισκόπου Κύπρου στην Αυτού Αγιότητα στην εφημερίδα «Πολίτης», θέλω να διευκρινίσω τα ακόλουθα.

1. Είναι γεγονός ότι μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων στο Crans Montana, τον Ιούλιο του 2017, είχα πολλές συναντήσεις, συμπεριλαμβανομένων, φυσικά, με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου.

2. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ανέλυσα τους λόγους της κατάρρευσης του Συνεδρίου: τον ισχυρισμό των ελληνοκυπριακών απαιτήσεων ασφαλείας ως αποτέλεσμα του ισχυρισμού της Τουρκίας, καθώς και τη βιωσιμότητα μιας λύσης που βασίζεται σε αυτούς τους ισχυρισμούς, η οποία ανέτρεψε αποτελεσματικά την πολιτική ισότητα υπέρ των Τουρκοκυπρίων.

Στον διάλογο που ακολούθησε, μετά την ανάλυση των προθέσεων της Τουρκίας, η γενική αντίληψη ήταν ότι δεν θα μπορούσε να υιοθετηθεί μια λύση δύο κρατών, καθώς εκτός από τη μη αποδοχή ενός τέτοιου καθεστώτος από τον ΟΗΕ, θα υπονομεύσει επίσης την ασφάλεια. του Κυπριακού Ελληνισμού.

Αναρωτιέμαι αν επιτράπηκε στην Αγιότητά του να αντιληφθεί τη θέση μου διαφορετικά από ολόκληρο τον διάλογο.

Επιπλέον, στις πολλές συναντήσεις που ακολούθησαν, όπως λέει, διαπίστωσε ότι δεν ήμουν υπέρ αυτών των θέσεων.

3. Με αυτήν την ευκαιρία, θα ήθελα να επαναβεβαιώσω ότι παραμένω σταθερός στις προτάσεις που υπέβαλα το 2017. Από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, και από τότε, στους σωρούς των επιστολών μου, επανέλαβα ότι οι θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς παραμένουν αμετάβλητες προκειμένου να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις. από όπου σταμάτησαν στο Crans Montana հիմ βάσει της κοινής δήλωσης του Βερολίνου στις 25 Νοεμβρίου 2019.

Source