“Ο Αναστασιάδης δεν βλέπει αρνητικά τη λύση των δύο κρατών”

Η πολιτική-εκκλησιαστική «καταιγίδα» πυροδότησε συνέντευξη με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Βοσκέρντ Β.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στη συνέντευξή του Στην εφημερίδα «Πολίτης» Σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι ο Κύπριος ηγέτης είχε πει κατά τη διάρκεια συνομιλιών με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ότι δεν είδε αρνητική λύση μεταξύ των δύο χωρών στην Κύπρο.

Ο αρχιεπίσκοπος επέμεινε ότι δεν συμφώνησε, λέγοντας ότι σε μια τέτοια περίπτωση Η Τουρκία θα πλημμυρίσει ολόκληρη την Κύπρο με εποίκους Επιπλέον, μια τέτοια λύση δεν θα γίνει αποδεκτή από την ΕΕ. Ο αρχιεπίσκοπος πρόσθεσε ότι πιστεύει ότι τώρα ο Πρόεδρος έχει αλλάξει γνώμη, πιστεύει ότι το Κυπριακό δεν μπορεί να επιλυθεί.

Νίκος Αναστασιάδης απάντησε: σημειώνοντας ότι ο αρχιεπίσκοπος μπορεί να μην έχει καταλάβει με σαφήνεια τι του είχε πει κατά τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων 2017 στο Crans Montana. Είπε ότι παρέμεινε σταθερός στη στάση του για το Κυπριακό, με βάση τη στάση του στις συνομιλίες.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης δήλωσαν σε δήλωση ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν λέει την αλήθεια, καθώς έχει συζητήσει το θέμα με άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών. Melvut av avusoglu,

Οι μητροπόλεις “παλιά παιδιά”

Στην ίδια συνέντευξη, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου περιέγραψε τον Μητροπολίτη Λ.μέσος Αθανάσιος “γέρος” στο οποίο ήθελε κάποιος να “λάμψει”. Το απέδωσε στον μητροπολίτη Κύκου, Νικηφόρο Περιγραφή του “idiot”Είπε ότι “δεν παίρνει τίποτα” από τους Ρώσους για τον Ησαΐα, τον Μητροπολίτη Ταμά.

Για τον Μητροπολίτη Νεόφυτο Μόρφου, είπε ότι “Χλευάζει όλους με όλα τα ακατανόητα πράγματα που λέει και δεν είναι τρελό, όπως πιστεύουν πολλοί»

Ο Αρχιεπίσκοπος Αναφέρθηκε επίσης στον τρόπο που εξελέγη το 2006ισχυριζόμενος ότι συμφώνησε με τον Μητροπολίτη Λεμεσού να εκδιώξει τον Μητροπολίτη Κύκου από τη διαδικασία αλληλοβοήθειας.

Τέλος, αναφερόμενος στον αυτοπροσδιορισμό της Ουκρανικής Εκκλησίας, ισχυρίστηκε ότι υποστήριξε τον Οικουμενικό Πατριάρχη στον Βαρθολομαίο, καθώς ο Πατριάρχης της Μόσχας είπε τη μισή αλήθεια. Οι μητροπολίτες της Λεμεσού ik Κίκκος απάντησαν στις δηλώσεις τους, θεωρώντας απαράδεκτα τα λόγια του αρχιεπισκόπου, ισχυριζόμενοι ότι έπεφτε ψεύτικα τη φιγούρα του στο πεζοδρόμιο.

Νέα σήμερα

Η ΕΚΜΑ μπήκε στο σπίτι των εντυπωσιακών Ρομά. Δες το βίντεο

Brexit և Ελλάδα. Τι αλλάζει από το νέο έτος; Πώς είμαστε προετοιμασμένοι;

Οικογενειακή τραγωδία στην Κρήτη. Σκότωσε τον γιο του για μουσική στο φορητό του

Δείτε όλες τις τελευταίες ελληνικές ειδήσεις և World κατά τη στιγμή της απόδοσής τους στο Protothema.gr

,Source