Ο Αναστασιάδης εμβολιάστηκε σήμερα – Greek City Times

Ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης έλαβε το εμβόλιο COVID-19 τη Δευτέρα το πρωί.

Ο Κύπριος Πρόεδρος, ο οποίος εμβολιάστηκε στο Κέντρο Υγείας Λατσιών στη Λευκωσία, το περιέγραψε ως «δώρο ζωής».

Κύπριος Πρόεδρος Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης.
Ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης.

Ο Αναστασιάδης ευχαρίστησε τους γιατρούς, τις νοσοκόμες και όλους όσους στάθηκαν στην πρώτη γραμμή ενάντια στην πανδημία COVID-19.

Ωστόσο, επεσήμανε ότι πρέπει να διανύσουμε πολύ δρόμο μέχρι την τελική νίκη κατά της πανδημίας και κάλεσε τους Κύπριους να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα.

«Είναι το εμβόλιο που θα μας προστατεύσει, είναι το εμβόλιο που θα ενισχύσει όχι μόνο την ελπίδα, αλλά και το δικαίωμα στη ζωή. Ευχαριστώ πολύ », είπε ο Αναστασιάδης.

«Το 2021 πρέπει να είναι η επανεκκίνηση μιας νέας ζωής ή ενός νέου δρόμου προς την πραγματική ζωή, όπως είχαμε ζήσει για τόσα χρόνια», υπογράμμισε ο Κύπριος Πρόεδρος.

Ερωτηθείς εάν το εμβόλιο έχει σταλεί στην τουρκοφωνική κυπριακή κοινότητα, ο Αναστασιάδης επεσήμανε ότι «έχουμε διατάξει, σύμφωνα με τις ρυθμίσεις, να καλύψουμε ολόκληρο τον πληθυσμό της Κυπριακής Δημοκρατίας, είτε Ελληνοκυπρίους είτε Τουρκοκύπριους».

Εξήγησε ότι είναι θέμα κατοχής της Κύπρου που διαθέτει την απαραίτητη υποδομή, ώστε οι Τουρκοκύπριοι Κύπριοι να μπορούν να εφοδιάζονται με εμβόλια.

Source