Ο Αναστασιάδης ζήτησε επίσης από το Ισραήλ εμβόλια – Νετανιάχου Κύπρος, πολιτική

Ο Πρόεδρος της NICO IA Νίκος Αναστασιάδης απαντά σε αναφορές ότι η Προεδρία της Κύπρου έχει επικοινωνήσει με τις ισραηλινές αρχές για διμερή προμήθεια εμβολίων από αυτήν τη χώρα.

Σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Πολίτης» την Κυριακή, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δηλώνει:

“Έχω επικοινωνήσει με τον κ. Νετανιάχου και του ζήτησα να εξετάσει το ενδεχόμενο να προμηθεύσει ποσότητες στη Δημοκρατία της Κύπρου. “Θα συζητήσει τι ευκαιρίες έχει το κράτος του Ισραήλ, θα έχουμε την απάντηση σε λίγες μέρες”.

Στο ερώτημα εάν η ΕΕ μπορεί να έχει κάτι τέτοιο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης το ανέφερε. “Αυτό δεν είναι ζήτημα της ΕΕ. “Το θέμα είναι ότι κάθε εμβόλιο πρέπει να εγκριθεί από την ΕΕ.”

Στο ερώτημα εάν υπάρχει μια κοινή γραμμή της ΕΕ για τους εμβολιασμούς, μήπως πρόκειται για διάσπαση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε αρνητικά. “Οχι. Δεν νομίζω ότι υπάρχει τέτοιο πρόβλημα. “Η χώρα μας καταβάλλει προσπάθειες για να επιταχύνει τους εμβολιασμούς λόγω καθυστερήσεων στην παραγωγή εμβολίων.”

“Για να μην εισέλθω με διαβατήρια εκατό φορές”

Στην ίδια συνέντευξη, ο Πρόεδρος της Κύπρου αρνήθηκε τους ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης σχετικά με το ξέσπασμα διαφθοράς κατά τη διάρκεια της θητείας του, αλλά παραδέχτηκε ότι υπήρξαν παραβιάσεις κατά την εφαρμογή του επενδυτικού προγράμματος.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι οκτώ χρόνια μετά την εξουσία, κοιτάζοντας την ατμόσφαιρα σε νέους ιστότοπους και κοινωνικά μέσα, αποδεικνύεται ότι ο κόσμος δεν έχει την καλύτερη ιδέα της προεδρίας του, ειδικά στις συζητήσεις για την κυπριακή διαφθορά. Ο Πρόεδρος σημειώνει.

“Αν κοιτάξετε πόσο αδίστακτος είναι η τρέχουσα κυβέρνηση στον αγώνα κατά της διαφθοράς για οκτώ χρόνια, πόσα μέτρα έχουν ληφθεί, πόσα μέτρα αναμένεται στο κοινοβούλιο για τη διευκόλυνση της έρευνας, η εικόνα, φυσικά, θα ήταν εντελώς διαφορετική. Είχαμε λιγότερη διαφθορά στο παρελθόν; Σήμερα ακούω μερικούς ανθρώπους να μιλούν για διαφθορά. Δεν μελετούν τις εκθέσεις του Moneyval, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το κράτος δικαίου, της GRECO κ.λπ. «Κοιτάξτε όλες αυτές τις προτάσεις թե πόσα δεν έχει κάνει η κυβέρνηση ή πόσα από τα αναμενόμενα ζητήματα σχετίζονται με την κυβέρνηση ή το νομοθετικό σώμα».

– Ναι, αλλά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ξεκινήσει μια διαδικασία παραβίασης κατά της Κύπρου. Για το επενδυτικό πρόγραμμα.

“Το επενδυτικό πρόγραμμα ήταν ένα πρόγραμμα κινήτρων σε μια εποχή που η οικονομία κυριολεκτικά ξεραινόταν. Οι σωροί των κατασκευαστικών εταιρειών δεν μπόρεσαν να εξυπηρετήσουν τα δάνεια τους και οι τράπεζες χρειάζονταν ρευστότητα. Ανακοινώθηκε ως τρόπος για να βοηθήσει την οικονομία. Το υφιστάμενο σύστημα πολιτογράφησης, το οποίο ισχύει από το 2007, έχει αλλάξει σημαντικά. Όπως και σε οποιοδήποτε πρόγραμμα, αυτό κακοποιήθηκε. Τουλάχιστον τέσσερις φορές έχω καλέσει εταιρείες γης, διάφορους προμηθευτές και τους προειδοποίησα ότι θα ολοκληρώσουν τελικά το έργο, είτε διαφημίζεται στο εξωτερικό είτε στο αεροδρόμιο, αν θυμάστε το γραφείο διαβατηρίων. παραπλανητικές διαφημίσεις που παρέχετε διαβατήριο για 800.000 ευρώ և κ.λπ. “Δυστυχώς, υπήρξε παραβίαση.”

Λέει ότι αν γνώριζε πώς θα γινόταν τα πράγματα, θα απέφευγε να βάλει τον εαυτό του και τα μέλη της οικογένειάς του σε δύσκολη θέση.

Συνήθως στο ερώτημα αν θα ήταν καλύτερο να μην αναμιχθείτε αργότερα στο ζήτημα των διαβατηρίων, απαντά:

“Εκατό φορές. Αν ήξερα μόνο ότι θα είχα προθέσεις στο τέλος ή θα εμπλακώ σε διαφθορά. Δεν άφησαν παιδιά και αρραβωνιαστικούς. Συνδέστε την κατασκευή του γαμπρού μου. Η εταιρεία του, η οποία επικεντρώνεται στη στέγαση και όχι σε επενδυτικά έργα, έχει κερδίσει βραβεία σε όλη την Ευρώπη ».

Όσον αφορά το ζήτημα των ημερών, την επιδημία και τις παραβιάσεις των μέτρων, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έκανε μια ειδική αναφορά στον Μητροπολίτη Νεόφυτο της Μόρφου, ο οποίος συστηματικά αντιτίθεται στις αποφάσεις του κράτους. Όπως σημειώνει ο Πρόεδρος, “υπάρχει μια τάση από την πλευρά του Μετρό, εάν θέλετε, να το πείτε πολύ τολμηρά, να δοξαστείτε. Δεν θέλω να κάνω δειλούς ήρωες. “

,Source