“Ο Αναστασιάδης μου είπε ότι ήθελε λύση δύο κρατών”

πανό61

Αρχιεπίσκοπος Β ‘της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Ο Χρυσόστομος δήλωσε ότι σε μια συνάντηση του Προέδρου της Ελληνικής Διοίκησης Νίκος Αναστασιάδης, του είπε ότι ήθελε μια λύση δύο κρατών, ότι υποστήριξε αρχικά το ELAM αλλά αργότερα παραιτήθηκε και ότι ήταν ένας από τους τρεις ιδρυτές του DIKO.

Πολίτης II. Το πρώτο μέρος της ιδιωτικής του συνομιλίας με τον Χρυσόστομο αναφέρθηκε στον τίτλο, “Όταν ο Πρόεδρος μου είπε για δύο κράτη, δεν τον έκανα μαζί του” και στην εσωτερική σελίδα “, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μου λέει ότι θέλει μια λύση δύο κρατών.

Στη συνέντευξη, η οποία αναφέρεται ότι το δεύτερο μέρος θα δημοσιευτεί στο επόμενο τεύχος του Politis, II. Ο Χρυσόστομος μοιράζεται επίσης τις σκέψεις του για τον Ταγίπ Ερντογάν, τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ “Αρχιεπίσκοπος της Τουρκίας εδώ και χρόνια στην Ευρώπη που χρησιμοποιεί φτηνή εργασία” εκδικητική “το βλέπει ως πατριωτική” δήλωση με τη μεταφορά, η εφημερίδα δεν έβαλε το τμήμα για τον Ερντογάν στο σημερινό επεισόδιο.

Απαντώντας στο γιατί η Εκκλησία ενδιαφερόταν τόσο πολύ για το Κυπριακό, λέγοντας: «Πριν γίνει κράτος, η Εκκλησία υπήρχε και ηγείται του λαού μας, και μέχρι στιγμής έχει ασχοληθεί με τη μοίρα των ανθρώπων σε αυτήν τη χώρα». Όσον αφορά μια προηγούμενη συνάντηση με τον Αναστασιάδη, ο Χρυσόστομος είπε: «Ο Πρόεδρος μου είπε ότι οραματίζεται δύο κρατικές λύσεις. Σε αντίρρησα έντονα ».

ΙΙ. Όταν ρωτήθηκε για την ημερομηνία των συνομιλιών, ο Χρυσόστομος Αναστασιάδης είπε ότι ήθελε μια λύση δύο κρατών, είπε, «έχει περάσει πολύς καιρός. Το κοινό δεν θα αποδεχθεί », πρόσθεσε.

Εξέφρασε επίσης την άποψη ότι ο Αναστασιάδης έχει αλλάξει αυτήν την άποψη τώρα και είπε «Πρώτα απ ‘όλα, η Ευρώπη δεν το θέλει. Δύο Τουρκοκύπριο κράτος δεν θα εισέβαλαν από τους Τούρκους. Δεν έχουμε τέτοια άδεια από την ΕΕ. Ίσως η Βόρεια Κύπρος να φύγει από την Ευρώπη. Το Κυπριακό δεν έχει επιλυθεί. Ο πρόεδρος το κατάλαβε και αυτό », είπε.

50 χιλιάδες Λίρα ΚΥΠΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ANNAN

ΙΙ. Υπενθυμίζοντας την ομολογία του ότι “ξόδεψε 50 χιλιάδες κυπριακές λιρέτες” για να υποστηρίξει το “όχι” στα δημοψηφίσματα του σχεδίου Ανάν το 2004, ο Χρυσόστομος είπε τα εξής όταν ρωτήθηκε πού έδωσε αυτά τα χρήματα:

«Υπήρχε μια ομάδα που ενδιαφερόταν να βάλει αφίσες για να καθοδηγήσει το κοινό, κάνοντας αυτό και αυτό. Εκείνη την εποχή, ένας δημοσιογράφος ήρθε κουνώντας ένα αντίγραφο επιταγής 50.000 λιβρών από την Αρχιεπισκοπή. Ένας λογιστής το είχε δώσει. Ήμουν ακόμα ο Μητροπολίτης Πάφου και αυτός (δημοσιογράφος) ήθελε να αποκαλύψει και την Αρχιεπισκοπή και εγώ. Μόλις συνειδητοποίησα τι συνέβαινε, σήκωσα τη φωνή μου και χτύπησα τη γροθιά μου στο τραπέζι, «Η ιδιοκτησία της Εκκλησίας είναι 2-3 δισεκατομμύρια. Όλη η περιουσία του είναι για την πατρίδα. Ακούς?’ Φώναξα, έφυγα χωρίς να πω ούτε λέξη “

ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΩΝ ΤΟ 2003

Υπενθυμίζοντας ότι αντιτάχθηκε στο άνοιγμα των πρώτων διασταυρώσεων μεταξύ της ΤΔΒΚ και της Νότιας Κύπρου το 2003, όταν ρωτήθηκε γιατί, II. Ο Χρυσόστομος είπε: «Μόλις άνοιξαν τα οδοφράγματα, είδα την κατάσταση και πήγα στην Προεδρία για να βρω τον Παπαδόπουλο και να αναφέρω τις διαμαρτυρίες μου. Μου είπε, «Μπαίνουμε στην Ευρώπη, η Ευρώπη το έχει αποφασίσει» ».

ΙΙ. «Σου είπε ότι δεν ήθελε να ανοίξουν τα οδοφράγματα;» Χρυσόστομος, αναφερόμενος στη Θάσο Παπαδόπουλο; σχετικά με την ερώτηση «Δεν το ήθελε. Δεν το ήθελε πραγματικά. Ήξερε ότι θα μας προκαλούσε προβλήματα »και πρόσθεσε:

«Όταν το κοινό φώναξε, ας πούμε όχι στην Ευρώπη, έκανα μια δήλωση και είπα« Όχι είναι για ενήλικες, όχι για ανηλίκους ». Εκείνη την ημέρα που ανέλαβα την Προεδρία το 2003, ο αείμνηστος Παπαδόπουλος μου είπε «Δεν καταλαβαίνετε; Όχι στην Ευρώπη δεν είναι για εμάς αλλά για τους ηλικιωμένους. Για τη Γερμανία, τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο. Αν λέμε όχι, μας λένε ότι το νερό που πίνουμε βράζει κολιβακτήρια και θα πεθάνουμε. Θα πρέπει να φέρουμε το νερό από το εξωτερικό για να το πιούμε … “”

“Εάν συμβαίνει αυτό, πώς θα εξηγούσατε το όχι στο μεταγενέστερο δημοψήφισμα (το 2004);” Σε απάντηση στην ερώτηση «Είδε ότι χάσαμε. Η Κύπρος φεύγει. Η Κυπριακή Δημοκρατία φεύγει. Οι Βρετανοί είναι κακοί. Έδωσαν αυτήν την αναπηρία ανεξαρτησία και σκέφτηκαν ότι θα μπορούσαν να καταστρέψουν την Κυπριακή Δημοκρατία όποτε το ήθελαν »

«Αλλά III. Ο Μακάριος ήταν μοναχός μεταξύ άλλων ιδιοτήτων. Ξέρεις, μια παροιμία. «Για να κάνεις έναν μοναχό να γελάσει, πρέπει να υπάρχει νύχτα, χωρίς φεγγάρι και ο μοναχός πρέπει να γελάει». Πήγε με τις γάμπες χώρες του τρίτου κόσμου επειδή ήθελε να ενοποιήσει την Κυπριακή Δημοκρατία. Όλοι τους επέλεξαν και υποστήριξαν την Κυπριακή Δημοκρατία. Ο Μακάριος είδε εκείνη την εποχή ότι το μόνο όπλο που είχαμε ήταν η κρατική μας κατάσταση και τίποτα άλλο. Πολλές φορές προσπάθησαν να καταστρέψουν την Κυπριακή Δημοκρατία. Προσπάθησαν να το κατεδαφίσουν με το σχέδιο Ανάν και εκεί ήταν ο Παπαδόπουλος που αντιστάθηκε εκεί. Ο Μακάριος θα έβρισκε τον Παπαδόπουλο πολύ έξυπνο. Αγαπούσε τη Θάσο καθώς και τον αείμνηστο Αλέκο Μαρκίδη. Ο Μακάριος είπε ότι εάν οι δύο δεν ήταν εγωιστικοί και μπορούσαν να συμφωνήσουν, θα μπορούσαν να ήταν το διακεκριμένο δίδυμο που θα μπορούσε να προωθήσει την Κύπρο προς τα εμπρός. Δυστυχώς, και οι δύο ήταν εγωιστές και δεν μπορούσαν να το κάνουν μαζί. “

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟ ELAM…

Υπενθυμίζοντας ότι δέχτηκε πολλές κριτικές για την υποστήριξη του ELAM και του ρωτήθηκε αν ένιωθε λύπη ή όχι. Χρυσόστομος «Ήταν παιδιά που είχαν σπουδάσει και πίστευα ότι θα πάνε καλά. Τότε είδα ότι ήταν συνδεδεμένοι με τους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής (Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα). Το έκαναν λάθος. Με ενοχλούσε πολύ. Είμαι απίστευτα ενοχλημένος »απάντησε.

“ΕΓΚΑΤΑΣΤΩΜΑ ΝΙΚΟ”

Υπενθυμίζοντας ότι είχε πει ότι ήταν μέλος του DIKO για λίγο, ρωτήθηκε αν ήταν ακόμα υποστηρικτής αυτού του κόμματος. “Τρία άτομα ίδρυσαν το DIKO”, δήλωσε ο Χρυσόστομος, προσθέτοντας:

«Εγώ ως ο αείμνηστος Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Ι ως Μητροπολίτης Πάφου, ως μοναχός του Αγίου Μιχαλίδη και του Αγίου Νεοφίτου Στη συνέχεια καλέσαμε τον Σπύρο να έρθει και να αναλάβει. Είμαι ιδρυτικό μέλος της DİKO. Αρχικά ήταν ένα δημοκρατικό μέτωπο. Ο αείμνηστος Χρυσόστομος έλεγα ότι ενώ το πάρτι ήταν μικρότερο, το μέτωπο καταλάμβανε μια μεγαλύτερη περιοχή.

Όταν ρωτήθηκε αν εξακολουθεί να είναι μέλος του DIKO, απάντησε: “Ο Alakamı είχε πολύ καιρό μαρσούπιλ”.

Source