Ο Αναστασιάδης παίρνει δωροδοκία με αντάλλαγμα το διαβατήριο της ΕΕ – BRTK

Ένας νέος ισχυρισμός έγινε στην κρίση «χρυσού διαβατηρίου» στην ελληνική πλευρά. Ο ελληνικός Τύπος έγραψε ότι ο αρχηγός της ελληνικής διοίκησης Νίκος Αναστασιάδης ομολόγησε ότι πούλησε διαβατήρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για χρήματα. Τα νέα είχαν επίδραση σεισμού στο νότο.

Σε όσους επενδύουν ένα συγκεκριμένο ποσό στη Νότια Κύπρο δίνεται διαβατήριο Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο ονομάζεται «χρυσό διαβατήριο».

Η εφαρμογή του “χρυσού διαβατηρίου” προκάλεσε κριτική τόσο στη Νότια Κύπρο όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ξεκίνησε έρευνα, κατηγορώντας τη Νότια Κύπρο ότι θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια της ένωσης. Ωστόσο, οι συζητήσεις σχετικά με αυτήν την εφαρμογή της ελληνοκυπριακής πλευράς δεν έχουν τελειώσει.

‘Anastasiadis 300 milyon ευρώ πήρα δωροδοκία

Σύμφωνα με την έκθεση της ελληνικής εφημερίδας «Καθημερινή» στη Νότια Κύπρο, Αναστασιάδη Ελλάδα Από τον πρωθυπουργό Τσίπρα χρυσός Ομολόγησε ότι έλαβε 300 εκατομμύρια ευρώ σε δωροδοκία σε αντάλλαγμα διαβατηρίων.

Η εφημερίδα ισχυρίστηκε ότι ο Αναστασιάδης έκανε την ομολογία ενώ ήταν μεθυσμένος. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Αναστασιάδης είπε επίσης ότι έστειλε αυτά τα χρήματα στις Σεϋχέλλες με ιδιωτικό αεροπλάνο.

Ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας παραιτήθηκε

Νέα στο ελληνικό μέρος σεισμός Η αντιπολίτευση ανέλαβε δράση.

Ο Andreas Paraskos, ο αρχισυντάκτης των ειδήσεων, ρωτήθηκε για την πηγή του. Όταν ο Παράσκος δεν αποκάλυψε την πηγή, του ζητήθηκε να εκδώσει διόρθωση. Ωστόσο, αρνήθηκε αυτήν την προσφορά. Όταν η εφημερίδα δημοσίευσε διόρθωση παρά το γεγονός αυτό, ο Παράσκος ανακοίνωσε την παραίτησή του με δηλητηριώδη δήλωση τριών σελίδων.

«Τα διαβατήρια δόθηκαν σε 5.000 άτομα με χρυσό διαβατήριο»

Στο παρελθόν αποκαλύφθηκε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά έδωσε επίσης διαβατήρια σε όσους είναι άβολοι για να προσελκύσουν επενδύσεις.

Η ελληνοκυπριακή πλευρά έδωσε διαβατήρια σε 5.000 άτομα που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής της αίτησης «χρυσό διαβατήριο»
Αναφέρεται ότι τουλάχιστον το ένα τρίτο από αυτούς είναι απαράδεκτα άτομα.

(BRT / TRT)

Source